Då är jag tillbaka efter att ha hälsat på Hades i helvetets kranskommun – Influensa City. Den enda fördelen med status sjuk är att man kan ligga och läsa trav mellan febertopparna och det är vad jag orkat med.

Bergsåker och dubbel jackpott gäller idag – det blev som jag skrev sist – en riktig favoritomgång på Valla i söndags. Banan på Bergsåker har jag kollat upp noga och den är kanonfin. Det är ingen tjäle kvar i backen och det går att köra med valfri balans.

Avd 1

Silverdivisionen inleder omgången och många kommer att börja med en spik på On Hold. Hästen var dock mycket sig sist och kusken fick sitta och meta på honom under hela loppet. Jag tror dessutom att han inte håller upp spets och jag garderar därför.

Queasy är pållen som jag ser i spets efter 500 meter körda. Hultmans häst har dessutom full form och ett hjärta av guld. Han må aldrig ha vunnit över aktuell distans, men han har aldrig varit bättre än han är nu och det är dags idag. Den som kan profitera på mitt tänkta loppscenario, men Queasy i spets och On Hold i dödens är Aristocat Boko som äntligen fick vinna sist efter en lång rad bra lopp utan seger. Barfota bak då och så även idag! Jag vill även höja ett varningens finger för Cao Dai som såg ut som i fornstora dagar sist när hästen flög fram över upploppet efter en passiv styrning. Hästen älskar distansen och ska lättar i balansen idag – pass upp!

Avd 2

Diamantstoet har jag utsett till omgångens svåraste lopp. Favoriten Quick On The Draw är en favorit i fara ute på fel distans och från vingelläge – gardering!

Jag vill framhäva några roliga streck som jag inte kommer att släppa, ens under pistolhot, i Pinata Gel som åter ska gå barfota och gick mycket vasst sist mot bättre hästar än dessa, Caddie Heart som gör andra starten för Bergh och det är då hans nyförvärv är bäst och Tequila Broline som gick fruktansvärt starkt efter galopp sist och blev fast med krafter kvar. Samtliga dessa är givna, men för ser som letar miljoner vill jag även bjuda på: Freia Bear från perfekt läge, Lynn Palema som jag tror tar spets inledningsvis, Sonata Ås som är mycket bättre än raden och Oops Trot som kan allt ibland!

Avd 3

Här gör jag det enda rätta och spikar den minst dåliga hästen i ett av de sämsta guldloppen som körts i mannaminne. Jag tycker att Rocky Winner står inför en bra uppgift här. Han såg klart förbättrad ut senast och normalt är hästen huvudet högre än sina motståndare – barfota runt om igen!

Avd 4

Jag fortsätter min inslagna bana med ytterligare en spik. Utan minska tvekan utser jag Västerbo Carrera till omgångens bästa spik.

Hästens insats senast var enormt bra. Hästen rundade nästan ett helt fält, från sistaplatsen, på 400 meter och såg makalöst fin ut. Hästen känns efter den insatsen ännu bättre och från ett bra startspår är det ingen här som slår honom!

Avd 5

Som vanligt, när Bergsåker ordnar V75, ställer kallbloden upp till kamp. Idag är det ett kul lopp över tre volter som inte är helt enkelt att bena ut.

Jag blev imponerad av Berghs Lesja Kongen sist han startade och det är en rejäl häst av rätt typ. Barfota utlovas igen och han är given på min lapp. Vidare så skriker Ove Lindqvist ut Tomtegubben som mer eller mindre stenklar, men jag vågar inte lämna hästen ensam utan han gå med som en av flera. När vi pratar skrällar så vill jag varna för Alfie som Torbjörn Jansson kör. Han körde Lesja Kongen sist och tror att Alfie ska ha bra chans att slå honom. Till fyra procent är det ett mycket roligt drag. Sist med på systemet går Åsakjappen som börjat året bra och Guli Storm som är mycket bättre än raden och tränar starkt för dagen.

Avd 6

I Bronsdivisionen har jag streckat fem hästar som jag tycker gör upp om segern. Diego M Boko borde ha kanonchans, men har hoppat en del på slutet så han är ingen att hålla i handen när det blåser.

Rebellion är även han osäker, men ser nu ut att kunna komma till spets då växer chanserna markant – given! Super Otto är även han given på min lapp. Han galopperade bort segern sist, men det var ett olycksfall i arbetet och är han lika bra idag är han med på linjen. Varning för Super Ariel som ska gå med optimal balans nu och det gör många meter på denna pålle samt Rocky Reach som är duktig bakifrån och eventuellt ska
gå helt utan skor idag.

Avd 7

Avslutningen ser vigd ut till Sebastian Sund som vann i fin stil sist. Nu är det dock bakspår över korta häcken och det kan bli många som är i vägen under slutvarvet. Jag har ett superdrag emot som bara måste med…

…i La Fille och Hanna Olofsson. Hästen har nu lopp i kroppen efter lite vila och från framspår kan jag inte se henne missa spets. Barfota runt om och jänkarvagen som vid vinsten – stormvarning!

Spelförslag: 1600 rader / 800 sek

1. 3,4,7,10
2. 1,2,3,4,5,6,7,11
3. 7
4. 3
5. 2,4,5,7,15
6. 3,4,5,6,11
7. 7,11