Ännu en Jackpot och ännu en möjlighet till evig ekonomisk lycka för oss som spelar på V75! Vi drar norrut denna vecka, från Kalmar till Eskilstuna, för att lösa spelknuten. Det ser lite favoritbetonat ut på förhand, men jag har mina funderingar och tar risken att få stå med dumstruten på huvudet om det skulle bli en favoritparad.

Tävlingarna dock är som vanligt mycket fina när det gäller finalloppen och det kryddas dessutom med E3-finalerna för både ston och hingstar. Banan är fin och valfri balans gäller!

Avd 1

Här är den stora favoriten Rocky Winner hästen att slå. Åke är uppåt och det ska man aldrig negligera, men hästen är inte så kvick ut och det vankas ett tufft lopp – gardering!

Armando Kievitshof är min spetsvinnare. Hästen går absolut bäst i spets och det är få, om ens någon, som kan lugga honom på den positionen. Jag tror hästen med på målfotot här. Tidied Accelerator gillar jag skarpt. Hästen gör sällen ett dåligt lopp och orkar göra det mesta själv. Han kommer att profitera på ett för högt tempo i täten och ska räknas tidigt. Skrällen är Sundsvik Saigon som vaknat till ordentligt i sin nya regi på slutet. Hästen ska gå barfota runt om på nytt och kan bli obehaglig för övriga i sin nuvarande fromtopp.

Avd 2

I E3-finalen för treåriga ston snackas det fram och tillbaka om de båda kulltopparna Demin Boko och D´one. Båda är något utöver det vanliga och ska naturligtvis räknas, men de är båda orutinerade och motstånd saknas inte!

Då Demin Boko är ruggig ut och D´one är stänkrädd kommer loppet att gå med den förstnämnde i spets och den andre utvändigt. När två träter så brukar ju en tredje kunna profitera och jag tycker tre till måste med. Ragata var dålig sist, men hade en infektion och är behandlad. Hon är väl så bra som de två favoriterna när hon funkar och ska dessutom gå barfota runt om för första gången nu. Jag tänker inte lämna henne utanför här! Även Demi De Veluwe är värd ett streck. Hästen har två raka i fin stil och har ett perfekt läge! Sist med går Acai Am som ser ut som en miljon, men springer bara på halvfart. Skulle hästen funka fullt ut så vill inte jag stå utanför till en procent!

Avd 3

I guld startar på nytt Elitloppsvinnaren Nahar. Han har visat att vinsten där inte var en tillfällighet och fortsatt att imponera efter. Nu går han dock med skor runt om igen som det låter och då tycker jag att han är lite sårbar – gardering!

Mr Picolit vann senast ett storlopp i Finland och det på ett fint sätt. Hästen blir stadigt bättre och bättre och han räknas tidigt. Sanity är även han på väg uppåt i from efter skada. Han har levererat fina avslutningar på slutet och vinner när som helst. Nu har han en fin startrygg och kan komma igenom perfekt – given! Skrällarna är Deuxieme Picsous och Scouby Djob som i ljusa stunder kan slå vem som helst. Båda är praktiskt taget ostreckade och måste med!

Avd 4

Här singlar jag Time Machine utan att tveka. Hästens insats senast var något utöver det vanligt och då han verkar helt stabil för dagen finns inga frågetecken för mig!

Avd 5

Klass I-finalen är dagens jämnaste och det kostar hela åtta streck för min del. Hästarna 1-7 och sedan 11 och loppet är löst…

Det som sticker ut som bör tas i betänkande för er som inte vill ha så många strecka är:

Sandman Sand ska testats barfota runt om för första gången i ny regi, Sahara Farirytale ska åter gå helt utan skor vilket hon gjorde sist när hon var två från dödens, Famna Käll ska köras offensivt här och gillar det upplägget bäst samt att Ulm Karsk är mitt spetsbud!

Avd 6

I E3-finalen för hingstarna och valackerna så tycker jag att det står mellan tre hästar som visat sig bättre än de övriga.

Obesegrade Rolling Stones är självklar förstahäst. Han har visat sig helt sakna svagheter och kommer att sälja sig dyrt här. Västerbo Loveboat är även han en undantagshäst och har bara förlorat en gång i livet. Han saknar dock lite startsnabbhet och kommer att få ett tuffare lopp än favoriten vilket kan vara avgörande. Sist med går Harmi´s Frido som är en flygmaskin. Han utmanade Rolling Stones senast de möttes och hade då fått ett sämre lopp – storvarning!

Avd 7

Här tar jag tjuren vid hornen och spikar No Deal i ett annars mycket jämnt lopp. Jag tycker dock att Jensens häst imponerat så oerhört på slutet att han mycket väl bara kan vara bäst här. Han vann sist med skor, men ska nu åter gå barfota och med minsta klaff står han överst på pallen!

Spelförslag: 1920 rader / 960 sek

1. 1,2,7,11
2. 1,2,8,12
3. 2,5,7,9,10
4. 7
5. 1,2,3,4,5,6,7,11
6. 2,3,4
7. 9