Sommaren kommer åter till Bollnäs idag och så även en trevlig V75-omgång. Som lök på laxen har vi även en dubbel jackpott att dela ut och skulle den bli en ensam vinnare denna gång så lär hen inte behöva jobba mer i detta livet!

Bollnäs bana är känd som en stabil sådan, med duktig personal. Valfri balans lovar banmästaren och det är bara att nicka med…

Avd 1

Inledningen går inte av för hackor då Sveriges stoelit gör upp om 125 000 spänn. Bästa hatarna har fått sämsta lägens och det är bara att gardera.

Hade Drillbit Ås och Gisela Ås haft bra framspår hade det varit ett bra lås, men med spår åtta och 12 hänger de båda löst – med ska de men tillsammans med andra. Digital Darling tycker jag är mycket intressant denna gång. Hästen har haft lite otur på slutet och inte varit helt stabil. Nu har hon fått ett fint läge och tränar dessutom förbättrat så hon är given. Dileva Käll är även hon given på min lapp. Hästen har hittat tävlingsgnistan på nytt hos sin nya tränare kan mycket väl vinna här. Skrällarna är True Advantage som profiterar på högt tempo och Canaka B.F som Nurmos är mycket nöjd med för dagen och står med fint smygläge!

Avd 2

Här finns inga mörka moln på himmelen för storfavoriten, Twins Fairytail, som gått från klarhet till klarhet på slutet. Hästen är helt överlägsen övriga i loppet och i mina ögon är det bara sjukdom emot!

Avd 3

Även här blir jag så illa tvungen att spika storfavoriten. Panne De Moteur har i år tagit klivet in i den riktiga världseliten och hästen är helt komplett. Här kommer han att susa till spets och sedan blir det en promenad i parken då övriga kommer att köra för andrapriset – bästa spiken!

Avd 4

Klass II-försöket är ett riktigt fint lopp med flera lovande hästar som gör upp om segern. Jag har även ett riktigt drag att bjuda på som ett komplement till favoriterna.

Som det ser ut blir det en inledande kubbning mellan spelfavoriterna Vinkatesh och Romeo Lavec. Båda har kapacitet lite över det vanliga, men är i mina ögon lite orutinerade och därmed sårbara. Båda ska naturligtvis med på lappen, men kommer att utmanas på vägen. En måstehäst som ni inte får glömma är Elegant som kanske inte travar lika fint som namnet, men hästen har en enorm kapacitet. Hästen har gjort två makalösa upphämtningar efter sina senaste galopper och håller han sig på benen kan han mycket väl vinna detta! Vidare kommer jag att strecka Quit a Feeling som är en häst i vardande och han blir bara bättre och bättre. Hästens jämnhet kommer snart att ge utdelning och det är en rejäl rensare här. Glen Turner och Big Ben får även de plats på systemet. Båda är i full form och klart bättre än vad strecken utger!

Avd 5

Kallblodsloppet har karaktären av ”en eller alla”. För den som vill spara kan Ivers vara ett alternativ till spik då hon vann med halva upploppet sist och imponerade stort. Men jag väljer att gardera då favoriten bra har två segrar i livet och dessutom varit borta länge mellan varven och fölat två gånger!

Motstånd saknas inte och framförallt från tillägg där de tuffa djuren står. Jag vill höja upp en riktigt fin häst i Trippa Undan som har en klart missvisande rad. Hästen är mycket vass och kan göra mycket jobb själv. Sist hoppade hon i en speedkörning, men då gick det under 1,18 och det var lite för bra helt enkelt. Springspår nu passar fint. Vidare vill jag ha med Ulvsås Brasse som aldrig gör dåliga lopp, Sarpsforss som för Örjan bakom spakarna denna gång, Flex som är bättre än raden och Yr Gubben som är snabb när han fungerar!

Avd 6

I första Dubbeln går jag kort på två högkapabla djur som dessutom sett mycket formstarka ut i sina senaste framträdande.

Både Seabiscuit och Mr Chicago är två kanoner som båda nu har lopp i kroppen efter vila. Båda är starka och goda avslutare vilket de kommer att kunna profitera på här där det kommer att bombas från många händer i inledningen. I stort sätt alla på framspår är sugna på spets och det kommer att gå undan här. Jag läser trötta hästar i främre träffen och vinnaren hittar vi från kön!

Avd 7

Avslutningen är en jämn tillställning där positionerna kommer att bli avgörande. Jag hamnade till slut på sex streck och det känns väl avvägt.

Pink Elephant är den som har bäst chans. Hästen har, efter en rejäl klassklättring, nu fått härdas ett tag i nuvarande klass och tar snart nästa steg! Vidare vill jag inte släppa Bradley, en häst som trots dåligt läge kan vinna den tunga vägen. Vad gäller skrällar så tycker jag att de fyra som följer här ska ha betydligt bättre chans än vad strecken visar: Långarsbo Blixten har fint läge och alltid är underskattad, Kimbee Star som sist gjorde sitt bästa lopp i karriären och har toppform, Greenstar som är en mycket vass avslutare och Fredrik Laday som har mycket hög kapacitet för klassen!

Spelförslag: 3024 rader / 1512 sek

1. 1,4,6,8,9,10,12
2. 3
3. 3
4. 2,3,6,9,11,12
5. 1,5,7,12,13,14
6. 8,10
7. 1,3,5,6,9,12