Unionskamp mellan Sverige och Norge väntar idag. En prestigematch utöver det vanliga, där Norges oljemiljoner inte brukar hjälpa nämnvärt. Sverige står stadigt som nordens bästa travland och jag blir mycket förvånad om landskampen inte slutar med hemmavinst även denna gång.

Loppen köra på Färjestad som är att betrakta som en mycket snabb bana. Upploppet är kort och det brukar missgynna bakspårshästarna. Vad gäller vädret så verkar regnet hålla sig undan även om det hänger i luften. Valfri balans utlovas.

Avd 1

Dagen inleds med ett kortlopp fullt av ekipage med högt självförtroende. Många kommer att satsa hårt från start och det borgar för ett hårt tufft tempo. Jag tror det kan gå lite väl fort och garderar med hopp om skräll.

Time Machine är det naturliga förstastrecket. Hästen är som en oljad iller ut ur startgroparna, men från just spår ett har han strulat till det tidigare och med hårt tryck utvändigt in i första sväng kan det bli kritiskt. October Kronos är lika klar tvåa i ranken. Hästen har gjort fina insatser på slutet och kan dessutom öppna vasst. Adrian sitter denna gången i jollen och han har samma undermåliga taktikkänsla som sin far och det kommer att köras hårt även härifrån – hästen är dock tuff så det kan räcka. Rite On Win tycker jag är given i gänget bakom favoriterna. Hästen är både snabb och stark har nu ett lopp i kroppen efter att ha varit behandlad – varning! Listas Rafiki har jag fått positiva vibbar på från stall Åke och är given trots dåligt läge. Vidare streckar jag Lazer Broline som har toppform, You Talking To Me som gynnas av hårt tempo samt Jullex Dante som jag tyckte såg bländande sist vid enkel seger.

Avd 2

Här kommer jag att spika Hankypanky Pagan från stall Bergh. Hästen var hårt betrodd i sin senaste start och det var i Stoderbyt! Nu går hon ner betydligt i klass vilket jag tycker är helt avgörande. Bergharn är en tuffing och kommer att hitta ut från sitt stängda läge och sen är det över!

Avd 3

Här är det lite en eller alla över loppet. Bakom Lugauers For Pleasure As är det jämnare än en grannes gräsmatta och då favoriten kan få svårt att hålla spets väljer jag att strecka på!

Rebellion har alltid lovar mycket, men har nästan uteslutet bjudit på galopper. Senast testades ny kusk och jänkarvagn och då vann hästen med halva upploppet – given med samma upplägg nu. Piano Dilli var grym efter vila senast och är given då hon känns ännu bättre i träning nu. Headhunter är mitt spetsdrag och från piken kan han mycket väl rinna undan. Senast blev han överfallen i spets och ursäktas därför -revansch nu! Sejr Gammelsbäk är en kommande stjärna om man får tro norrmännen. Jag är beredd att hålla med då jag följt hästen under en tid och det finns ton av kapacitet i kusen. Kommer hästen ner i banan kan han mycket väl vinna här. Harvey Tornado är mitt miljondrag i omgången. Hästen kom bort i derbykvalen sist men kändes fortfarande på topp och är under kraftig utveckling. Med går även K.L.M Buymethemoon som var fin vid vinst senast och Working On A Dream som var tapper efter ett tungt lopp sist.

Avd 4

Här går jag kort och låser loppet på Premier Kronos och Sensei. Båda hästarna har utvecklats starkt på slutet och ser ut att vara huvudet högre än de övriga. Ska ni välja är det fördel Premier Kronos på läget!

Avd 5

Här tar jag ställning och spikar en häst som imponerat storligen på mig. Mellby Viking har alltid visat hög kapacitet, men har på slutet stabiliserat sig och nu skördar man frukten. Insatsen senast var mycket mycket bra och även om tiderna på Valla för dagen är lite av glädjekaraktär så förringar det inte hästens enorma insats. Bara galopp emot!

Avd 6

I guldförsöket ser det ut som att ljudvallen kommer att sprängas inledningsvis. flera ekipage kommer att laddas hårt för spets och det kommer att ge trötta hästar när det är frågan om medeldistans. Jag tror vinnaren står med bakspår!

Yarrah Boko är mitt första streck. Hästen ska testas i jänkarvagn denna gång och i normal författning pratar vi om en världstjära. Spurtkanonerna Friction och David Sisu ligger även de nära till hands när vi snackar vinnare. Båda kommer att försöka klistra sig fast i rygg på Yarrah Boko under slutvarvet och sedan spurta förbi sista 100. Jag betalar även för Caballion och Blue Rock. Båda är kapabla, men Caballions form är osäker och Blue Rock riskerar att bli fast invändigt så lite tur med positionerna krävs.

Avd 7

Avslutningen är i mina ögon Norges enda riktiga chans i omgången. Deras kallblod gör nästan alltid fina insatser när de är på besök och nu får de ikläda sig favoritskapet genom supertalangen Tekno Odin.

Jag var länge inne på att singla norrmannen, men då hans landsman Bork Odin högst troligt kommer att köras i spets blir det genast lite bökigare. Bork Odin är ingen duvunge och har slagit Tekno Odin tidigare så även han får plats på lappen. Jag släpper inte heller Månprinsen A.M som var bra sist och tydligen känns helt fantastisk i träningen efteråt. Hästen har en förmåga att hålla sin speed längre än de andra och det tror jag kommer att ge bra utdelning här!

Spelförslag: 1470 rader / 735 sek

1. 1,3,5,6,8,11,12
2. 8
3. 1,2,3,6,7,8,10
4. 3,9
5. 5
6. 1, 9,10,11,12
7. 4,6,8