Hej alla! Ber om ursäkt för de inställa tipsen förra veckan, men jag fick tillbringa lördagen på sjukhuset efter att ha satt in ett stålrör i handen. Handen är fortfarande inte i ordning så jag håller ner textmassan något idag då skrivandet inte funkar så bra.

Idag är det dock jackpot och dessutom extra kapital från våra grannar i Norge då tävlingarna går från Oslos bana Bjerke. Det har surrats mycket om banan och dess beskaffenhet, men jag har precis fått till mig att banan är bra och valfri balans utlovas.

Spikarna:

Jag börjar med att spika Kax The Flax i Klass II. Hästen var mycket vass sist från dödens och verkar bara bli bättre och bättre. Perfekt läge idag och jag tycker det är en kanonchans.

Jag tar även tjuren vid hornen och spikar i fyraåringsloppet där merparten av alla spelar på två. Jag tycker Daley Lovin är en ruskigt fin häst som sist var grym från dödens på en viss Nuncio. Jag tycker det är en annan hårdhet i Daley Lovin än i motbudet Buzz Meras och det fäller avgörandet.

Avd 1 (1609m auto)

Här går jag på många streck då det ser ut att bli hård körning och flera av de mer streckade tror jag är missgynnade av att inte få styrning av körspö, vilket är förbjudet i Norge. Åtta streck blir det för min del.

Order By Keeper är intressant om han körs i spets, men risken är att han släpper Punk dit och då har han att hoppas på turen. Punk kan vinna, men har inte startat på tre veckor och måste garderas. De skrällarna jag tror på mest är: Call Me Hanover som vaknat till i Norsk regi, Kapow Hanover som kan massor när han vill. Övriga på lappen blir: Ja El Tomcat, Choco Sun, Denver och Tripolini V.P.

Avd 2 (3120m volt)

I långloppet väljer halva spelkollektivet att singla Bula Bula AM, men det gör inte jag. Hästen kan inte öppna och kommer snabbt att ha tilläggshästarna i ryggen. Sedan saknar hon dessutom speeden och jag tror hon får svårt.

Jag tror mycket på Wizard Simoni som älskar distansen och uppges träna förbättrat. Övriga två på lappen är Reveleer som gästat Sverige innan och gjort det bra samt The Last Ticket som jag fått av min kollega som kan Norskt trav bättre än norrmännen själva.

Avd 3 (1609m auto)

I guld går jag kort och satsar på Underpaid Hanover som tänt till rejält på omlagd träning och har perfekt spår samt Magiccarpetride som har missgynnats av den fuktiga luften i höst, men nu gynnas av hög kall luft.

Avd 4 (2100m auto)

Spik: Kax The Flax

Avd 5 (1609m auto)

Ett rivigt kortlopp är att följa här. Protector var länge ett spikförslag för min del, efter hästens minst sagt imponerande insats vid dödensseger sist, men hästen möter många bra idag och jag garderar stort.

Super Bull har jag alltid gillat och han har varit bra i ny regi på slutet. Han har laddats för detta loppet en tid och är omgångens drag! Vidare tycker jag att Anders Gigant är konstigt bortglömd idag. Hästen är både stark och snabb. Carlos Greenwood är även han given, men riskerar att komma bort från trist läge. Övriga på lappen blir: Global Republic, Punktum Skalflex och Duweyscamper.

Avd 6 (1609m auto)

Spik: Daley Lovin

Avd 7 (2100m auto)

Vi avslutar med ett knivigt lopp de bästa hästarna fått dåliga lägen.

Har Habito hittat tillbaka till sin rätta form kan han vara vinnaren från spets. Efter en period av sämre insatser var han åter fin sist och kan mycket när han vill. Owen Face måste även han med på sin grundkapacitet. Hästen slog ju Nuncio näst senast och det kräver sin häst! Övriga på lappen: Tango Vang, Jaccaroo, Bruno Di Quattro och Thunder Peak.

Spelförslag: 2688 rader / 1344 sek

1. 1,2,3,4,5,7,11,12
2. 1,4,6,10
3. 3,9
4. 2
5. 2,3,4,5,6,8,11
6. 4
7. 4,5,6,7,9,11