Dubbel jackpott på Färjestadstravet, 60 miljoner i sjurättspotten till en ensam vinnare och fina tävlingar väntar idag. Omgången ser lite favoritbetonad ut vid första anblicken, men med en hel del nederbörd på banan kan det ta en helt annan vändning!

Barfota runt om gäller än så länge, men med för mycket modd i banan kan det ställa till det för vissa hästar!

Avd 1

Här är Checco Boko favorit och det är nog rätt. Jag tycker dock att 75 procent ar på tog för mycket. Med tanke på det mycket tuffa loppet han fick senast och den orutinen han tyngs med garderar jag.

Porthos Amok slog favoriten sist och är bra nog att göra det igen. Hästen tränar starkt och räknas tidigt. Rico Follo var godkänd i sin årsdebut senast, men inte mer. Dock var det med skor och brodd, barfota runt om nu och det för många meter! Bear Beta är en fin norsk gäst som gillar spets och är den som eventuellt kommer att svara upp favoriten från start. Oavsett om han körs i spets eller inte så kommer han att få ett fint lopp och ska räknas. Västerbo Paymyday är kapabel och gick ett prydligt rekord sist mot bättre hästar än dessa. Nu är förutsättningarna klart sämre, men hästen är bra och formen är god – miljonskräll! Gigant Proud blev för het sist, men höll trots det bra från spets. Nu blir det öppet huvudlag igen och det är ingen dålig häst – varning!

Avd 2

Här kommer jag att sätta ner foten och spika Salt And Lime från stall Nurmos. Hästen såg mycket fin ut sist när han vann med mycket krafter kvar och Nurmos hälsar att hästen ska vara än bättre nu!

Avd 3

Här brottas ett flertal topphästar med tveksam form och det är inget lätt lopp att lösa. Möjligen är Raja Mirchi bara bäst, men han är ingen jämn pålle och en gardering är på sin plats.

Förutom Luddes springare vill jag definitivt ha med Beckman som Åke skryter upp ordentligt. Hästen har dock inte startat på ett tag och kan vara lite ringrostig. Mitt drag i loppet är Juliano Rags som är en underskattad häst. Hans årsdebut var grym senast och han såg bättre ut än någonsin. Med lopp i kroppen kommer han att bli en obehaglig överraskning för övriga här! Haraldinho ska gå barfota runt om från perfekt läge, Beanie M.M körs för spets och speedkulan Harry Haythrow har äntligen ett bra läge – samtliga får plats på systemet.

Avd 4

Fyra hästar höjer sig över mängden och jag tar med samtliga!

Rydens Indigoblue
ska köras barfota runt om för första gången och från perfekt läge ska Åkes vinstmaskin ha fin chans. Även Carlos Santana står med fint läge och mycket kommer att avgöras i starten. Hinner Svensson förbi Svanstedt in i första sväng är mycket vunnet och det kan bädda för lite körning. Från bakspår startar Jones och Reina La Caballo med likvärdig chans. Båda gillar distansen och har fin form!

Avd 5

Isbjörnsloppet är ett riktigt getingbo och till slut hamnade jag på sex streck – utan att det på något sätt känns helt tryggt.

Förstastrecket tycker jag ska gå till Kolnes X.O som är startsnabb och inte missar spets här. Hästen är lite vek till slut, men gynnas av körspö och känns mycket spelvärd här. Även Eskelands Bror visade tecken på tveksam moral senast när han för enkelt vek ner sig från spets. Det fanns dock förklaringar till det enligt stallet och hästen ska vara klart bättre nu så han är självklar på lappen. Både Närby Kalabalik och Fakblixten ska testas utan skor runt om idag och det är helt klart intressant – båda åker med. Odin Tabac är nog bästa hästen, men har inte toppform säger stallet. Från dubbla tillägg kan det bli tufft, men jag vågar inte släppa honom. Miljondraget är Jenny R.G som körts passivt flera gånger på slutet. Hästen kan mycket när hon funkar fullt ut och jag tyckte hon såg mycket fin ut som fastlåst senast!

Avd 6

Här spikar jag Going For Gold Zaz som jag tror tar spets och sedan är det ingen som kan rå på honom. Hästen ska trekvartsstängt huvudlag och senast han hade det flög han till spets och vann hur lätt som helst. Värst emot är Stig H:s jänkare Blue Sky Hurricane som har fina rekord i raden, men inte såg speciellt imponerande ut sist i sin sverigedebut. Hästen kan säkert bli bra framöver, men jag tror inte han vinner idag.

Avd 7

Avslutningen löser jag med tre hästar varav två betalar mycket bra vid seger.

Bästa hästen är Caddie Gallant som senast inte fick till det på en för lös bana. Nu har han dåligt spår, men är bra nog att runda ett gäng som detta ändå – klar förstahäst. Dragen är On Broadway och Ginger Belle som är startsnabba och kommer att få fina positioner. Ginger Belle tycker jag har varit oerhört bra på slutet och utvecklas hela tiden. Skulle hon nå spets ökar chanserna markant. On Broadway är en högkapabel gynnare som denna gången kommer att lättas i balansen. Hästen snubblade till i spets senast och hoppade, men är normalt inte osäker – kul idé.

Spelförslag: 2592 Rader / 1296 rader

1. 2,3,4,7,10,12
2. 9
3. 1,3,4,5,7,8
4. 1,6,10,11
5. 2,6,7,12,14,15
6. 5
7. 7,8,12