Från ett tält på Öland kommer denna omgångens funderingar gällande V75. Jag kommer att delge mina tips i kortare version med tanke på det.

Omgången ser dock mycket spelvärd ut i mina ögon och jag tror på fina pengar för den som prickar rätt! Vädret blir kanon och alla förutsättningar för bra tävlingar ligger framdukat.

Spikarna:

Jag kommer att gå ut stenhårt och singla Bandit Hornline till under tio procent! Hästen är nära toppformen och möter överkomliga hästar idag. Hästen är betydligt vassare än vad raden visar. Bland annat har han varit finalist i Derbyt och i Sprintermästaren. Voltstart är inga problem och från spets eller rygg ledaren tror jag hästen vinner.

Jag avslutar även på samma sätt som jag börjar och singlar kanonen Nadal Broline. Hästen blir bara bättre och bättre och saknar helt motstånd i dagens lopp. Ska man höja ett varningens finger så är det den lilla risken med innerspåret och risken att fastna, men Ohlsson har två varv på sig att hitta ut så ingen ko på isen.

Övriga måsten:

I första kallblodsloppet räcker två hästar. Galileo och Tangen Peril är helt överlägsna övriga och det blir ett perfekt sparlopp.

I guld vill jag hålla fram två drag som betalar bra: Västerbo Fantast och Narold Vox. Den första är en blivande elithäst om han får vara frisk och Narold Vox såg ut som en helt ny häst med barfotabalans sist. Kör man Narold utan skor igen är det omgångens drag, galoppen sist var kuskens fel och inte balansen.

Glöm inte heller Antti Sisu i fjärde avdelningen. Hästen satt fast med massor av krafter sist och såg bländande ut.

I det andra kallblodsloppet tycker jag att hästarna längst bak är bäst och jag tar tre stycken: Cali Maks, Titan Tabac och Mel Odin.

I första Dubbeln tar jag hela tio hästar då det är ett riktigt getingbo. Jag vill dock varna lite extra för Claudius F från perfekt läge, Magic Number i toppform och Cab Hornline som varit favorit på V75 innan, men nu är helt bortglömd.

Spelförslag: 2100 rader / 1050 sek

1. 2
2. 1,2
3. 1,3,4,7,11
4. 1,4,6,7,9,11.12
5. 12,13,14
6. 1,2,3,4,5,6,8,9,10,12
7. 1