Finaldags i Eskilstuna dagen till ära. Finalerna kryddas extra av E3-finalerna och tävlingarna överlag är fina trots att det inte är någon Gulddivision.

Att tänka på idag är att det förväntas mycket regn fram till eftermiddagen. Det är åtminstone en stor favorit som inte trivs med en slirig bana och jag bjuder på garderingsförslag för den som vill år de stora pengarna.

Spikarna:

Jag har två mycket roliga spikförslag idag. Så roliga att det kan bli kul att reta mig om de inte för bra ifrån sig, men samtidigt finns chansen till helgonförklaring om min analys går in – vill man bli rik måste man våga!

Jag börjar med att spika Hawk Cliff i Klass II-finalen. Hästen håller Nurmos mycket högt och spelarna är inte riktigt fattat att när Nurmos har två hästar till start i samma lopp sitta alltid (nästan) Jorma upp på den som har bäst chans. Med två strukna hästar i loppet har Hawk Cliffs trista elftespår helt plötsligt blivit helt ok och som han såg ut senast vid vinsten ser jag det som självklart att ge honom chansen som spik.

I sista avdelningen löser jag ett riktigt getingbo på ett ganska tufft sätt. Jag går ifrån många principer när jag väljer att singla en kuse från spår åtta bakom bilen, men Good´s Of Norway är ingen vanlig häst och dagens höga odds är inget ni ska vänja er vid framöver.

Hästen är Flemmings nästa stjärna om man pratar med honom. Han håller hästen mycket högt och han hade haft en betydligt snyggare rad om han haft bara lite tur med spåren här i Sverige. Idag är det samma problem, men han har sett så rysligt fin ut på slutet så jag blir förvånad om han inte dyker upp på målfotot trots läget. Håll i hatten – en spik till tre procent!

Avd 1 (2140m auto)

Här kommer en av dagens största favoriter ut och det är en favorit som inte gillar banor utan fäste. Med det förväntade regnet blir förutsättningarna för Sir Ratzeputz allt annat än bra och trots fina förutsättningar bedömer jag favoriten som mycket sårbar!

I min prognos kan Veijo mycket väl sitta i spets med Fridericus efter 500 körda. Hästen har inte varit helt till sin fördel på slutet, men känns åter som han ska och från spets är han given. Även Ready For More, som jag dissade sist, bör ha bättre chans än favoriten. Hans långa frånvaro inför senaste starten satte sina spår, men med det loppet innanför västen bör han tagit ett par rejäla steg fram och ska räknas.

Bakom dessa vill jag även betala för Coldtown som såg bländande ut sist och gynnas av det lilla fältet samt Order To Fly som idag slipper långresa vilket han bevisligen inte klarar av.

Avd 2 (3140m volt)

Här ska Alfas Da Vinci normalt ha en bra chans, men med hela tre tillägg i ryggsäcken måste jag testa att gardera med ett par luringar.

Det är inte enkelt att ta 60 meter på täthästarna även om man heter Alfas Da Vici och älskar lång distans. Med hela 14 kusar att runda är det många som kan vara i vägen under sista varvet och jag vill varna för två roliga motbud som kan ramla undan. Linus Wibb visade senast lite stabilitet i just volten och kunde då vinna enkelt på ett fint sätt. Går han iväg lika bra idag kommer han att sitta fint till och räknas.

Även Calno De Pebrisy tycker jag ser intressant ut. Han har varit fin i tuffa gäng på slutet och kommer han till spets måste han räknas med skrällchans.

Avd 3 (2140m auto)

Här finner vi två stora favoriter i Dixi Sisu och Undine som båda såg fina ut i sina respektive uttagningar. Båda lovar mycket, men jag blev betydligt mer imponerad av andra djur i kvalen och garderar.

Rhyme Broline har sett ut som en helt ny häst i sina två senaste lopp på barfotabalans. Hon har vunnit lätt och har inte behövt sista växeln som är rycktussarna. Det kommer säkert att behövas idag och det blir intressant att se vad det kan ge. Även Fanasy River imponerade i dödens i sitt lopp. Hon är den sådan som gynnas om det går fort i täten och ska räknas. Storskrällarna är Uncertain Age och Unstirred Drink som båda avslutade vasst sist – varning!

Avd 4 (2140m auto)

Spik: Hawk Cliff

Avd 5 (2140m auto)

Här bråkar många om pengarna och det är ett mycket svårlöst lopp. Jag streckar på och tar hela åtta hästar.

Slide To Easy har jag väntat på länge. Det känns som att Flemming väntat ut hästen och på att få ett fint spår som idag. Han ska utrustas med helstängt för första gången i Flemmings regi och stormvarning utfärdas! Vidare ska naturligtvis topphästarna Whitehouse Express och Seedorf O.M.F med på alla seriösa lappar. Båda kan allt när de vill och positionen kommer att avgöra vem av dem som är först i mål.

Bakom ovan nämnda vill jag ha med: Top Of The World från bra läge, Hero Sjöhammar med två raka, M.T Insider som imponerade sist och Melker som alltid avslutar vasst!

Avd 6 (2140m auto)

I herrarnas E3-final tycker jag att storfavoriten Makethemark står på tur för förlust. Hästen har visserligen endast ettor i raden, men möter idag det värsta motståndet som går. Jag tar med tre hästar till och varnar för storfavoritförlust!

Louie Brodde har dragit ett perfket innerspår och är min spetsfavorit idag. Hästen har en härlig utstrålning och vann sitt kval på ett mycket imponerade sätt med mycket kraft kvar! Även Policy Of Truth imponerade stort i sitt kval. Han är nog den snabbaste i loppet och med ett lopp på rulle blir han farlig. Sist med går Urchin som var den som avslutade sitt kval snabbast av alla. Får han ryggar att gå på under slutvarvet blir han att räkna med!

Avd 7 (2140m auto)

Spik: Good´s Of Norway

Spelförslag: 2880 rader / 1440 sek

1. 3,4,5,6,8
2. 5,7,14
3. 2,3,4,5,10,11
4. 11
5. 1,2,4,5,6,7,9,12
6. 1,2,3,5
7. 8