Då var det dags för lite extraunderhållning som brukligt när det vankas storhelg. Långfredagen blir mindre lång i år då Färjestad anordnar en mycket svårtippad V75-omgång. Jag har dock vässat pennan hela veckan och tror mig hittat lösningen på alla svårigheter.

Att tänka på är att Färjestads banan är mycket snabb och att det kan vara svårt på hästarna med bakspår att hinna fram när pållarna i spets får hjälp av en självspringande bana. I övrigt är banan lite löst, men det är fritt fram att köra barfota.

Spikarna:

Jag spelar bara med en spik idag, men det är å andra sidan en mycket bra sådan. Evening Prayers debut för Goop sist var mycket mäktig och hästens ser ut att ha funnit sig själv i sin nya regi. Dagen till ära blir det barfota runt om och det är en stor fördel enligt stallet.

Avd 1 (2140m auto)

Vi inleder med ett svårlöst stolopp där spelarna gjort Roses Glory till stor favorit vilket är knas enligt mig. Hästen står med bakspår, gick i passgång sist och skulle så sent som för två starter sedan göra sin sista start i livet. Att nu vara favorit mot fina djur är mycket lustigt.

Jag tror mycket på Juanita Hanover som jag håller som en av de vassaste stona i landet när hon är i form. Med ett lopp i kroppen och lättning i balansen blir det åka av idag! Vidare måste ledaren med på kupongen och i mina ögon är det Evelina Palema som tar den. Hon gör sina bästa lopp därifrån och ska räknas.

Högkapabla Olympia Brodda gör intressant årsdebut och är given på min lapp liksom Ruby Trap som tränar mycket bra enligt Melander. Draget är Indoor Voices från perfekt läge och dessutom förstärkt av Björn för dagen.

Avd 2 (2140m volt)

Om M.T Kingofthehill haft lopp i kroppen skulle jag utan tvekan spikat. Hästen vann lopp i tuff omgivning vid flera tillfällen i fjol och ska normalt vända ut och in på ett gäng som detta. Jag vågar dock inte ta ställning då hästen inte är något träningslejon och formen därmed är diffus. Två hästar till får gå med på lappen.

Jag tar med nykastrerade Tougherthantherest från formstallet Untersteiner. Hästen språng hela förra året med handbromsen i och har därför fått kulorna avlägsnade i hopp om förbättring. Han känns fin i jobben och kan skrälla här. Sist med går fine Calle Laday som jag tycker är bättre än raden. Sist gick han bra på ny balans och samma utlovas idag!

Avd 3 (1640m volt)

I kallblodsloppet har Tangen Stegg fått mycket streck på sig, i mina ögon bara för att Björn kör. Han ska med, men ska absolut inte spikas.

En som också är kuskförstärkt är Odins Eld som dagen till ära får Örjan bakom spakarna. Hästen trivs över distansen och kan mycket väl leda runt om! Från tillägg tar jag med två snabbfotade pållar i Finnskog Fokus och Tojo Prinsen. Båda har betydande rutin och bra rekord i boken.

Avd 4 (2140m auto)

I lärlingsloppet vinner Polycrates Face om han går felfritt, men det gör han lite ofta grisar flyger. Skulle han chocka med felfri avgång är det dumt att inte ha med honom så han får ett streck, men för er som vill spara kan ni lika gärna låta bli.

Tre kusar till är i alla fall ett måste för min del. Boomer är intressant idag då han går ner i klass efter att ha mött många tuffa motståndare i fjol. Sist var han finfin från rygg ledaren och det kan bli en liknade resa idag. Jag vill varna kraftigt för Peder Mykla som kommer från Norge med gott rykte. Dåligt spår sätter dock ner chanserna, men han ska räknas på sin fina stryka. Sist med går Power Dragonfly som sist testades barfota för första gången och det gav mycket bra resultat. Samma idag och given.

Avd 5 (2140m auto)

Spik: Evening Prayer

Avd 6 (3140m volt)

Hade banan varit hård och fast hade jag spikar Candor Hall som trots 60 meters tillägg normalt bra är bäst. Han är dock beroende av fäste och kan få svårt om banan inte håller ihop fullt ut. Jag tar därför med tre hästar till och vill vara kraftigt för en speciell!

Miljondraget i omgången finner jag i kapabla Persos Smokie som gör en mycket intressant debut för Robert Bergh. Hästen har alltid lovat mycket, men inte fått ut sin rätta kapacitet i tidigare regi. Nu får han chansen och det verkar bli barfota runt om idag – pass upp!

Jag tar även med fine Danne Edel som har lopp i kroppen samt Tomorrowland som gör intressant debut för Untersteiner, men kanske står 20 meter fel idag…

Avd 7 (1640m auto)

I avslutningen är det mycket lockande att singla Propulsion som Redén hyllar som en flygmaskin utöver det vanliga. Hästen har dessutom gjort ett mersmakande banjobb runt 1.12,5 och känns väl förberedd. Jag tycker dock att han är för stor favorit och tar med två hästar till som båda är i gång sedan innan.

Je´taime Express har suttit fast i Guld och sett fin ut på slutet. Barfota runt om för andra gången i livet och han står dessutom med spetsläge vilket är mycket lockande! Sist med går fine Karpow Hanover som har mycket inom sig vilket han visade vid ett par tillfällen i fjol. Rygg ledaren står det i mina papper och han är given med den resan.

Spelförslag: 2880 Rader / 1440 sek

1. 1,3,4,7,8
2. 4,11,13
3. 2,7,13,14
4. 3,8,9,11
5. 9
6. 5,7,14,15
7. 2,3,4