Nu flyttar vi norr ut och dessutom starttiden framåt rejält. Nattrav är det som gäller i Boden denna lördag och även om man får vänta längre på sina pengar så kan jag inte annat än gilla lite omväxling i travet.

Vädret verkar vara med oss och regnet från igår ska dra över och valfri balans tror banmästaren på, så också jag.

Avd 1

Här kommer jag att spika Rocky Winner även om många kommer att garderar med Bergh från spår 1. Jag har dock fått från stall Svanstedt att Rockey Winner känns enormt bra och att han kommer att göra en kanonprestation denna gång. Hästen har mycket hög kapacitet och trots spåret vinner han från dödens!

Avd 2

Klass II-loppet är inget som kommer att gå till historien och det känns lite som ett lotteri att hitta vinnaren. Sex hästar ska jag ha med och det känns inte som att jag kan sitta helt lugn i båten trots det!

Sky Rocket är draget i loppet. Hästen har varit bra en längre tid och matchats mot detta loppet. Jorma upp nu och barfota för första gången är mycket intressant – pass upp! Merry Broline vill jag även varna lite för. Hästen fick ett omöjligt lopp sist och höll farten grymt bra. Hamnar han inte för illa till från början ska han räkans tidigt. Pompano står med två raka ettor och det smäller högt här. Hästen kan öppna och bör få ett bra lopp här. Med på lappen går även Twin´s Ducati som Bergh är nöjd med, Roosevelt Zet och Crombar som ska testas utan bakskor nu.

Avd 3

Guld är även det ett riktigt getingbo och ruskigt svårtippat. Jag garderar på och hoppas på skräll.

Caballion måste jag lyfta på hatten för. Hästen gjorde en mycket fin insats sist efter lång vila. Han såg löpvillig ut och även om han taktade ur lite på slutet var han bra – varning. Elitloppsvinnaren Nahar startar från bakspår och trots det kan han naturligtvis ha en bra segerchans. Det som gnager är dock att han måste gå med skor denna gång och det är en klar nackdel – varning! Iceland var även han klart förbättrad senast när han knäckte ledaren från dödens och sedan knep en fjärdeplats. Spetsläge nu och det är klart intressant. Scouby Djob vet jag inte vart jag har, men efter hans monsterinsats sist bara måste han med på lappen. Hästen sprang som om loppet var hans sista och utklassade sina motståndare på en topptid. Nu är det lite kortare distans och det kan vara en nackdel då han inte är så speedig. Sanity har dragit ett dåligt spår igen och därför rankas han ner. Hästen kan dock avsluta bra och räknas med minsta klaff. Sist med går B.W.L Champion som bara blir bättre och bättre. Optimal balans ingen och ingen går säker om hästen får luckan till slut!

Avd 4

Här sticker jag ut hakan lite och singlar Ninepoints Ariel i ett annars väldigt ihåligt lopp. Hästen är en vass avslutare och stallet är i fantastiskt form så med minsta klaff ska duktige Oskar J Andersson kunna lotsa hästen först över linjen.

Avd 5

I kallblodsloppet sticker två hästar ut över mängden, men båda verkar ha fruktansvärt svårt att vinna på V75. Mel Odin och Eldvin har båda startat flitigt inom rikstoton utan att kunna vinna. Jag kommer med denna bakgrund gardera och hoppas det skräller gott.

Juni Kongen visade fin form sist och vann lätt efter fin löpning. Han är snabb ut och kommer att få ett fint lopp. Ulvsås Brasse är jämn men vinner inte så ofta. Han är dock stark som en björn och skulle det gå undan kommer hans styrka att kunna fälla avgörandet – skräll! Vidare streckar jag även Järvsö Harry som gick bra i spåren sist och Farmbaron som är klart bättre än raden.

Avd 6

I klass I tycker jag det står mellan fem hästar. Ett par av dem kommer från fina insatser under Elitloppshelgen och går ner lite i klass här, men motstånd saknas inte.

Ulm Karsk gick barfota under Elitloppshelgen och vann sitt lopp åkandes trots spår 12. Nu har han åter fått ett dåligt spår, men gör han om den prestationen nu är han med på linjen. Keen Kemp var även han med under Elitloppshelgen och såg fin ut mot tuffa hästar utan att räcka till. Det visade sig att hon var sjuk och stallet andas optimism här istället. Nautical och Mr Vox gör upp om spets och kör de inte för hårt mot varandra kommer den av dem som avgör spetsstriden att ha en fin vinstchans. Skrällen är Heritage Classic som är jämnheten personifierad och denna gång ska gå utan skor!

Avd 7

Här är Le Mat stor favorit efter sin fina insatts sist. Hästen står med spetsläge och kommer att bli svårslagen om han hittar dit. Jag väljer dock att dubbla systemet med hästens stallkompis Rite Key som är kusligt bortglömd denna gång. Han är tvårspeedig och går mycket bra över lång distans. Med minsta klaff blir hästen segerarligt till fem procent – tackar!

Spelförslag: 2160 rader / 1080 Sek

1. 8
2. 2,5,6,7,8,10
3. 3,5,6,8,9,10
4. 2
5. 3,4,5,6,8,12
6. 4,5,8,9,10
7. 3,10