Med en liten dumstrut på huvudet, efter gårdagens favoritparad, ska jag idag försöka bena ut dubbeljackpotten från Bjerke i Oslo. Min känsla om att det skulle skrälla igår visade sig inte stämma det minsta och jag får ta revansch idag istället. Norrmännens Elitlopp avgörs som vanligt två veckor innan vårt och det är kanontävlingar dagen igenom.

Det har regnat en hel del över Norge i natt, men det senaste från morgonen säger att banan är lite grov och hård, men att valfri balans inte ska vara några problem. Tänk på att voltsystemet är lite annorlunda och att man inte får köra med spö i Norge!

Avd 1

Omgången inleds med ett jämnt långlopp över fyra volter. I mitt tycke står startvolten bäst till här och det kommer att krävas topprestationer från bakspårshästarna om de ska hinna fram.

Hugo Langeweg får min förstaröst i loppet. Han kommer alltid med full form till denna dagen och vinner ”alltid” lopp. Hans Bill Stardust ska vara bästa chansen och han kan 1,15 på distansen vilket blir svårt att slå. Rebellion är näst häst som måste med från start. Han har tänt till utan skor och stabiliserats. Stallet har höga förväntningar på honom och klarar han sig utan spö blir han farlig. Från andra volten vill jag ha med Flemmings Dakadak som kommer med tre raka segrar. Hästen är både stark och snabb och kan få loppet här. Från tre tillägg vill jag ha med Quarcio Du Chene, torts att han går med skor, Juggle Face som tränar starkt och Robert Keeper som älskar distansen.

Avd 2

Här kommer jag att spika Tekno Odin. Hästen kanske inte klarar att svara upp sitt innerspår, men då kallbloden är så ojämnt startsnabba hittar kusken ut ändå. Sulketten byts ut till denna start och det kommer att göra stor positiv skillnad!

Avd 3

Tre hästar höjer sig lite över mängden här, Miss Shape, Princess Grif och Alien Lady. Jag tar dessa, men även ett par till, då det luktar hård körning och med det skrällchans.

Miss Shape ska köras för spets denna gång och det kommer att gå undan från start. Kommer hon dit, vilket jag tror, svarar hon. Princess Grif kommer att köras offensivt och det kommer att gå undan i spåren. Det troliga är att Alien Lady liftar med i ryggen på Goop och blir då mycket farlig. Vidare streckar jag även Bold And Fresh som tränar mycket förbättrat för dagen, Union Life som stallet är mycket uppåt på samt Dream On Hanover som hoppas på uppryckning med täta starter.

Avd 4

Ravenna är förstahäst här och stallet är mycket uppåt på henne. Hon har tidigare öppnat snabbt och spetschansen är god. För den modige kan det vara en spik, men jag är osäker på hur hon står distansen och garderar.

Pike River tycker jag är en hårding som bara måste med. Sist fick han ett allt för tufft lopp, men höll torts det bra till silvret. Nu har han fint läge och är bra nog att vinna från utvändigt ledaren. Buck Boko är mitt drag i omgången. Han är helt bortglömd här, efter en dålig insats senast, och det ska utnyttjas. Hästen kommer att vara mycket bättre denna gång och jag utfärdar varning! Från innerspår startar Ramos Boy, en häst som senast förvånade många genom att vinna plättlätt på en topptid. Kusken kommer att göra allt för att hålla upp spets och går det vägen kan han vinna här. Två kapabla hästar som betalar bra är Please Perfect och Staro Foot Loose. Båda går med på mitt sytem.

Avd 5

I treåringseliten går jag kort med bara två hästar. Normalt ska Atlas De Joudes bara kliva runt ett gäng som detta och hade det inte varit för att det är kort distans så hade jag spikat. Nu är risken att hon får köras lite för hårt och det kan straffa sig med så unga djur. Jag dubblar därför med Odds On Windy City som kommer med fina vitsord och nu ska gå barfota runt om för första gången. Jag känner mig säker med dessa och nöjer mig där.

Avd 6

I dagens topplopp spekuleras hej vilt hur vida Åke ska köra i spets med Sebastian K eller inte. Jag hoppas och tror att han gör det och då öppnas loppet upp en hel del.

Laddar Åke från början är det ingen som kan eller för den delen vill svara. Hästen visade sist att tål att göra mycket jobb själv och Åke är så nöjd med hur hästen känn efteråt så varför chansa invändigt? Jag fegar dock lite och tar med Maharajah som absolut kan vinna även om han körs i dödens. Hans nyvunna storform är imponerande, men frågan är hur Örjan kör när det bara är två veckor till Elitloppet och hans inbjudan redan är i hamn… Sist in på systemet är Commander Crowe som måste göra ett topplopp och han ska bjudas in till Elitloppet. Hästen har inte varit så vass än i år, men formen ska vara klart uppåt och efter ett demonjobb förra veckan kanske det nu är så att världshästen är tillbaka!

Avd 7

Jag avslutar med att spika Edward Ale som senast såg ut som en rund miljon som fastlåst i Finlandia Ajo. Då mötte han flera Elitloppskandidater och går nu ner i klass. Hästen kan öppna bra och kommer att få ett fint lopp!

Spelförslag: 1260 rader / 630 sek

1. 2,4,7,12,13,15
2. 1
3. 2,3,7,9,10
4. 1,3,4,7,8,11
5. 7,11
6. 4,7,9
7. 1