Efter favoritparaden förra veckan är det nu dags att skörda de stora pengarna när det vankas dubbel jackpot. Det surras om närmare 60 miljoner till en eventuell ensam vinnare och även om det nu skulle bli något mindre så är jag aspirant på dessa. Många timmars analyser följer nedan och för er som vill – rygga!

Veckans snackis har annars varit banan och om det ska gå att köra barfota. Det senaste jag fått till mig är att banan är så fin den kan bli för årstiden. Igår var det det plusgrader och efter att ha jobbat hela natten har banpersonalen fått till en banan som det absolut ska gå att köra barfota på! Jag utgår i mina tips från valfri balans!

Avd 1

Här spikar merparten av spelarna Coldtown från stall Nurmos. Normalt ska han också ha fin chans, men han kommer att få bekänna färg då det finns ett ekipage som laddat för detta loppet sedan länge!

Favoriten är given även på min lapp, men jag spelar inte utan styrkemonstret Raz Mackenzie. Hästen är snabb från start och kommer att laddas från början. Dödens bekommer inte och det kommer att bli hård körning hela vägen. Jag streckar därför tre hästar till som alla är avslutare av högsta klass. R.K Princess är given. Hästen har finfin form och älskar förutsättningarna här med smygresa i hårt tempo! Saxo Holmsminde är även han given. Stallet är mycket uppåt och hästens grundkapacitet är väl i klass med favoriten. Sist med går Hanky Panky Face som nu verkar kunna gå barfota – vilket är helt avgörande!

Avd 2

Kallblodsracet är en öppen historia där jag tycker mig funnit ett par hästar med högt spelvärde som mycket väl kan utmana favoriterna – som är många i detta rundspelade lopp!

De jag tror mest på är Närby Kalabalik och Krusse. Båda står bra inne i loppet och startar utan tillägg. Krusse testades sist på ny balans och tog ner favoriten Nordsjö Douglas från dödens. Hästen är given även här. Närby Kalabalik har bytt regi och gör nu sin tredje start för sin nya tränare. Hästen är ruskigt effektiv barfota och blir det så är han hästen att slå! Myllarfaks är även han given i loppet trots dubbla tillägg. Han är snabb som få och måste räkans på sin fina form – hoppade bort vinsten sist 100 meter innan mål! Sist med går Nordsjö Douglas som ser ut att få spets och Mel Odin som vinner när som helst i nuvarande form.

Avd 3

I guld är Nahar stor stor favorit. Hästen sprang nytt världsrekord näst senast och han såg även fin ut på skobalans sist. Det är inte mycket som talar emot förlust, men jag spelar för de stora pengarna och tar med två hästar till som mycket väl kan vinna om favoriten har den dålig dag.

Från stall Redén kommer två hästar (efter en strykning i morse) och de kommer att göra allt för att fälla favoriten. Redéns stall är riktigt på gång efter en lång svacka och jag tycker båda är givna i ett försök att slå favoriten. Traveling Man var vunnit tio gånger av fjorton försök från spets och det är tanken att han ska köras där idag. Nahar kommer att få dödens och då smyger Miss Sue V att få loppet. Hon satt fast med alla krafter kvar sist och såg bländande ut!

Avd 4

Här går jag kort och streckar Beautyson från perfekt läge och Bison Spiro som varit bra i tuff Valla-konkurrens om dessutom får Björn bakom spakarna.

Beautyson tycker Bergh har bättre chans än den han kör själv (Bergh deläger och måste köra). Han har bar chans på spets och då bli han svårpasserad. Bison Spiro har slagit betydligt tuffare hästar än de han möter idag. Det dåliga läget vägs upp flera gånger om när Goop kör istället för tränaren själv – given!

Avd 5

I lärlingsloppet höjer sig Zelda Zonk över mängden. Jag tycker dock att det dåliga läget gör det lockande att gardera och jag streckar följande:

Obi Degato ska med, den gillar jag skarpt. Lennartssons stall är allmänt uppåt efter en lång svacka och kommer Obi till spets blir han svårslagen. Vacqueyras var trea i Norska gulddivisionen sist och såg jätte bra ut. Hästen har hårdhet nog att runda ett gäng som detta och är given på min lapp. Miljondraget är Tellmeabout Larry. Hästen var grymt fin sist som knappt slagen efter en fantomspurt. Perfekt läge och bra kusk!

Avd 6

Nästa stora favorit att fälla är Checco Boko. Hästen kommer att få svar i inledningen och sen får han bekänna färg.

Med Namale Kronos kommer Goop att köra i spets – han är mycket tydlig där. Risken finns för allt för hård körning, men även att det bli en promenadseger för Namale. Oavsett så kommer favoriten att få problem. Jag väljer att ta med tre hästar till som alla kommer att profitera på ett förväntat hårt tempo. Up Up And Away är en mycket kapabel häst som nu har fyra lopp i kroppen och ser bra ut för dagen. Poker Kronos ska även han med då han tränar bra efter lite vila liksom Tresor Dínverne som såg bländande ut vid seger i ny regi sist.

Avd 7

Här avslutar jag med omgångens bästa spik – Finacial Dust! Detta är en kanon som nu har ett lopp i kroppen efter vila. Distansen är dessutom en fördel och Bergh tycker det är en bättre chans är Nahar!!!

I somras vann hästen från dödens på en 12-tid och det är inga motståndare som är i närheten av den kapaciteten här – given!

Spelförslag: 3000 rader / 1500 rader

1. 3,4,5,6,11
2. 2,3,4,9,12
3. 1,4,7
4. 1,7
5. 2,4,8,15
6. 1,2,3,9,10
7. 8