Så var det åter dags för landskamp mellan Sverige och Norge, en kamp som nästan uteslutande vinns av oss Svenskar. Jag är dock inte helt säker på att så blir fallet denna gången så det avgörs på bortaplan och känslan är att vi inte skickar vårt starkaste lag denna gång.

För egen del så missar jag loppen idag då jag sent i går fick veta att det vankas jobb hela dagen. Det blir därför en kortare text gällande tipsen, men som vanligt är allt genomarbetat in i minsta detalj. Tänk på: att i Norge kör man helt utan pisk vilket är negativt för många, voltningssystemet skiljer sig, spår 1,3 och 5 är de bästa här och diskningssystemet skiljer sig vad gäller galopp på upploppet!

Banan verkar hålla helt ok trots att det varit lite kallare i Oslo. Igår fick jag info om att det ska gå att köra barfota och jag bygger systemet på det!

Avd 1

Underpaid Hanover ska gå med skor även denna gången och det är negativt. Han var bra på den balansen sist, men jag tror han får svårt om han inte håller spets!

Det lär köras friskt här och jag tror Outstanding Shadow tar spets och släpper till Attorny Hanover. Är den hästen i form blir den svårslagen. Jag streckar dock på med hästarna 4,5,9,10 och det känns heltäckt.

Avd 2

Red Team Rex är stor favorit här på sin fina rad, men min kontakt i Norge tycker att hästen är missgynnad av distansen och dessutom inte travade bra sist. Jag tar med två hästar till och varnar kraftigt för Wine And Dine som är klart bättre än raden. Sist med går Keegan L som jag fått bra info på.

Avd 3

Stoloppet över två volter följer näst det är ett riktigt garderingslopp och jag streckar sju hästar.

Frida Montana är min fösta häst. Hon har mött tuffa hästar på slutet och står finfint till här. Även Red Rose America är given på min lapp. Hon är tuffast i loppet och har går bäst i ryggar. Övriga som ska med är: 1,11,12,13,14

Avd 4

Här spikar jag en riktig flygmaskin i Twilight Magic. Hästen ruskigt fin och är nu ute över sin favoritdistans. Hon kommer att gynnas av hårt tempo vilket det kommer att bli här. Ett flertal på framspår kommer att laddas för fullt och det kommer att ge tung ben till slut vilket spelar min häst rätt famnen!

Avd 5

Här kommer omgångens stallskrik från Norge – Aqua Challenger. Att det ska vara en kanon är välj dolt i den tveksamma raden, men hästen är laddad för denna uppgiften och han är stor favorit i den Norska spelpoolen – vilket han inte är hos oss!

Jag streckar dock 4,5,7,8 också där 8, Angelina B.R är en toskräll barfota.

Avd 6

Här tar jag ställning och singlar Västerbo Fantast som jag tycker är klart bäst. Jag tror han vinner från dödens och så var det klar! Barfota runt om!

Avd 7

Avslutningen är en ganska usel gulddivision där ingen sticker ut på ett positivt sätt. Jag har vridit och vänt och kommit fram till att tre hästar får räcka!

Going For God Zaz från spets, Winmecredit har bäst form samt unghäststjärnan Viking Frecel som gör debut i ny regi.

Spelförslag: 1890 rader / 945 sek

1. 1,4,5,6
2. 5,6,9
3. 1,8,9,11,12,13,14
4. 11
5. 2,4,5,7,8
6. 6
7. 1,5,11