Sex rätt igår och även om det inte var den svåraste raden så är ändå känslan jag tar med av det godare slaget.

Idag är det V75 utomlands som gäller. Copenhagen Cup avgörs på Lunden och som vanligt har denna travdag samlat till en rad fina lopp. Banan ser ut att bli fin, trots regn, och det är valfri balans som gäller.

Spikarna:

Precis som igår nöjer jag mig med en spik. Jag tycker det finns ett par för stora favoriter och kommer därför att gardera. Jag spikar Checco Boko som stall Nurmos är snuskigt nöjda med efter hästens comeback sist.

Hästen gick nytt rekord i sin årsdebut och det var med både skor och vanlig vagn. Nu blir det barfota runt om och jag ser ingen som matchar honom idag!

Avd 1 (2950m Volt)

Vi inleder med ett kul stayerlopp med startade över tre volter. Normalt tycker jag att Alfas Da Vinci borde ha kanonchans, men han har inte riktigt funnit fjolårsformen och garderas därför.

Jag gillar Rocky Egedal och han är given på min lapp. Han får idag Birger Jörgensson i jollen och det är inte fel då han i mina ögon är bland de tre bästa kuskarna i Danmark. Distans och startspår är plusfaktorer. Vidare måste West Wing räknas tidigt då han såg finare ut än på länge sist när han reparerade en tidig galopp på fint sätt. Han har fördelen i att vara riktigt snabb en bit och det vinner man mycket på i dessa långa lopp. Jag tar även med For Pleasure As och Åtting Hornline som jag tycker är helt bortglömda idag. Den sistnämnde fick ett hopplöst lopp sist, men såg mycket laddad ut – varning!

Avd 2 (2000m auto)

Här finner vi omgångens största favorit Four Strong Winds. Anledningen är naturligtvis det fina loppet hästen gjorde på Jägers för en månad sedan, men jag är skeptisk! Hästen har inte imponerat innan det loppet och är orutinerad så klar gardering idag!

Regina Dei Rex tycker jag är loppets drag. Hästen är klart duglig och vinner ofta. Från perfekt läge och till högt odds måste hon med på alla seriösa lappar. Ett annat roligt streck är Vinder Mölgård som kommer med två raka segrar i bagaget. Sist blev jag mäkta imponerad då hästen avslutade med ett 13-varv och vann på ett snyggt sätt – varning! Vidar tycker jag att Sun Esterel är tidig på lappen. Hästen har nu lopp i kroppen och Flemming låter mycket uppåt i försnacket. Jag streckar även Lord Jaycee som har lopp i kroppen, Fourteen Karat som jag tycker är bättre än vad strecken visar och sist The Great Elkär som vann på Jägers sist på ett bra sätt.

Avd 3 (2000m auto)

I Klass I-försöket går jag kort med favoriten och en formtoppad skräll.

Amour Du Coglais är given då det är en fin häst på väg upp i klasserna. Jag var länge inne på att spika, men hästen har inte startat på två månader och kan behöva loppet. Jag vill istället varna kraftigt för Priamo Caf som kanske inte imponerade vid segern sist mot enkla motståndare, men hästen är bra och gör inte mer än han behöver. Fint smygläge idag och jag vill inte stå utanför!

Avd 4 (1600m auto)

Även här finner vi en mycket stor favorit i Västerboonthenews som vid sunda vätskor naturligtvis borde ha en kanonchans. Jag tycker dock att hästen var blek sist och vill ser bättring innan jag singlar.

Jag streckar på och tar med Olympic Kronos som är på väg tillbaka efter skada. Hästen har gjort det bra i Frankrike och ska räknas om han får ett bra lopp. Vidare är Partout Simoni given. Hästen möte de bästa flera gånger i fjol och gjorde det bra. Sist vann han lätt och såg bländande ut – given! Jag vill varna även för Magiccarpentride som tjusade oss flera gånger i fjol på V75. Hästen är en mycket vass avslutare och har laddats mot detta loppet en tid – 1 procent är skrattretande. Sist med på lappen går Orali som kan allt ibland , men som inte fått till det i år. Det kan vara et lyxstreck, men han är vass den här och har han vaknat på rätt sida blir han inte rolig att tas med.

Avd 5 (2000m auto)

Spik: Checco Boko

Avd 6 (2000m auto)

I första dubbeln bestämde jag mig tidigt för att helt skippa favoriten D Óne som var dåligt sist. Det var inget tryck i hästen som fick ett fint lopp, men tackade för det genom att bara springa med övriga över upploppet. Jag tycker inte heller att Walmanns stall har någon vidare dagsform och tar helt sonika med tre andra pållar här!

Fleetfoot Hanover är hästen att slå. Spets tar hon och stallet är sugna på att köra där hela vägen – bra chans. Skulle det bli för hårt tempo vill jag dock ha med två bra spurtare i Jumble Ås och Red Rose America. Den förstnämnde har avslutat mycket förbättrat i hård omgivning på slutet och vinner när som!

Avd 7 (2011m auto)

Dagens höjdpunkt blir även dagens avslutning – Copenhagen Cup. Det är lite som en uppvärmning inför det stundande Elitloppet och även om alla vill vinna så kommer de som redan är inbjudna inte att köra som om det vore världens sista lopp!

Jag tuffar till mig och tar bara med två hästar. Den jag tror med på är helt klart Voltigeur De Myrt som gjorde ett fantastiskt lopp i Olympiatravet. Hästen gick en tuff repa i dryga spår och spurtade strålande till ett tredjepris. Idag kommer han att laddas framåt och han är med på målfotot! Jag tar även med mycket fine Robert Bi som matchats försiktigt, men som gjort det strålande med fem segrar på de sju senaste starterna. Från ett fint smygläge tycker jag hästen är värd ett streck till glatt odds!

Spelförslag: 2100 rader / 1050 sek

1. 5.7.9.11.14
2. 1,2,3,4,7,9,11
3. 6,10
4. 2,3,4,7,8
5. 9
6. 1,3,9
7. 1,8