Som om inte 30 grader i luften vore nog lägger vi till ett pargrader till denna vecka i from av en jackpott. 35 miljoner till den som lyckas bli ensam kvar efter alla sju avdelningarna gör allt lite mer spännande i värmen!

Naturligtvis är det fantastiska förutsättningar som gäller och alla kommer att kunna köra med valfri balans.

Avd 1

Vi inleder med att försöka fälla en stor favorit i B.B.S Pelleshan som var bra sist, men det är inte en häst som bara går ut och vinner som storfavorit på V75. Jag är inte ens säker på att hästen håller upp spets vilket alla verkar tro!

Min förstahäst och tillika spetsfavorit är glänsaren Robis Salvation. Hästen är ruskig ut och trivs ypperligt i spets – bra chans. Vidare är Shockwave och Old Faithfull mycket intressanta här. Shockvwave gör debut för Bergh och det är tjänstefel att inte ha med en kapabel debutant för sundsvallstränaren. Old Faithful ska äntligen gå barfota runt om och ska räknas trots att han vilat. Croque vågar jag inte heller lämna utanför då han såg fin ut sist. Skrällarna är M.T Follow Me som var bra sist, Pompano som gynnas av hårt tempo och Sugar Neo som kan bättre än senast.


Avd 2

I det följande stoloppet räcker det gott med tre hästar. Jag tycker det ser ovanligt ojämnt ut och det ska vi spara streck på!

Bästa hästen är Hankypanky Pagan som vann lätt från spets sist. Hon är dock av den oömma typen som själv kan runda ett fält likt detta – given! Twigs Voici släpper jag inte heller trots att hon vek ner sig väl enkelt sist. Hästen är dock mycket bättre i ryggar och blir farlig här. På start tar jag med Flemmings Roxie Lavec som är i toppform. Hon rundande enkelt sina motståndare sist och gör hon om den prestationen blir hon svår att nå för tilläggshästarna.

Avd 3

Det är många som kommer att lägga alla pengarna i knäet på Kadett C.D här och det kanske kan te sig riktigt om man bara tittar i startlistan. Har man koll, som jag, så måste två ytterligare kanoner med om man vill åt de stora pengarna.

Standout var åter sitt gamla jag när han bombade till spets på valla och sprang åttor runt sina motståndare. Här kommer man från stallet att göra allt för att hästen ska nå spets på nytt där han bara förlorat en gång i livet. Barfota runt om och någon form av stängt huvudlag! Även Up Date Hoss är given och även hästen som kan snuva Standout på spets. Hästen kommer från två kanoninsatser i Finland och är i sitt livs form. Med risk för att stå med dumstrut på väljer jag dock att strecka Labero Broline också. Hästen är grymt snabb i ryggar och körs det för snabbt i tät vill inte jag stå utan Båths häst!

Avd 4

Efter att Nadal Broline ströks i veckan fick hela min plan göras om då det var omgångens bästa spik i mina ögon. Jag tycker dock att två hästar räcker som ersättare i loppet!

Primo Valentino må ha en trist rad, men är så mycket vassare än så. Är hästen i balans öppnar han bra och det är mitt spetsbud i loppet. Värst emot är M.T Insider som går ner rejält i klass denna gången. Hästen räckte inte mot kulltopparna sist, men såg fin ut och är bra nog att runda ett gäng som detta.

Avd 5

Första spiken slår jag ner i isbjörnsloppet och det är en nybliven svensk rekordhållare som jag väljer att rygga. Bro Viking är stark som få och har nu äntligen fått upp lite tempo i kroppen. Sist rundande han sina motståndare trots en omöjlig resa i spåren och motståndet är inte värre nu – spik!

Avd 6

I första dubbeln plockar jag upp ett gammalt beprövat kort och singlar Västerbo Fantast som jag gjorde stora pengar på under Elitloppshelgen. Hästen är ruskigt vass för dagen och ska nu åter få Erik i jollen samt gå barfota. Spåret till trots vinner han och det är bara att singla!

Avd 7

I avslutningen blir det plötsligt så mycket svårare och för min del stannade det på hela sju streck till slut.

Tresor Dínverne står med spetsläge och får med det bära bördan med att vara tipsetta. Hästen har vunnit över lång distans tidigare och får han vara i fred en bit är det hästen att slå. Caramella B.F är även hon självklar i segerstriden efter sina imponerande insatser på slutet. Barfota runt om på nytt är optimalt. Långskubbarna On Hold och Rooibos går inte heller att lämna utanför. De står för hårdheten och rutinen i loppet. Jaguar Broline tycker jag är värd ett streck också, trots att han fick segern sist – vass i spurten! Skrällarna är A. Hannibal som ska gå barfota runt om, Elit Håleryd som är en vass avslutare och Narold Vox som verkar stabiliserats på slutet efter en mängd galopper!

Spelförslag: 1536 rader / 768 sek

1. 1,2,3,5,6,8,9,11
2. 2,12,13
3. 1,2,4,8
4. 4,10
5. 8
6. 8
7. 2,4,5,6,8,10,11,12