Idag är det Karlstad och Färjestadstravet som anordnar V75-finaler, med E3 för både ston och hingstar som extra lök på laxen. Fler av de tävlande 3-åriga kulltopparna kommer att gå långt i livet och det är alltid lite spännande att se hur de utvecklas. Jag kommer att gardera i båda avdelningarna då det händer så mycket med hästarna i denna låga ålder och den som var bäst igår är kanske inte det idag!

Vädret ser ut att bli kanon och valfri balans utlovas liksom vanlig bana utan extra innerspår eller vinklad startbilsvinge.

Spikarna:

Det blir bara en spik på lappen idag, men det blir en riktigt bra sådan i Emmet Brown. En läckrare häst än denna får man leta efter och när han dessutom är ruskigt bra finns ingen anledning att gardera. Han kommer visserligen att få gå i dödens på Unique Julia, men det klarar han och vinner på klasshästens vis med en halv längd!

Avd 1 (2140m auto)

För er som söker en spik till så är den näst bästa i omgången Imperator som imponerade storligen senast vid enkel vinst mot bra hästar. Jag är dock inte säker på att hästen klarar att hålla upp spets och då kan det bli knivigt. Håller han spets vinner han, men jag tar med en häst till som är på gång.

Wham Bam Boo
är en häst som Flemming håller mycket högt och det kan jag förstå när jag sett honom. Senast fick han dock stryk av Imperator, men gick då med skor och nu blir det barfota runt om. Det är stor skillnad för hästen som kommer att profitera på om favoriten missar spets!

Avd 2 (2140m auto)

Här följer E3-finalen för stona och stor favorit är kullens stora utropstecken Tunika. Jag kommer dock att gardera då jag tycker övriga sakta, men säkert, krupit närmare dominanten och snart kommer hon att trilla dit – varför inte redan idag?

Facile Boko har spelat andrafiol länge bakom favoriten, men sen man började köra barfota har hon höjt sig en hel del. Hon har här ett perfekt smygläge och på speed är hon ruskigt vass – pass upp! Vidare måste Tough Cookie med. Hästen hoppade bort 60 meter i kvalet, men knep ändå andraplatsen och hon är verkligen på gång. Snabb ut och barfota runt om. Vidare vill jag ha med Timbal som Bergh är nöjd med, Fury Heart som testas barfota runt om för första gången, Silvia Amok som Nuros hyllar och Roheryn som ser ut som en kanon.

Avd 3 (2140m auto)

I guld är det lägre klass än på länge och det är inte möjligt att gå kort då de som höjer sig marginellt över de andra fått bakspår. Jag tar med se hästar.

Bästa hästarna är Knows Nothing och Phortos Amok. Båda kan mycket, men behöver lite hjälp på vägen. Inga säkra vinnare, men många hänger upp sina spel på just dessa. Jag tar med båda, men vill vana för speciellt på Winning Love som har kanonspår och är uppåt i träningen samt Standout som kan allt ibland. Sist med på lappen går Hard Livin som inte vinner så ofta, men har bra läge.

Avd 4 (2140m auto)

I silverfinalen finner vi dagens största favorit i Oliwer Kronos. Det är förståeligt då han imponerat mycket på slutet. Han är dock inte så snabb ut och kommer att få ett tufft lopp på nytt. Jag har några motdrag som jag bara måste ha med.

Stein Daylight är given då han har absolut toppform, men inte haft någon tur på länge. Sist trampade han av sig en sko och den dagen var förstörd. När turen vänder dyker han upp på målfotot. Vidare ska Sir Ratzeputz med på alla seriösa lappar. Han har aldrig känts bättre i träningen säger Nurmos som har kanonform på stallet för dagen. Sist med på lappen går Mind Your Face som ska gå barfota runt om för första gången på länge. Hästen är i toppform, men behöver tur från läget.

Avd 5 (2140m auto)

Spik: Emmet Brown

Avd 6 (2140m auto)

I E3-finalen för herrarna är det jämnt värre och ingen sticker ut speciellt. Jag har dock kommit fram till att två hästar räcker och båda kommer att vara med på linjen.

Bäst chans tror jag Poet Broline har. Hästen har imponerat i två raka för Untersteiner och ska dessutom gå barfota runt om idag. Bra spetschans och det är hästen att slå. Den jag tycker ser bäst ut bakom är Heavy Sound som satt fast med alla krafter kvar i sitt försök. Jag tycker hästen ser bättre ut än tidigare för dagen och kan kan göra mycket jobb själv – kul idé!

Avd 7 (2140m auto)

Här är Shiraz Brodde stor favorit och han blir svårslagen om han skulle hålla upp spets. Jag tror och hoppas att han blir av med ledningen från start och garderar.

Arn Hammering skulle ha tjänat mist det dubbla om han varit hos en topptränare. Inget ont om Jonsson, men han vägrar lämna över tömmarna och det har kostat många kronor för de andra ägarna. Hästen är dock grym och är given i här. Jag tar även med Love Dancer som är i jättefin form och nu slipper dödens samt Liberty Face som gör kanonlopp hela tiden.

Spelförslag: 2688 rader / 1344 sek

1. 1,7
2. 1,4,5,6,9,11,12
3. 2,4,8,9,10,12
4. 4,5,7,12
5. 3
6. 4,7
7. 1,3,5,6