V75 för andra dagen i rad från Eskiltuna nu! Igår stannade utdelningen på mediokra 20 tusen efter att det blivit dött lopp i avslutningen. Visst är det kul när fler vinner, men för de som satt med sex rätt inför avslutningen och då hade en kupong som var värd mer än vad sjuorna gav till slut blev nog mindre nöjda…

Nu tar vi tag i dagens omgång med Breeders Crown-finalerna och förhoppningsvis slipper vi de favoritparader om så ofta präglar storloppsomgångarna. Vädret ser fortfarande ut att hålla sig och det går att köra med valfri balans.

Avd 1

Första avdelningen är full med fina 4-åriga ston som gör upp om 850 000 friska slantar. Det ser ut att köras friskt från början och de två förhandsfavoriterna Fascination och Rica Neo slåss om vem som ska ha ryggen på vem.

Efter 500 körda är mitt tips att det mycket fort och att alla inte är nöjda med sina positioner. Det kommer att köras tidigt från kön och det gör att favoriterna kommer att få dra tåget i tredje under sista varvet. Då det finns många spurtstarka hästar med i loppet är jag sugen att spela på skräll och vill varna lite extra för: Baileys Sweet Grim som stallet är mycket nöjda med, Mousse som fått tuffa lopp på slutet och nu får sin smygare, Blended Scotch som åter går barfota, Pricless Pellini som gjort två kanonlopp spå slutet samt Xena Brick som inte haft turen på sin sida på slutet.

Avd 2

Andra avdelningen är ett fint treåringslopp som startar över två volter. Favoriten, Rolex Bigi, hittar vi med 20 meters tillägg och det är ingen självklarhet att han hinner fram med många att runda och med ett kort upplopp som Eskiltunas.

Värst emot tycker jag att Tenzing är. Hästens senaste insats var av hög kvalitet och han är riktigt kvick i benen för att bara ha fyra starter innanför västen. Spetsläget är klart bra och det är hästen att slå. Rolex är näsa häst som inte får missas. Barfotabalansen senast gjorde många meter och det blir samma nu. Vid felfri avgång räknas hästen tidigt. Varning för Eden Duo som jag fick mycket bra info på senast, men då hoppade hon bort sig och Staro Harlequin från Untersteiners formstall.

Avd 3

Breeder´s för treårsstona är även det en öppen historia. Då favoriten Amazon Am garanterat kommer att få dödens är det helt klart läge att gardera för den som jagar stora pengar.

Spetsen tror jag är vigd åt I Am Unique. Hästen har utvecklats fint på slutet sedan man började köra utan skor och då hon är startsnabb som få är jag övertygad om att hon körs i spets – varning! Backfire är hästen som kommer att få loppet. Hon kan öppna och tipset är att hon tidigt sitter i andra ut i rygg på favoriten – bra chans! Skrällarna är Acai Am som är oerhört kapabel och Mellby Briolette som åter kommer att gå barfota runt om.

Avd 4

Kallblodsloppet är inget att skiva hem om denna gången och i avsaknad av de bästa blir det ganska rumphugget. Jag går på den gamla novisen att form slår klass och spikar Rino Dox som näst senast tog skalpen på självaste Hallsta Lotus. Läget är bra för den speedige hästen som kommer att få draghjälp runt sista sväng!

Avd 5

I Diamantstoet sticker ingen häst ut mer än övriga och det gäller här att våga för att vinna. Jag kommer att gå på två hästar som båda kommer med mycket vassa träningsrapporter i bagaget.

Aroma Grim må ha vilat ett tag, men det verkar bara gjort gjort hästen gott så hon känns som en obriserad bomb i jobbeb hemma. Hästens senaste insats var av bästa märke och jag tycker hon är bästa hästen i loppet. Mitt drag i loppet är Todays Butterfly som senast testades med ny utrustning vilket föll väl ut. Hästen är snabb ut och kommer att få en fin resa här – varning!

Avd 6

De fyraåriga hingstarnas lopp är dagens behållning och känslan är att vi här ser flera av de kommande årens guldhästar. Självklar favorit är Digital Ink som inte gjort ett dåligt lopp på evigheter. Hästens kvallopp var av svettigaste laget och hade han haft framspår hade jag spikar, men nu riskerar hästen på nytt ett tufft lopp och jag garderar.

Molle C.D får åter skor på hovarna denna gången. Detta i ett försök att få hästen lite säkrare från start nu när han ska laddas för spets. Håller han upp ledningen blir han mycket svårslagen. Porthos Amok måste även han med från sitt fina läge. Barfota runt om igen! Skrällen är Twin´s Fairytail som senaste fick gå med skor bak och dessutom var lite nedsatt. Han tog sig till final ändå och nu med optimal balans och fullt frisk är han ett mycket roligt streck!

Avd 7

Här spikar jag Call Me Keeper som verkar vara en häst utöver det vanliga. Han pulveriserade motståndarna i sitt kval från dödens och var helt okörd i mål. Nu är läget bättre och då dödens är ledigt och det inte bekommer hästen tycker jag att vinschansen borde vara på topp.

Spelförslag: 1400 rader / 700 sek

1. 2,3,6,7,8,9,10
2. 1,5,10,13,14
3. 1,3,4,8,11
4. 9
5. 4,8
6. 1,3,9,12

7. 3