Vi lämnar huvudstaden och förra helgens storloppstävlingar och startar nu om i Sundsvall för en högst ordinär V75-omgång. Det fina med V75 är ju dock att även dessa omgångar är lysande chanser till att bli härligt rik. Världens bästa spel levererar alltid!

Veckans omgång är av karaktären allt eller inget. Många starka favoriter startar och risken är stor för att det blir en favoritparad. Jag har dock en hel rad med roliga drag och spelar som vanligt med tanken om en stor utdelning.

Risk för regn säger de som vet, men då det verkar bli ganska lite så kommer nog banan att hålla fint. Men kan ni så invänta inlämningen och kolla banan noga om den skulle bli tung.

Avd 1

Här finner vi dagens största favorit i Democrat, en häst som blommat ut till en riktig snabbloppare i år och nu startar med fina förutsättningar.

Jag är dock inne på han kommer att få öppna hårt denna gången då det är snabba djur invändigt och även ett par tuffingar utvändigt som inte räds dödens. Jag vill bestämt varna för Robin Ru som nu återkommer med lopp i kroppen och denna gången utan skor. Hästen är grym och kan vinna från dödens. Jag streckar några fina hästar till då tempot riskerar att bli allt för hårt för hästarna där framme. Thai Goldie är en hårding som alltid har en vass avslutning att tillgå. Hon gynnas kraftigt av högt temop och är knappt streckad här vilket känns helt fel. Ed You är normalt bästa hästen i fältet, men då han inte funkat i sina två senaste starter måste han rankas ner. Funkar han i travet blir han dock att räkna med och är given. Sist med går Mellby Apollo som tog sig ända till Derbyfinalen i år och genom det visat sig klart duglig även om han kräver full klaff i ett lopp som detta.

Avd 2

Här spikar jag Finish Future som jag tycker har varit ruggig i två raka. Senast fick hästen en stygg resa, men gjorde slarvsylta av motståndarna ändå. Han kan öppna och kommer att få rätt resa i främre träffen.

Avd 3

I guld väljer det stora flertalet att spikar Elitloppsvinnaren Nahar. Normalt är det väl ett sunt resonemang, men med tre galopper i raden och dessutom skor runt om för att jag kommer att gardera.

El Sueco är mitt drag i loppet. Hästen har verkligen hittat stilen på slutet och har nu fått ett helt perfekt läge. Jag hoppas han körs i spets och med jänkarvagn på ska han räknas. Device är motbudet i spetskörningen och är hästen att slå om han släpps dit av El Sueco. Hästen har mått bra av ett miljöombyte och ska räknas på sin nyvunna storform. Rakas vill jag varna för då hans senaste framträdande var bländande. Hästen såg ut som han gjorde när han var som bäst och har nu ett helt perfekt smygläge. Hittar han loss under slutvarvet blir hans speed inte rolig att stå emot. Vidare streckar jag: Haraldinho som har perfekt läge, Francais Du Gull som håll klart förbättrat senast efter en lång svacka, Pastor Stephen som det snart lossnar för och Orecchietti som kommer väl förberedd efter lång vila.

Avd 4

I kallblodsloppet tycker jag Hallsta Lotus ska ha en fin chans. Från springspår är spetschansen god och över korta häcken ska det mycket till om han viker ner sig – bra spik!

Avd 5

I lärlingsloppet starar nästa stora favorit i Hankypanky Pagen. Hästen är normalt överlägsen ett gäng som detta, men hon är inte lättkörd och med många orutinerade kuskar, som kan störa henne på vägen, vill i alla fall jag gardera.

Värst emot är Vodka And Oysters som laddats för detta loppet ett bra tag. Hästen har visat sig duga fint på V75 tidigare och kommer nu att starta utan skor runt om vilket inte var fallet sist. Hon är lättplacerad och speedig vilket brukar gynna i lärlingsloppen som inte alltid körs så logiskt. Sist med på lappen går Quick Change som är löjligt lågt streckad i skrivande stund. Hästen har mött hårda hästar på slutet och går nu ner i klass. Sist blev hon dragen bakåt av en trött rygg och det är bara att glömma – storskräll!

Avd 6

Första dubbelavdelningen kräver fem streck för min del. Med Robben Bob med i loppet och dessutom med framspår är det garanti på att det kommer att gå mycket fort hela vägen. Som jag läser loppet får han svar invändigt och det kommer att gynna de som vågar vara lite kalla i kön.

Highspeed Call är hästen som ska ta emot Robben Bob när han kommer dundrande ute i banan. Hästen gjorde sitt bästa lopp i karriären senast då han, trots en lång tur i tredjespår, kunde vinna åkandes och såg bländande ut hela vägen. Med den insatsen i ryggen spänner man bågen högt här och kommer att bjuda kamp! Bakom de båda spetskandidaterna vill jag ha med Harvey Tornardo som kommer att bli riktigt bra framöver när han vuxit i sin stora kropp. Hästen blir stadigt bättre och är inte alls chanslös här. O.F.V Continue är även han en häst som bara blir bättre för varje start. Nu står han med ett fint smygläge och måste räkans om de kör för fort i spets. Sist med på min lapp går Zlatan Liss som varit mycket fin i sin nya regi. Hästen har alltid lovat mycket, men inte riktigt levt upp till förhoppningarna. Nu verkar det dock som att hästen hittar formen på allvar och han är ett måste till låg steckprocent.

Avd 7

Avslutningen är ett riktigt bra lopp över 2640 meter. Det är många om budet här, men jag tycker fyra hästar är givna och det räcket långt i mina ögon.

Laurier Dag går inte att gå emot så länge han bara vinner och vinner. Hästen har varit enormt bra i regi Bergh och inget tyder på att formen är vikande. Hade ekipaget stått med framspår hade jag spikat, men från bakspår känns han lite utlämnad. Värst emot är Tell Me No Lies som äntligen verkar hittat storformen igen. Hästen är snabb ut och hovarna håller för barfotakörning även denna gången. Från spets blir han inte lätt att rå på för favoriten. Vidare måste Narold Vox även få en plats på systemet. Hästen är jämnheten själv och gör sällan dåliga lopp. Idag ska han dessutom testas barfota runt om för första gången och höjer han sig lite på det räcker det för seger här. Sist med går en häst i sällan skådad form – Långarsbo Blixten! Hästen har suttit fast med massor av krafter kvar i de två senaste loppen och han har aldrig sett så fin ut som nu. Med minsta klaff dyker han upp på målfotot och då till ett glatt odds!

Spelförslag: 2700 rader / 1350 Sek

1. 3,4,5,7,10
2. 6
3. 1,2,3,4,5,6,9,10,11
4. 7
5. 8,10,14
6. 1,2,7,8,10
7. 2,3,4,10