Hej och välkomna in i travåret 2013. Det startar i lugn takt efter en intensiv avslutning på 2012. Bergsåker får glädjen att starta upp V75-spelet och har samlat ett hyfsat gäng hästar som gör upp om pengarna. Jag har känslan att det inte kommer att skrälla som den kan göra på Bergsåker, utan risken är att det fortsätter som senast V75 gästade banan då utdelningen blev klen.

Banan är lurig idag då vädret pendlat från varmt till kallt i omgångar. I skrivande stund är det fruset och banmästaren låter hälsa att man gör bäst i att ha fäste bak!

Avd 1

Här har tyvärr Elles W. Fill fått ett nästan omöjligt läge och det var synd då han står som ”nästagångare” in mina papper! Gardering blir det och en stor sådan.

Highspeed Call och Mr Vox är båda snabba ut och vill till spets. Den av dem som lyckas ska ha bra chans och är hästen att slå. Bergh har två starka hästar med i loppet som båda måste räknas även om distansen inte är den rätta, de får hoppas på tempo för att komma in i matchen! Heritage Classic kan vara en kul idé då han denna gång ska gå utan skor om vädret tillåter. Hästen är mycket vassare så och kan skrälla här. Goalkeeper får också han plats på lappen då han kommer från ett riktigt formstall och har fint smygläge!

Avd 2

För er som vill spela med tre spikar så är förslaget att ni singlar Latitude Broline. Jag som spelar med två garderar, men så fin som hästen var sist ska hon ha mycket god chans här.

Värst emot tycker jag är Robis Sara som såg fin ut som fastlåst senast. Hon är dock inte så snabb ut i volt och kan få en jobbig inledning på loppet om Erik inte träffar perfekt från start. My Love Star var bra sist, även om hon inte hängde med runt sista svängen i ett lopp som vanns av Global Nirvana. Innan var hon dock mycket fin och som det ser ut blir banan bättre än sist och det gynnar Berghs häst. Cuba Cohiba blir lite väl bortglömd här som det se ut. Hästen är mycket bättre än raden och tillsammans med Thula Sana bör hon räknas från startvolten. Turbos Cherie fick stryk av Latitude Broline senast, men fick öppna för tufft och tröttnade. Nu finns chansen att hon kan lifta med i favoritens rygg och då kan hon bli en obehaglig överraskning för många spelare – tokskräll!

Avd 3

I guld slår jag ner min första spik! Caddie Comet gjorde en fin comeback senast, då han var trea från rygg ledaren, efter sjukdom och han rapporteras mycket vass i träningen efter det loppet. Spets tar han och känslan är att han får köra i valfritt tempo och övriga får sedan slåss om andrapriset.

Avd 4

Jag spikar vidare och denna gången en häst med helt motsatta förutsättningar mot Caddie Comet i guld. Loads Of Dosh startar från spår 12 och normalt ska det vara nästan omöjligt att vinna därifrån, men dt är inte en normal häst och som han gick näst senast bekommer spåret honom knappast. Maken till stark häst var länge sedan jag skådade i denna klassen och jag tror han vinner lätt efter ett avslutande varv i tredjespår!

Avd 5

Isbjörnsloppet saknar helt profiler denna vecka och det känns lite som ett lotteri om jag ska vara krass. Veckans lopp består av hästar som varvar topprestationer med riktiga bottennatt och för mig är sex hästar ett minimum.

Bästa hästen är Mana Grabben, men han är ojämn och gillar inte längre att göra loppen själv. Han är dock snabb och med rätt resa blir han mycket farlig. Från två tillägg startar Jenny R.G som kommer från rikstotoseger – från dödens! Visar hon samma glöd här blir hon mycket farlig. På start räcker det med en häst och det är Edolles Malte som visat att han duger på V75 innan. Hästen var ok efter vila sist och ska vara bättre nu enligt tränaren! Haga Prinsen och Haga Kungen kan en del när de vill och går med som skrällar, liksom Timian Best som såg fin ut som fastlåst mot Jenny R.G senast!

Avd 6

Här kommer många att singlar Wariner, med rätta, då han varit oerhört förbättrad på slutet. Hans insatser ska ha gett honom en hel del övertag på konkurrenterna och jag blir inte förvånad om han släpps till spets!

Jag väljer dock att dubbla systemet med en rysare i Here To Rock F. Hästen har alltid lovat mycket, men har aldrig riktigt blommat ut. Nu känns det dock som att han är på rätt väg igen och då han besitter en ruskig avslutning vill jag ha med honom i den formen han befinner sig i nu!

Avd 7

Avslutningen är jämn och det har spelarkollektivet även avgjort då det är rundstreckat sånär på några tämligen chanslösa djur.

Jag tycker att inledningen är mest spännande då det ligger en tuff öppning i luften. Tränarna till både Elles W Phedo och Bon Frecia lovar att deras respektive hästar kommer att ta spets. Det bäddar för körning som kan bjuda in fler – båda måste dock med då de har full form för dagen. Vidare Tycker jag att Ricardo Des Ecus är värd ett streck. Hästen hoppade sist mot fina hästar och reparerade det misstaget fint då han inkom som trea. Han gynnas av hårt tempo liksom Stormysky som är van vid hårda hästar från årgångsloppen. Skrällarna är Belgrado och Omelette. Båda har varit bra på slutet och kan spurta vasst med rätt resa.

Spelförslag: 2880 rader / 1440 sek

1. 2,3,4,6,8,9,10,11
2. 3,4,7,10,15
3. 1
4. 12
5. 6,8,9,11,12,13
6, 4,11
7. 1,2,3,6,10,11