I dag, eller i natt rättare sagt, avgörs dagens V75-omgång i Boden. Några timmar senare tar Bjarke över och kör en extra omgång med topptrav på den Norska sidan. Jag är revanschsugen efter att mina drag förra veckan snubblat på den regnsega banan.

Dagens bana är betydligt mycket bättre och valfri balans gäller.

Spikarna

Jag har två riktigt bra spikförslag till dagens omgång. I klass I startar en häst som imponerade storligen på mig sist när han vann lätt trots mycket hårt tempo hela vägen. Hästen jag pratar om är M.T Insider, en häst som verkligen kan speeda över ett upplopp. Motståndet denna gången är sämre än sist och jag ser ingen som han svara min spik upploppet ner.

I Guld tycker jag det är dags för Panne De Moteur som nu har några lopp innanför västen. Hästen är grymt kvick ut och från spets är det hästen att slå. Maximal utrustning gäller och övriga får köra om andrapriset.

Avd 1 (2640m volt)

Vi inleder med dagens klart svåraste lopp. När jag var färdig hade jag hela nio streck på lappen och då får det bli.

De som höjer sig aningen över de andra är Real Dream och Dialog In. Den förstnämnde gjorde det bra i ett överpaceat lopp på Valla sist och såg mycket fin ut medan Dialog In vinner ofta, men helst vill till spets. Kommer hästen dit blir han knivig att slå, men det är många om budet och han är sårbar. Mina drag är Juno F som är härligt segstark och älskar distansen samt Lawless Laday som idag startar från perfekt sår och dessutom testas barfota för första gången. Jag streckar som sagt flera till och utan inbördes rank är det: All Around Ås, Mystic Accident, Andover Streamline, Sixten Bishop och Tyko Star.

Avd 2 (2140m volt)

I kallblodsloppet var jag länge inne på att singla Mel Odin som laddats för Elitkampen ett tag, men tvingades lämna återbud efter lite strul. Nu är han tillbaka och ska normalt ha toppchans, men jag blev impad av en motståndare sist och då han är nästan ostreckad här är det ett måste för den som vill ha mycket deg!

Hästen jag tänker på är Krusen, en häst som verkligen blandar och ger. Sist såg han dock felfri ut i travet och han är betydligt mycket bättre än vad strecken visat – Varning!

Avd 3 (2140m atuo)

I Silver kommer Montdore att dra många streck efter sina många fina lopp på slutet. Hästen är dock missgynnad av att gå med skor, vilket stallet varnat för kan bli fallet idag, och jag garderar.

Venkatesh är det klaraste motbudet. Hästen som galopperat bort hur mycket pengar som helst var dock sist som ett lås efter att stallet ändrat på utrustningen. Samma gäller nu och går han felfritt får övriga se upp. Jag vill dock ha med ett par roliga streck till. Quality Qustioned gör bra lopp mest hela tiden och är dessutom vass ut. Viss spetschans har han trots läget och kommer han till piken ska han räkans. Elit Håleryd gillar jag och nu verkar han hittat tillbaka till storformen efter sin Frankrikeresa. Fint läge bäddar för bra chans. Sist med går Kricken C.D som fortsätter att skina av form. Han vinner dock inte ihjäl, men jag vill inte stå utanför när han vinner för så bra är han om det klaffar!

Avd 4 (1640m auto)

Spik: M.T Insider

Avd 5 (2640m volt)

Här följer ett lopp som startar med två volter. Jag plockar med hästar från båda volterna och bli inte förvånad om det smäller till.

På start finner vi den stora favoriten i Le Lahar, en häst som köpt till Norrland efter att han tävlat på Valla med goda resultat. Nu har hästen ett lopp i kroppen som dock inte sa så mycket. Han bör dock ha gått fram med det och är så fallet blir han svår att runda. Jag är dock inne på att hästen fortfarande är väl orutinerad för att axla så många streck på V75. Jag tycker att det finns flera roliga motbud i bland annat Berghs fine Makin It Easy. Hästen hoppade på den dåliga banan sist, men hade innan det vunnit två raka i fin stil – given. Jag har även snappat upp att finnarna tror mycket på Victoria Nibs som tydligen ska vara riktigt kvick med ett lopp i ryggar. Jag ryggar och streckar till glatt odds. På tillägg tar jag Desuper Filius, Danne Edel och Kalanchoe P.R. Den sistnämnde tror jag mest på då han imponerade på Valla sist och nu dessutom är helt bortglömd!

Avd 6 (2140 volt)

I Brons räcker tyvärr inte pengarna till mer än fyra streck. Lopp är dock jämnare än så och för er som har större djup i börsen än mig så rekommenderar jag ett par streck till.

Jag har dock, efter noggrant övervägande, funnit de tre som bör vara med och göra upp om det. Förstahäst är i mina ögon Love Lini som var bländande fin under Elitloppshelgen. Nu kan spåret sätt lite käppar i hjulet, men går han iväg som jag tror han gör, blir han mycket farlig. Även Speed Delicious är given på alla seriösa lappar. Sist hoppade han i en rörig start och den dagen var förstörd, men han han har absolut toppform enligt Bergh själv och måste med. Sist med på lappen går Raz Mackenzie som satt på leken senast, men hoppade när kusken skulle sätta in slutstöten och Laurentius Romeo som var smällfin sist. Raz är uppfräschad sedan den starten och kan överraska här från fint spår precis som Laurentius som kan rinna undan från spets!

Avd 7 (2140m auto)

Spik: Panne De Moteur

Spelförslag: 2160 rader / 1080 sek

1. 1,2,4,5,6,7,8,10,11,
2. 9,10
3. 2,4,6,8,9
4. 10
5. 2,4,6,7,13,14
6. 2,3,6,7
7. 5