Jag föll på målsnöret i går när Time Machine återföll i gamla synder och galopperade i inledningen. Båda dragen ni fick vann dock i Venkatsh och Hard Livin.

Idag är det Danmark som gäller och en ganska svår omgång där det är hästar från hela värden som kommer med olika inställning till loppen. Vissa vill ge sina stjärnor lopp i kroppen inför Elitloppeshelgen medan vissa har siktat mot denna helgen. Jag har gjort mitt yttersta för att finna det matnyttigaste till er här! Det viktigaste är att ta rygg på Flemming Jensen som sista veckan vunnit ”allt” han ställt upp i! Risken är att banan kan vara lite kladdig, men valfri balans gäller enligt banan!

Avd 1

Vi inleder med ett långlopp som i mina ögon kan lösas ganska billigt. Jag har prutat till max och betalar endast för två hästar.

Yamani Hornline gör nu sitt tredje lopp för Flemming och nu har han lärt sig hästen efter två galopper. Sist hade han dock avgjort när han hoppade i sista sväng och han såg finare ut i traven än någonsin! Mitt drag är Rocky Egedal som står finfint till på start. Hästen är både stark och snabb vilket kommer att vara gynnsam mot många långsammare stayers!

Avd 2

Här ser vi första exemplet på mitt resonemang i inledningen. Flera internationella hästar som kommer med långa resor i benen, vissa årsdebuterar och flera är ovana vid medeldistans. Jag streckar fem hästar vilket känns tryggt.

Bästa hästen är Hambeltoniantrean Corky. Hans stora mål är dock Elitloppshelgen och med tanke på det ska han tas med försiktighet här. En som dock ska köras ordentligt är Tiger Woods As som är en häst utöver det vanliga. Han behöver dock lopp i kroppen och det kan fattas lite till slut. Vidare ska Bullish räknas. Han är blixtrande ut och har lopp i kroppen. Skrällarna är formtoppade Tano Bork och duktige italienaren Rodeo Drive Ok.

Avd 3

Här går jag till slut på två hästar efter att länge varit inne på att singla Västerboonthenews. Anledningen till att jag ändrade mig var att min gode kollega fått upp info om Reby Di Celo som ska vara en riktig kanon. Hästen är toppad inför uppgiften och det låter nästan klart. Jag är beredda att chans med hästen till låga procent!

Avd 4

Även här fegar jag lite och tar två hästar istället för att ta ställning. Anledningen är dock att Nougat Ås fått så dåligt läge och därmed är lite mer sårbar.

Nougat Ås är dock en häst utöver det vanliga och han kan mycket väl vinna från bakspår. Sist såg han åter ut som en kung efter att ha haft problem med sin bog. Han kan öppna snabbt och ska räknas med toppchans. Jag släpper dock inte Jaguar Broline som står med ett jättefint läge och i den dagsform Flemming är i vågar jag inte står utan!

Avd 5

I klass I är det många fina hästar som gör upp om slantarna. Det är ett på pappret oerhört jämnt lopp och det kan skrälla till ordentligt här!

Bästa hästarna är Derby Lobell och M.T Follow Me. Båda är givna trots dåliga lägen, men jag tror mer på två klart roligare streck. Sensei är konstigt lågt streckad efter sin mycket imponerande seger sist. Hästen vann helt körd och är mitt förstastreck här. Miljondraget är Royal Trophy som trots lopp i kroppen och fint spår är helt ostreckad här. Hästen ska nu går barfota fram och ska räknas med bra segerchans.

Avd 6

Här spikar jag Untersteiners nya stjärna Nothing But Class! Hästen har verkligen vuxit på slutet och hästens näst senaste insats från dödens var bland det svettigaste jag sett! Vägen till spets ser utstakad ut och det ska till ett moster för att slå min spik!

Avd 7

Avslutningen och tillika dagens höjdpunkt är ju Copenhagen Cup. Det är flera tänkbara Elitloppshästar som slåss om 750 000 spänn!

Solvato känns mest trolig efter sina imponerande segrar på slutet. Nu känns det dock som att han kommer att få göra mer jobb själv och jag garderar. Uncle Peter är given emot, trots att han gör debut över distansen. Hästen är att betrakta som topp tre i USA och det säjer en hel del. Magic Tonight känns även han given efter hästens imponerande lopp sist. Nu blir det mer att smyga, men det har passat hästen innan och han kan komma längst ut i banan till slut. Vidare ska Mr Picolit räknas. Det blev helt fel för honom sist och han är klart bättre än raden. Skrällarna är Mosauiqe Face som nu ska gå barfota, Caballion med Björn och Beckman från spets!

Spelförslag: 1120 rader / 560 Sek

1. 2,9
2. 1,3,5,6,9
3. 5,11
4. 2,8
5. 2,7,9,11
6. 3
7. 1,3,5,6,7,9,11