Hej vänner! V75 från Bollnäs idag och jag har, om jag får säga det själv, ett perfekt komponerat system som just nu ger mig en känsla om att jag i eftermiddag kommer att vara betydligt mindre fattig.

Omgången är inget man skriver hem om rent sportsligt, men spelmässigt är den tilltalande med flera helt bortglömda djur och två toppspikar att hänga upp spelet på!

Banan idag ser ut att bli helt ok. Det väntas ingen nederbörd förrän i värsta fall under Dagens Dubbel och för den som är i behov av att springa utan hakar så kan man nog chansa!

Spikarna:

Kalla mig fegis, kalla mig fes, men att gardera On Track Piraten idag är som att be om att få kasta bort sina pengar. Strömbergs stjärna må ha två raka utan seger, men idag har man rullat ut den röda mattan och att någon övrig i loppet ska kunna slå honom från spets ställer jag som helt osannolikt. Spets och slut.

Nästa spik är inte lika självklar, men ändå självklar i mina ögon. Så fin som Catch The Cash varit på slutet ska hon ha toppchans i ett i övrigt ganska färglöst stolopp. Hästens galopp senast var en så kallad ”friskhetsgalopp” och den undviks idag genom att en viss Örjan Kihlström tar över spakarna. Trots tillägg och bakspår så är jag övertygad om att i god tid innan mål så har Örjan måttat in segern med, låt säga, en säker längd!

Avd 1 (2640m volt)

Jag börjar med att spara streck i inledningen och hänger upp loppet på två kusar som jag anser vara huvudet högre än deras antagonister. Det är lite en eller alla över loppet, men efter många timmar i lopparkivet så har Ebu B. Boko och Bottnas Commandeur utkristalliserat sig i mina ögon.

Ebu B. Boko startar från ett perfekt läge där Ulf Ohlsson kan göra lite som han vill från början. Jag tror han väljer att släppa till en bra rygg och sedan är det ingen som kan stå emot hästens avslutning när luckan väl kommer. Bottnas Commandeur har bakspår, men det gynnar även honom då hans tagit samtliga sina segrar bakifrån!

Avd 2 (2140m volt)

Isbjörnsloppet är en riktigt svårlöst nöt där det är tämligen rundspelat och spelarna kan inte riktigt bestämma sig för vem som ska vara favorit. Jag tar sju streck och sitter lugn i båten.

Ni som brukar följa mina tips vet att jag utnämnt Öystein Tjomsland till landets nye kallblodskung. J-O Persson kommer naturligtvis inte ge sig utan strid, men när Tjomsland selar ut i kallblodsloppen streckar man (ett nytt spelaspel-ordspråk).

Samtliga tre hästar från Tjomsland är givna på min lapp och då talar jag om Valle Jerven, Sjö Odin och Lejsa Kongen. Jag har svårt att rangordna dessa inbördes och den som får bästa resan vinner. Bakom dessa vill jag framhålla Tangen Stegg och Gustav E som båda är konstigt bortglömda. Båda har fina startspår och betydligt bättre chans än strecken visar – varning!

Övriga på lappen är: Kleppe Manden som är åtgärdad efter lite strul senast och Moses som är jämnheten själv!

Avd 3 (2640m auto)

Spik: On Track Piraten

Avd 4 (2640m volt)

Här finner vi dagens näst största favorit i Fighting Bax från stall Redén. Detta baseras helt och rent på hästens senaste insats, som visserligen var bra, men övriga raden då? Tre gungor på fem starter och lång distans för en amerikan… Gör om gör rätt; tre streck till är ett minimum och det är så jag löser loppet.

För er som hänger med så är det självklara motbudet från startvolten Tyron Power från formstallet Djuse. Hästens två senaste lopp, som båda slutat med säkra segrar, har gjort mig övertygad om att hästen ska vara klar etta i loppets ranking. Hästen både stark och snabb vilket favoriten kommer att få erfara idag!

Vidare tar jag med två kusar till, båda från tillägg. Alfa Light är den första och den pratade jag med Reijo om förra året och han var övertygad om att hästen skulle kunna skörda framgångar på V75. Idag är han ställd på undantaget av spelarna och det passar mig perfekt! Sista häst på lappen är Benji Dana som nästan aldrig gör dåliga insatser och dessutom är van vid både distans och hårdare motstånd – självklar.

Avd 5 (1640m auto)

I Klass I-loppet kryllar det inte av segerstaplare och det tog ett tag innan jag kom fram till att fyra kusar är det som krävs för att lösa matten. Här går jag på logik och det är oftast det rätta!

Från ett perfekt innerspår är Staro Hey Joe given. Hästen har dock inte samma form som i höstas och det krävs lite flyt om han ska vinna. Förutsättningarna är dock goda och han är förstastreck för min del. Längre ut bakom vingen startar Snowman som är både snabb och lättplacerad. Han kommer att få ett fint lopp trots spåret och är mycket spelvärd i mina ögon. Nästa häst som ska med rent logiskt är Åhlunda Survior. Hästen vinner inte ihjäl sig, men har idag en, på pappret, perfekt uppgift framför sig. Spår två över kort distans är stora plus. Sist med på lappen går Jens Patrik som jag nog valt att spika om han stått med spår 1-5. Hästen har toppform för dagen och kommer att profitera på minsta lilla tendens till för högt tempo i täten.

Avd 6 (2140m volt)

Spik: Catch The Cash

Avd 7 (1640m auto)

Här har spelarna gjort Top Of The World till stor favorit, rätt eller fel? Jag har dock inte varit speciellt imponerad av hästen då jag tycker han fått alldeles för mycket gratis i loppen på slutet. Idag väntas det dock svar invändigt och det är läge att gardera.

Random Shot är given efter hästens fina comeback sist. Han visade inte mycket ringrost och har dessutom gått framåt rejält om man ska döma av träningen. Spåret drar ner chanserna, men han är bra nog att runda ett gäng som detta. Ochongo Face är inte heller långt efter de två ovan nämnda i kapacitet. Från sitt innerspår finns chansen att han kan svara spets och då är det hästen att slå.

Jag vill även varna för några skrällar som jag tycker är på tok för lågt streckade dagen till ära. Jag tänker på Dionne Sisu som satt fast med segerkrafter i rygg senast, Future Love som blixtrar till emellanåt och sist såg finfin ut, Love Lini som inte kom till efter invändig resa sist, Melker som avslutar bra varje gång, Be Spontaneous som sköt till mycket vasst efter sen lucka sist och avslutningsvis Hero Sjöhammar som är mycket bättre än vad strecken visar.

Spelförslag: 2016 rader / 1008 sek

1. 1,8
2. 10,11,15
3. 5
4. 2,6,9,13
5. 1,2,7,11
6. 14
7. 1,3,4,5,6,8,9,11,12