Regn, regn, regn. Välkomna till Karlstad och veckans blöta omgång av V75. Senast det vankades samma väder var det problem med banan, men nu är det nytt material på plats så lite mer regna ska den tåla.

Känslan är dock att det är vanskligt att lämna in för tidigt då barfotahästarna kan få problem med fästet. Jag ska dock ge en neutral blick på omgången utifrån att hästarna kan gå med valfri balans. Ingen open stretch!

Avd 1

Inledningen är jämn och ganska svårlöst. Flera hästar är lite oprövade på svåra underlag och jag kommer att gardera.

Indigious är favorit, men dålig sådan! Hästen är bara tre år och inte helt stabil, vingelläge och hästen rankas ner. Mitt drag i loppet är helt klart Jitanes. Hästen är en riktig tuffing som går från alla lägen och känns tämligen okänslig överlag. Bra spår och full form – kan räcka långt! Lovelock och Västerbo Prestige står båda med trista lägen, men kan mycket båda två. Goops springare var i Derbyfinal så sent som för två veckor sedan och bör ha formen intakt. Flemmings häst är stark som en björn och gynnas av svåra förutsättningar – bättre och bättre i träningen. Avanti L.M vann direkt efter vila sist och såg faktiskt bättre ut än innan. Nu ska hästen vara ännu bättre enligt stallet och måste med. Zizou Limburgia är spetsbudet och ska räknas även om det inte går att köra barfota. Hästen har gjort bra lopp med dojjorna på och då innerspåret bör hålla i inledningen av tävlingen kan han rinna undan.

Avd 2

Stoloppet är ingen lätt nöt att knäcka här och det är gardering som gäller.

Keystone Toffee var en trevlig bekantskap sist hon startade. Hästen öppnade tufft och blev sedan kvar med mycket sparat i rygg på vinnaren i mål. Hon såg rapp ut som bara den och det känns som att hon står på tur för vinst – förstastreck här! Temtation As kommer med fina vitsord från Norge och var mycket bra sist från spets. Går även bakifrån och ska ha bra chans. Delmonica Sund har konstigt lite streck på sig i förhållande till kunnande. Hästen har vunnit V75 tidigare mot bättre motståndare och är ett måste på min lapp. Global Kitten är loppets klart bästa häst, men står med ett trist läge från dubbla tillägg. Hästen vann loppet här i fjol, men då med endast 20 meters tillägg. Får hon en rygg att gå på kan hon vinna även i år. Ivory Queen var har verkligen hittat en formtopp i höstmörkret. Hästen skrällvann på ett imponerande sätt sist och visade att hon kan avsluta bättre än många andra när formen är där. Lite chansartat läge här gör att hon blir nedrankad, men med måste hon. Please Be Patient återkommer efter vila och är lite osäker formmässigt. I grunden är hon dock att räkna med och hon får plats på lappen.

Avd 3

Jag gillar O´Grady det vet ni som följer spelaspel.se. Hästen har många gånger fått agera singelstreck och gör mig sällan besviken. Idag känns det dock inte lika säkert. Dålig bana är inte hästen melodi och han är ruggigt hårt streckad…

Jag kommer att ta med tre hästar till på systemet. Alla med dokumenterad form och även med bevis på att de bemästrar banans beskaffenhet. Kaffir Face blandar och ger, men är en krigare. Nu har hästen bra läge och kan lägga iväg ruskigt bra om han är på rätt humör. Han trivs på slirig banan och är skrällen här. Francais Du Gull är även han en hårding – som aldrig gör ett dåligt lopp! Hästen är matchad mot detta löp sedan länge och med Adielsson bakom ratten bli han tio meter bättre – Pass upp! Sist med går Mellby Sambuca. Hästen var bländande sist och Åke var mycket nöjd efteråt. Hästen tränar oerhört bra för dagen och känslan är att det kommer att gå undan över upploppet i femte spår!

Avd 4

Här får ni ett spikförlag med lite knorr på. Jag vågar inte själv, men Overtaker By Sib är nog en häst vi får se mycket av framöver.

För tre starter sedan var han med på samma målfoto som en viss Mellby Viking ( som vunnit Derbyt om han hållit sig på benen upploppet ner). Sist vann han efter ett tungt slutvarv och tränar mycket förbättrat efter det. Distansgynnad är han och för mig klar förstahäst. Skulle det gå att köra barfota måste Perfect Power med på alla lappar. Hästen har gjort det mycket bra hela tiden med skor runt om, men nu aviserar Untersteiner att det är dags att lägga i nya växlar. Barfota runt om är tanken! Alltime Stardust är ingen häst som tränare Eriksson försöker mörka på något sätt. Han nästan lovade seger från 12:e spår för två starter sedan och det höll sånär. Nu är det fortsatt glada tongångar och det känns som att hästen blir bättre och bättre! Kazire De Bob är sista häst med på systemet. Den mycket starke hästen vann sist trots galopp, men balansen var inte optimal då så nu blir det greppskor igen och det kan ju passa bra en dag som denna!

Avd 5

Omgångens bästa spik finner jag i kallblodsloppet. Sverige mot Norge brukar innebära vinst för Norge när vi, som nu, pratar klassen under de allra bästa.

Joker Elden är perfekt inmatchad här och klarar gränsen med några futtiga tusenlappar. Hästen har avvaktat att starta för att inte riskera att gå ur klassen och ska normalt bara vinna ett lopp som detta. Joker Elden är dessutom gynnad av att köras med spö och jag tvekar inte på honom här!

Avd 6

Jag spikar på när jag ändå har hammaren uppe och även denna gång tar jag hjälp av Norrbaggarna. Love Force bjöd jag ut som spik sist han startade och då vann han med en gäspning. Motståndet må vara lite bättre nu, men hästen blir bättre och bättre, efter sitt skadeuppehåll, och känslan är att han gör processen kort när startkubbningen är över!

Avd 7

Avslutningen är på nytt ett styrkeprov över mastiga tre kilometer. Jag har känslan att det kan bli jobbigt att rå på hästarna där framme, men tar med hästar från alla volter vilket brukar vara ett vinnande koncept i långloppen.

Perfect Toll är normalt den bästa hästen, men insatserna på slutet har inte varit felfria och banan känns inte gynnsam. Hästen ska med, men inte lämnas ensam! Flemming kommer med det bästa motbudet i sin nya kanon Pingus Vang. Hästen har fyra raka och har vunnit med krafter i behåll i samtliga. Det utlovas ett offensivt upplägg från stallet och kommer han bara ut från sitt innerspår så blir han att räkna med här! Skrällarna är Un Cher Ami och Out Of Nowhere. Båda hästarna är gynnade av distansen och framförallt Un Cher Ami har lyft sig mycket på slutet. Från perfekt läge vågar i alla fall inte jag lämna fransmannen utanför.

Spelförslag: 2304 Rader / 1152 sek

1. 2,4,5,9,10,11
2. 2,7,9,10,12,15
3. 2,3,4,9
4. 4,6,7,11
5. 10
6. 6
7. 3,4,8,15