Det blir ett extra tidigt tips till Bodens V75-omgång denna vecka åter på grund av en hög belastning på jobbet. Det ska dock inte påverka spelet då väder och vind blir mycket bra och lite extra samtal till tränarna har gett all info jag behöver!

Avd 1

Spikförslaget från förra veckan i Tresor Dínverne startar på nytt och jag kör samma taktik trots att det denna gången är ett sämre startspår. Hästen gick dock imål med alla krafter kvar och då de invändiga hästarna här, som kan svara upp från start, är från samma stall är det klart! Spets och slut!

Avd 2

I försöket till diamatstoet med hästar över två volter går jag emot det mesta i logisk väg och streckar inga hästar på start. Jag tycker tilläggshästarna står mycket bättre till och streckar sju hästar.

Bästa hästen tycker jag är Maxmara som kommer med två raka och dessutom rensar duktigt vid vinst. Hästen visade vid några tillfällen i fjol hög kapacitet och verkar nu blommat ut på riktigt! Bergh har som vanligt flera hästar med och de är givna båda två. Geisha Sund är vass när hon funkar och kan inte räknas bort liksom Valnes Chilly som gör bra lopp hela tiden. Vidare är det extra intressant med Björn upp bakom Sembs Ouradour. Hästen är jämn och säker, men vinner inte så ofta – Björn kan vara skillnaden här! Joy Ribb, som vann sist, är även hon given, men hon har fått snabba pengar på sig och står värre till nu. Sist med går Hilda Nalan och Anastasia Trot som båda har dåliga lägen, men kan göra mycket jobb själva!

Avd 3

I brons är det jämnt värre, men jag har nagelfarit loppet och kommit fram till att fyra hästar höjer sig över mängden och nöjer mig så.

Idonette förvånade många och speciellt mig när hon tog spets sist på Valla. Öppnar hon så på nytt kan hon få överta spets och förhoppningsvis inte bli överfallen som fallet var sist – varning! Åge Hornline gillar jag och hade han haft bättre spår hade jag nog spikat som han sett ut på slutet. Hästen har blommat ut för Petter Lundberg och med optimal balans på nytt är han given. Max De Lux skrällvann på V75 i Maj, men ska inte skämmas för det. Hästen är bra och ska nu gå barfota runt om – Storskräll! Sist med går O.P´s Flirt som nog gjorde sitt bästa lopp någonsin sist och vann med hela upploppet. Läget till trots tycker jag hästen måste med på alla seriösa kuponger.

Avd 4

Här går jag kort och streckar två hästar som klart höjer sig över de andra. B.B.S Pelleshan är förstahäst efter sin mycket fina insats sist då han dundrade runt på 11,5 i enkel stil. Gör han om den prestationen blir han svårslagen. Mitt motbud är kapable Birmingham som gör tredje starten för Bergh, vilket jag sagt tidigare är då hans nyförvärv gör sina bästa lopp. Nu är det upp till bevis för denna fina häst!

Avd 5

I kallblodsloppet streckar jag fem hästar fördelade på två på start och tre på tillägg!

På start står Engas Kvikk bra till. Sist gjorde hästen ett fint lopp i spets mot hästar med dubbla summan på kontot. NU känns han ännu bättre i träningen och räknas tidigt. Även Farmbaron står bra till med spår två då han är kvick ut. Hästen är i absolut toppform och får han sitt lopp blir han farlig. På tillägg väljer jag att höja Flex till den bästa. Hästen vann senast till 20 gånger, men det var en engångsgrej då Bergh verkar hittat nyckeln till denna kapable springare. Nu gäller springspår och träffar Bergh rätt från start sitter han fint till direkt! Adrigo vill jag varna för då han denna gången utrustas med jänkarvagn och dessutom ska gå barfota. Sist med går Mel Odin som kom bort sist.Hästen är i mycket bra form och får han rätt ryggar under slutvarvet biter hans speed mycket bra!

Avd 6

I första dubbeln avdelningen har de bästa hästarna fått bakspår vilket kan ställa till det en aning. Efter lite sannolikhetslära så har jag dock kommit på att det det inte spelar någon roll och tror att vinnaren har högt startnummer.

Bästa hästen är Venkatesh, men hans insats sist var inte helt hundra. Han känns bättre nu i träningen och stallet väljer att köra barfota runt om på nytt! Bandit Hornline tycker jag är given efter hästens fina insats sist. Han har hämtat sin fint efter sin halsoperation i vinter och kommer enligt stallet att bli en årgångshäst senare i år! Maverick Man är även han given på min lapp. Sist stod han med en hopplös uppgift att lösa med spår 12 på Valla, men han löste det fint och såg klart bra ut. Enklare emot nu! Sist med går Demo som har lopp i kroppen efter vila. Hästen är kapabel och den enda med framspår som kan utmana bakspårshästarna – kul idé.

Avd 7

Avslutningen löser jag med två riktiga toppstreck i Occhione Jet och Raja Mirchi. Båda står med kanonlägen och känslan är att de båda träter sista varvet och ingen kommer att ge sig.

Occihone Jet är tillbaka på allvar efter sin skada det visade han sist. Hästen är matchad för denna uppgiften och kommer att sälja sig dyrt om han körs i spets. Väjer han att släppa är det till Raja Mirchi och då kan han vinna på speed. Raja är bra nog att vinna från dödens om han har en bra dag. Det är nästan löjligt vad lite segrar den hästen har i förhållande till sin kapacitet. Han kommer i alla fall att ha värsta Nahar utanför sig i starten och det gör honom till ett klart bättre streck än denne! Barfota bak gäller denna gången!

Spelförslag: 2240 rader / 1120 sek

1. 8
2. 7,8,9,11,12,14,15
3. 4,6,7,12
4. 3,4
5. 2,3,8,9,13
6. 2,9,10,11
7. 2,3