Vi inleder helgens dubbelomgång av V75 på Eskilstuna med en trevlig omgång som ser ut att kunna ge fina pengar till sen som prickar rätt. Det är inte helt enkelt att bena ut loppen och min lösning på problemet blir tre spikar och sedan bra med djur i övriga lopp.

Vädret verkar stabilisera sig lagom till tävlingarna och det utlovade regnet ser ut att utebli. Valfri balans utlovas av banmästaren och jag tar honom på orden.

Avd 1

Här är Yield To None stor favorit efter sina fina insatser på slutet. Hästen har verkligen hittat formen under andra halvan av säsongen och hade det inte varit för risken att bli fast invändigt hade jag nog spikat.

Favoriten har visat mycket kunnande, men någon startraket är han inte. Övriga kommer naturligtvis att göra vad de kan för att han ska bli fast på innerspåren. Motstånd saknas inte och första hästen emot är i mina ögon Reina La Caballo som håller absolut toppform och dessutom nu kan sno åt sig spets. Hästen går med optimal balans och stallet är uppåt. Den som ser ut att kunna få loppet är annars Västerbo My Madame som är sylvass ut och körs för spets från början. Hon släpper sedan till rätt rygg och kommer luckan på upploppet blir hon farlig. Old Faithful var jag länge inne på som värsta motbudet mot favoriten, men nu tvingas hästen tävla med skor och det är minus. Han räknas dock tidigt ändå då formen bevisat är i topp. Skrällarna är annars Nochemoena Face som är mycket kapabel, Digital Beautiful som varit positiv i hårda lopp på slutet och Mellby Amelett som vaknat till ordentligt i ny regi och ståtar med tre raka segrar.

Avd 2

Här kommer jag att chansa lite, i ett annars mycket jämnt lopp, och spika Big Bill Bac som jag tycker sett finare ut än innan i regi Ola Samuelsson. Hästen har skyhög kapacitet och håller han sig bara på benen kommer han utan prut att dyka upp i striden här. Hästen gick under 1,13 i 2000 meter efter galopp senast och det gör ingen av motståndarna i detta loppet!

Avd 3

I ett ganska ihåligt guldlopp står Alvena Pele som favorit i brist på annat. Jag tycker loppet ser mycket öppet ut då flertalet av deltagarna inte är att betrakta som några segerstaplare och har sina bästa insatser långt bakom sig i karriären.

Min förstahäst är Perfect Toll som äntligen kommit igång efter sitt skadeuppehåll. Hästen såg mycket bra ut i sitt senaste lopp och med snabba startryggar kommer han att hamna bra till från sitt bakspår! Vidare tycker jag att Monster Drive bör räknas tidigt. Hästen gjorde ett starkt slutvarv från ett hopplöst läge senast och kommer här att få ett mer passande lopp – se upp! Womanizer är den som utmanar Alvena Pele om spets inledningsvis och kommer han inte förbi så kommer han i alla fall ner i banan och är med det garanterad ett bra lopp. Formen finns där och jag tycker även att det är kuskplus med Ingves bakom spakarna. Reven Dámour kan bli farlig att plocka bort trots sitt dåliga spår. Hästen som varit uträknad har på ålderns höst rest sig på nio och kommer med två raka. Senast såg han ut som i fornstora dagar och gör han om den prestationen vill inte jag stå vid sidan. Sist med på min lapp går Fancais Du Gull. Hästen är spelarnas mardröm då han blandar och ger om vartannat, men när han vill så kan han slå de flesta. Nu står han med smygläge och får han sitt lopp är han alltid farlig.

Avd 4

Klass II-försöket är ingen enkel historia att lösa det heller. Många talangfulla djur gör upp om pengarna och känslan är att positionerna kommer att vara helt avgörande för utgången.

Romeo Lavec har jag dömt ut flera gånger på slutet då jag rent ut sagt tyckt han varit usel. Sen så blixtrar han till och pulveriserar motståndet i sin senaste start och jag känner att jag nog för tänka om. Gör hästen om samma prestation här kommer han att bli svår att slå, men en gång är ingen och jag garderar. Martine Akema gillar jag och hästen går nu ut över sin favoritdistans. Spår ett kan bli en fälla, men han är snabb ut i volt och det brukar betyda att även autostart funkar bra. Tar han spets blir han en tuff nöt att knäppa. Room To Go tycker jag är helt bortglömd här då det är frågan om en mycket fin häst i grunden. Hon har startat i årgångsloppen på slutet och har med det skrapat i hop en hel del hårdhet som hon kommer att ha nytta av här – pass upp! Sist med på loppen går Rocky Reach som jag tror vi kommer att få se mycket av framöver i högre klass än detta. Hästen ser ut att ha mycket i sig och han har vässats extra för detta loppet i veckan!

Avd 5

Stig H:s lärlingslopp är en öppen historia på pappret och med mycket prestige mellan kuskarna bukar det bli ännu mer svårlösligt när orutinen lyser igenom. Jag streckar på ordentligt.

Mr Looba Looba får vackert så som förstahäst då han kommer att hamna bra till från sitt springspår. Hästen har visat sig trivas bra i Sverige innan i höst och skulle han nå spets är det hästen att slå. Värst emot i loppet och även i spetsstriden är Pericle Bi från spår ett. Hästen är i fin form och har dessutom duktige Mattias Djuse i jollen vilket kan ge de där extra marginalerna som är så viktiga i denna typen av lopp. Risken finns dock för att det blir utdragen spetsskörning inledningsvis och därför vill jag ha med ett par djur till som håller fin form. Crash And Burn gillar jag skarpt. Hästen är en hårding som kan göra mycket jobb själv i loppen. Nu blir det troligtvis helstängt huvudlag för första gången på länge och det är stormvarning från min sida på hästen! Från bakspår tar jag med Tresor Dínverne som vann med samma förutsättningar sist. Han är en rejäl pålle och är van vid tuffare hästar än de han möter här. Sist med på lappen går Devas T.J som det låter uppåt på från stall Bergh. Hästen känns finare än någonsin och går han felfritt är det en storskräll.

Avd 6

Som jag anade så var Seabiscuit i toppform senast och gjorde processen kort med övriga. Han visade prov på en härlig snabbhet från start och vann med mycket krafter kvar i mål. Förutsättningarna är liknande nu och jag tycker det är ett självklart singelstreck!

Avd 7

Om Seabiscuit är en sund spik så kommer här en som kan te sig klart mer osund, i alla fall om nu man inte tittar noga i lopparkivet! Trots bakspår, trots trist rad och trots att hästen möter ärrade sprinters så ska Pave The Way räknas med mycket bra chans. Hästen har sett helt bländande ut i sina tre senaste lopp och suttit fast med alla krafter kvar i samtliga. Nu läster jag att det kommer att köras friskt i loppet och då kommer den spurtstarke Pave The Way in i matchen till slut – Sex procent på strecken – kom ihåg var ni läste detta!

Spelförslag:

1. 1,4,7,8,9,10,12
2. 6
3. 3,5,6,9,10,11
4. 1,6,8,11
5. 1,2,7,10,14
6. 6
7.11