Idag drar V75 norrut till Dannero utanför Kramfors, en fin liten bana med charmig lantlig stil. Precis som vanligt så ser det ut att bli kanonväder och förutsättningarna blir kanon.

Dagens höjdpunkt finner vi i Kallblodskriteriumet med hela 600 000 i förstapris. Tyvärr ser det ut att bli Norge för hela slanten, men rent spelmässigt är det enkelt!

Avd 1

Här selar Bergh ut en storfavorit i Tresor D´inverne. Hästen har gjort det mycket bra i år, men nu är det bakspår som gäller och det gillar jag inte utan garderar!

Det saknas inte motstånd i loppet och då framförallt från stallkamraterna Uranus De Tyrole och B.B.S Mandarino – båda från bättre startspår än favoriten! Känslan är att dessa två kommer att sitta i spets och i rygg på ledaren vilket bäddar för kanonresor och bra skrällchans – givna! Från innerspår startar Caramella B.F, en häst som verkligen tagit mark i år. Hästen får nu köras på chans, då hon inte kan öppna, men det kan var positivt då hon fått många tuffa lopp på slutet. Vidare streckar jag Elit Håleryd som har lopp i kroppen nu, Narold Vox som såg smällfin ut sist och Fredrik Laday som är helt bortglömd, kommer att bli farlig med rätt resa.

Avd 2

I Kallblodshästarnas Kriterium sticker jag ut och singlar emot storfavoriten Järvsörappen. jag blev mycket imponerad av Smedheim Solan sist trots att han fick storstryk av Järvsörappen. Hästen öppnade ruggigt från spår åtta och var nära att komma förbi di invändiga. Nu tror jag att Smedheim Solan kommer förbi favoriten från start och då är jag övertygad om att ordningen i mål kommer att bli annorlunda!

Avd 3

I guld är det jämnt streckat mellan Sanity och Ed You. Båda hästarna är givna på lappen, men det finns aber för båda och jag streckar en häst till så såg ut som en bomb sist som fastlåst!

Santiy har fått ett fint spår, men återkommer efter vila och står med osäker form. Hästen är bra nog att vinna, men är inget given vinnare. Ed You däremot kommer i sitt livs form med en Hugo Åbergsseger som senaste viktoria. Nu står han med trist läge och ska dessutom gå med skor bak vilket är ett litet minus. Känns dock kanon i träningen! Mitt miljondrag, som mycket väl kan överraska om favoriterna kör mot varandra heter Rakas. Den gamle krigaren såg bländande ut sist på Visby och hade vunnit det loppet med 50 meter om han fått lucka till slut. Han känns mycket bra i jobben och jag blir inte förvånad om han vinner här!

Avd 4

Här kommer jag att spara pengar och gå kort med två hästar. I mina ögon är dessa två de klart mest lysande ekipagen och jag blir mycket förvånad om någon annan vinner.

Normalt skulle jag nog spikat en häst som Antonio Am då denne har mycket hög kapacitet och är i en fin form för dagen. Nu fick hästen dock innerspår, vilket jag inte tror han kan förvalta, och han riskerar att fastna invändigt. Jag dubblar därför med Speed Delicious som gjort det bra för Bergh de gånger han inte hoppat. Nu kommer hästen med två raka galopper, men Bergh är Sveriges bäste tränare och riskerar inte en tredje gunga i rad! Svårslagen om favoriten inte kommer loss!

Avd 5

Nästa kallboldslopp kan jag inte lösa lika enkelt som det första. Här är hästarna dessutom utspridda över många volter vilket gör det extra klurigt att lösa!

Bästa hästen är Bro Viking, men han har ett nästan hopplöst utgångsläge med 80 meters tillägg. Jag vågar inte plocka bort hästen, men det ser onekligen svårt ut. Den som jag tycker står bäst till är G.G Igor som kommer med tre raka segrar i fin stil. Hästen verkar bara bli bättre och bättre och måste ha kanonchans här. Vidare tycker jag att Kvickers Kaxe, som hoppade bort segern sist, och Närbyjänta står helt ok till i loppet. Båda har toppform och är inte mycket spelade. Jag streckar vidare och det blir Ängskalla och Latino som får de sista strecken. Ängskalla står lite långt bak, men är mycket speedig och får hon ryggen på rätt häst på slutvarvet kan hon avsluta mycket snabbt!

Avd 6

Här spikar jag, efter en hel del bryderier, Åge Hornline! Hästen var tvåa sist på V75, knappt slagen av Payeing Guest, utan att vara helt på topp. Nu känns hästen bättre i träning och jag tror han sitter i spets efter 500 meter och så får övriga mycket svårt!

Avd 7

Avslutningen är ett riktigt getingbo där de två klart mest streckade hästarna står med bakspår. Båda ska naturligtvis med, men bör garderas.

Order To Fly är en tuffing, men inte helt att lita på. Han är klart bäst på Solvalla och har gjort sina bästa insatser där. Nu blir det en långresa och det är jag inte helt säker på passar. Till 52 procent måste han garderas. Jag tror i så fall än mer på andrahandsfavoriten Raz Mackenzie som var helt överlägsen sist han startade. Hästen vann med halva upploppet i avstannande stil och gör han om den insatsen blir han inte att leka med. Motbud saknas dock inte i loppet och jag vill varna kraftigt för Buy The Law som visserligen fick storstryk av Raz Mackenzie sist, men var tvåa efter galopp och gick mycket fort till slut. Även Dollar Boko är given på min lapp. Hästen har matchats mot detta loppet och ska nu gå barfota runt om från fint spår! Sista hästarna med är Provence Gel som går barfota runt om, Brimingham i full form och Pompano som aldrig gör något dåligt lopp!

Spelförslag: 1764 rader / 882 sek

1. 1,2,6,7,8,10,11
2. 4
3. 2,4,8
4. 1,5
5. 5,9,10,11,14,15
6. 4
7. 2,5,6,9,10,11,12