Hej igen alla! Efter två veckor under solen är jag åter med mina tankar om världens bästa spel – V75! För er som tror att jag tappar två veckor av viktig travinfo kan jag meddela att även de mindre utvecklade länderna nu erbjuder väl fungerande internet och jag har varit med på banan – om än bara från mobilen…

Färjestad gäller idag och som det ser ut under fina förutsättningar med lätt bana och valfri balans. Inga extra innerspår eller vinklade startbilsvingar!

Avd 1

Här kommer många att spika Mellby Amiral och det är väl inte helt fel. Jag känner dock att risken för åter en tung resa är överhängande och jag garderar med ett par roliga drag.

Peaberry kommer från formstallet ”Bröderna Larsson” och gick mycket starkt senast vid vinst. Hästen såg mer gåvillig ut än någonsin och avgjorde lätt trots att han vilar innan. Fint läge här och han är given. Staro Fighter gör en intressant debut efter kastrering här och kan bli farlig att missa. Hästen är högkapabel och har tränat fint inför denna starten! Tokdraget är Whisky Tim som är helt bortglömd. Hästen är bra mycket bättre än vad strecken visar och han får plats på min lapp!

Avd 2

Jag spikar Lucky Angle Face utan att tveka. Hästen har verkligen imponerat på mig och det verkar vara en blivande kanon. Sist var det utrustningen som spökade och den starten är bra att glömma – toppchans!

Avd 3

Här går jag kort och streckar två hästar i Caddie Comet och Simb Ruby. Caddie Comet tror jag väldigt mycket på, men från spår åtta kan mycket gå fel. Då jag läser hård körning i loppet vill jag även har med Simb Ruby som spurtade mycket bra sist, efter lite nedåtform, och hon blir obehaglig för många över upploppet.

Avd 4

De två klart mest streckade hästarna känns inte solklara för mig i detta loppet och det borgar för gardering. En halshäst och en som briljerat mot gårdshästar måste synas!

Zivertson och Twitter har båda toppfina resultatrader, men nu är det V75 och det är helt annat motstånd. Motstånd saknas inte och samtliga runt om favoriterna betalat mycket bra. Öjja Scoop har även hon en fin rad och dessutom ett fint läge. Kommer hästen till spets så får favoriterna jobbigt – självklar! Bobbery har härlig utstrålning och går han iväg felfritt har han kunnande att överraska! Baran Boko kan öppna bra och kommer han till spets finns inga alternativ för kusken då hästen inte gillar grusstänk. Från spets ska han räknas. Eklas Superior är speedig och från perfekt läge är han given på lappen. Vidare streckar jag skrällarna: Oscar Wild som är bättre än raden, Golden Bowl som vann lätt och såg fin ut sist, Felix Hammering som satt fast i sin senaste start och Bearable som kan mycket i ljusa stunder.

Avd 5

Kallblodsloppet är nästan omöjligt att lösa och till slut stannade kalaset på sex streck.

Titan Tabac är favorit och det är naturligt då hästen ofta vinner. Denna gång pratar man om skoryck och det återstår att se vad det kan ge – ingen spik för mig i alla fall. Bredvid favoriten startar en annan mycket intressant häst i Kolnes X.O. Hästen är osäker, men mycket kapabel och går han felfri blir han mycket farligt här. Guli Järven står med dubbla tillägg, men är nog bästa hästen och har visa att han duger även med dessa förutsättningar – räknas. Trons Pila varnar jag extra för då hon denna gång ska gå barfota och då blir många meter bättre – bortglömd! Edvin och Fjeldstad Goggen får även de plats på lappen.

Avd 6

Första dubbelavdelningen är jämn, men känslan är att Bon Frecia höjer sig något över resten. Skulle han hålla spets är loppet över, men jag är inte helt hundra på det och känner mig tvungen att gardera.

Latitude Broline känns som det naturliga motbudet då hon nog är landets formstarkaste häst. Dåliga lägen verkar inte bekomma henne och hon kan göra mycket jobba själv. Miljondraget är Magnifik Gelj som fått en enorm nytändning i sin nya regi. Senaste var hästen jättebra efter en hård öppning och helt borta är han inte!

Avd 7

Här bör Caddie Gallant har toppchans då vägen till spets känns helt öppen. Även om hästen inte är så snabb ut så kommer ingen att vilja svara denna tanks och känslan är att han sitter i spets efter några hundra meter. Debuten är avklarad med bravur och med det loppet i kroppen är han normalt överlägsen detta gänget!

Spelförslag: 1440 rader / 720 Sek

1. 4,8,9,10
2. 3
3. 6,8
4. 1,3,4,5,6,7,8,10,11,12
5. 2,4,7,13,14,15
6. 1,4,11
7. 6