Unionskamp mellan moder Svea och lusekoftorna från väst väntar idag, ett uppskattat inslag som lockar många norrmän att bidra till en större pott. Som lök på laxen är det även dubbel jackpott efter förra helgens favoritparad och det surras lite om att en ensam vinnare kan ta hela 60 miljoner till banken!

Vädret ser ut att bli bra och banan är i toppskick – valfri balans således.

Avd 1

Här startar omgångens största favorit i Jeppas Maxi – hästen som näst B.B.S Sugarlight gjort den största klassklättringen i år. Han har dragit vinstlotten i spårdragningen och blir mycket svårslagen. Jag spikar, men för er som vill åt alla miljonerna rekommenderar jag streck även för Riff Kronos – Sveriges snabbaste häst!

Avd 2

Även här startar en stor favorit som dragit ett fint startspår – Coldtown! Detta mina vänner är en häst som Nurmos sagt är bland hans bästa och då jag inte kan se honom missa spets kommer jag att singla även här!

Avd 3

I guld saknas de riktiga stjärnorna och då är det som vanligt mer svårlöst. Loppet är jämnt och känslan är att ingen är chanslös!

Första strecket lägger jag på Up Date Hoss som jag ett tag trodde skulle kunna vinna Sundsvall Open Tror sist. Han orkade dock inte hela vägen, men då var det helt andra hästar emot och kommer han till spets här blir han farlig. Bästa hästen, men åter från vila, kommer On Track Piraten. I full form hade det varit ett spikförslag, men jag tror han behöver ett lopp i kroppen och han får stå tillbaka i ranken. Den som känns roligast i loppet är Porthos Amok med Björn bakom spakarna. Hästen såg vass ut efter sen lucka i Jubileumspokalen senast och har nu ett mycket intressant läge. Seabiscuit hoppade oväntat sist, men det var enligt stallet en engångsföreteelse så det skippar jag. Hästen är normalt att räkna med och än mer om han lyckas kommer till spets. Sist med går Burning Line Graal som jag fått fin info på från stallet. Hästen börjar hitta formen igen efter en svacka och med hårt tempo i täten klivet hårdingen in i matchen till slut.

Avd 4

Klass II-loppet är omgångens svåraste, men också där jag tänker finna min skräll. Det ser ut att kunna bli en rejäl körning direkt från början och det gynna mina drag som båda startar med bakspår.

Antologhie hade jag som drag sist hon startade, men var inte som bäst för dagen och underpresterade. Nu känns hon bättre i träningen och hennes avslutning kommer att bita här – stormvarning! Även Global Patriot är galet bortglömd här. Hästen har oturligt hoppat två gånger i rad, men är normalt inte osäker. Tränare Jakobsson är mycket nöjd för dagen och varnar även han! Från Norge kommer hästen som Even Elvenäs, Norges travprofessor, tycker har bäst chans av alla i omgången – Speedy Gon Sali! Hästen är snabb ut och bättre än många tror. Jag streckar även Supermede som kan komma till spets, Robin Hood Bi som är stark, Montreal som blir bättre hela tiden och Twilight Magic som kommer med full form från Danmark!

Avd 5

Silverdivisionen är även det ett getingbo med många fina hästar som alla tror på vinstchans. Jag tror mest på tre hästar varav två betalar mycket bra!

Underpaid Hanover gillar jag skarpt. Det är en ruskigt snabb häst som kan hålla speeden längre än många andra. Nu ser det ut som att hästen, med lite otur, riskerar dödens, men det kan mycket väl gå ändå. De som jag vill varna kraftigt för är Magiccarpentersride som såg mycket fin ut sist efter vila. Han ska vara kraftigt på gång efter den genomköraren och räknas tidigt från perfekt läge. Även Mr Chicago ska med på alla seriösa lappar då det är bästa hästen i grunden. Han kommer att gå med optimal balans direkt efter vila och tränare Fromell låter mycket uppåt – varning!

Avd 6

Nästa stora favorit, som många kommer att singla idag, är Månprinsen A.M. Hästen stoltserar med idel segrar i raden, men från spår ett är risken stor att övriga kommer att hålla honom instängd loppet igenom.

Motstånd saknas inte och jag garderar. Norrmännen får två av mina streck och det är Tekno Odin och Lome Brage. Den sistnämnda kommer att ta spets och räkans därifrån medan Tekno Odin normalt är den mest kapabla och har matchats mot just detta loppet. Sista strecket lägger jag på Hallsta Lotus som såg mycket fin ut sist innan han hoppade med andraplatsen på gaffeln. Nu blir det barfota runt om och jänkarvagn – varning!

Avd 7

Avslutningen över mastiga 3000 meter. Det troliga är att vinnare står att finna från dubbla tillägg och jag streckar några hårdingar där, men mitt drag står bara med 20 meters tillägg och måste räknas med kanonchans!

Red Hot Snapper har varit fruktansvärt bra på slutet och sett renare ut i travet än någonsin. Hästen älskar distansen och bar blivit snabb ut på äldre dag – Toppchans! Vidare ska naturligtvis klassklättraren Poker Kronos räknas tidigt. Hästen har visserligen sprungit in 700 000 på två månader och möter hårdare hästar hela tiden, men har visat sig klara det galant och är given! On Hold är även han en långskubbare av rang och tränar starkt – måste med! Sist med går urstarke Prince Di Poggio och miljondraget Huge Star som jag vet att Flemming är mycket nöjd med – två procent på strecken är mycket lockande!

Spelförslag: 2100 rader / 1050 Sek

1. 2
2. 1
3. 1,3,4,5,7
4. 2,4,6,7,8,11,12
5. 3,4,6
6. 1,3,6,8
7. 8,10,11,12,13