Finfint trav bjuds det på idag från Eskilstuna. Vädergudarna har verkligen prioriterat Svea rike denna helg och travet får sin del. Det är en spelvärd omgång där förutsättningarna är goda för både toppsport och stora pengar!

Avd 1

Jag börjar med att fälla storfavoriten i första avdelningen. Stepping for Money må ha gjort bra insatser på slutet, men har gått upp snabbt i klasserna och spelarna har helt klart underskattat motståndet idag!

Hästen jag tror mest på är Wingait Ida som suttit fast med mycket krafter kvar två starter i rad. Hon har sett helt bländande ut, har aldrig sett henne bättre, och hon blir mycket farlig nu! Vidare betalar jag gladeligen för Exclucive Zon som spurtat mycket vasst mot tuffa hästar på slutet. Nu har hon bättre spår och måste räknas. Jag tar med tre riktiga skrällar till och det är Artemis som är helt felstreckad idag, Felicia V.G som gått bra på slutet och kapabla Snow Flake Goj som tränar bra inför sin årsdebut.

Avd 2

Även här storfavoriten. Denna gången är det kapabla, men osäkra Zonguldak som överösts med streck efter hästens senaste vinst. Håller han sig i skinnet vinner han, men jag betalar för en pålle till som jag tror vinner om favoriten för bort sig.

Costatantisoldi är en slugger som senast var ute över fel distans efter att innan bollat med motståndarna hemma i Finland. Nu passar distansen mycket bättre och han vinner om favoriten kommer bort!

Avd 3

Klass II-loppet är öppet värre och det är väldigt rundstreckat. Jag streckar fyra hästar som jag tycker sticker ut lite.

Dennis De Castella har imponerat på mig och detta är en häst som jag tror kommer att gå långt genom klasserna. Han är härligt pigg i sin stil och tummar på så där härligt som de riktigt bra hästarna gör. Ni står han med lite spetschans och skulle han komma dit blir han svårslagen. Bästa hästen är nog annars Nose Gear som äntligen börjar leva upp till det Tarzan sagt att han kan. Hästen ska åter gå barfota runt om och han räknas trots bakspåret. Scarpia vågar jag inte heller släppa i nuvarande toppform. Hon har dock åter fått ett trist startspår, men är stark och rejäl så det kan mycket väl lösa sig. Sist med går Cosmo Light som vann sist. Jag tyckte hästen såg mycket finare ut än på länge och får plats på min lapp.

Avd 4

Jag gör ett nytt försök att knuffa kul Digital Ink idag. Hästen möter nu bättre hästar än på mycket länge och jag har två hästar som jag bara inte kan lämna utanför.

Riff Kronos har nu två lopp i kroppen efter vila och är idag ute över sin bästa distans. Sist gick det för fort över 1640 meter och han hann helt enkelt inte med – pass upp! Den jag vill varna kraftigast för är dock Luckycharm Hanover som jag fått till mig är lite av Redéns favoritpålle. Hästen testades sist barfota fram och det var helt perfekt enligt Redén. Idag blir det ett offensivare upplägg och det ska bli mycket intressant att se vad hästen går för!

Avd 5

15 bakom bilen och med lärlingar i jollen blir det ingen enkel nöt att knäcka här. Jag gör dock ett försök att lösa loppet med fyra streck, men för den som har större plånbok kan ett par streck till lugna.

De jag tycker ha bäst chans är Renda L.B som vann med halva upploppet sist på barfota balans och Reims Gasti som gjorde ett topplopp i sin comeback sist. Båda står med framspår och kommer att vara med i segerstriden. Jag vill även ta med två hästar till som jag tycker är mycket spelvärda. Först ut är Zätabubben som satt fast med alla krafter sparade sist och idag ska gå med jänkarvagn för första gången. Den andra är Nelly Burge som är en spurtkanon och kommer att profitera på om det går för fort i täten!

Avd 6

I första dubbeln kommer det att köras på många händer och det kommer att gå fort, mycket fort, för fort! Nästan samtliga med framspår är startsnabba och spetsälskande så jag hittar mina vinnare i kön.

Folli och Research
tycker jag är de klart bästa hästarna i loppet. Båda har visat kapacitet utöver det vanliga och kommer de bara ner i banan så tror jag det står mellan dessa två när målfotot tas. Jag vill dock varna kraftigt för Raffions som ska testas barfota runt om idag och i nuvarande form kan det vara det som avgör till slut!

Avd 7

Avslutningen löser jag med ett streck och strecket går till Asterix Hornline som jag är barnsligt förtjust i. Hästen har dragit ett bra startspår och älskar den långa distansen. Jag bygger hela tanken på att hästens speed kommer att avgöra över upploppet, efter att Untersteiner hittat ner i tredje ytter och måttar in segern med ett huvud och en hals!

Spelförslag: 1728 rader / 864 sek

1. 3,4,5,8,9,10
2. 4,10
3. 3,6,9,11
4. 4,5,6
5. 2,5,7,12
6. 6,7,10
7. 5