Hej igen och välkomna till ännu en jackpottomgång på världens bästa spel – V75! Idag far vi norrut och stannar i Sundsvall för att fördela en rejäl sudd med pengar. Jag kommer andra taktik dagen till ära och kommer att köra på hela tre spikar och mängder av skrällar runt dessa. Många samtal och timmar i lopparkivet har bäddat för flera roliga drag som inte går att läsa ut i startlistorna.

Väder och vind är på vår sida och det är valfri balans som gäller!

Spikarna:

Jag väljer att hålla omgångens största favorit i handen om än lite trist. Tekno Odin bör dock har en förträfflig chans till en enkel viktoria då motståndet, dagen till ära, är att betrakta som högst medelmåttigt. Jag anser att Tekno Odin är en klar A-häst och bakom startar bara C-hästar – sund spik!

Jag tar även tjuren vid hornen och tar ställning i guldloppet. Quid Pro Quo ska idag gå barfota bak vilket är synonymt med full laddning i inledningen. Jag bygger mitt tips på att han tar sig förbi Beau Mec och sedan blir kvar i ledningen loppet igenom.

Mitt riktigt roliga spikförslag blir Financial Secret i avdelning 5. Hästen har varit osäker länge och galopperat bort mycket pengar på vägen. Nu har han dock varit som ett lås på slutet och sett härligt spänstig ut. Vid hästens två segrar på slutet har han gått med jänkarvagn och det blir så idag med. Jag är övertygad om att han växlar ner favoriten, Salong, över Bergsåkers långa upplopp då han är betydligt snabbare – håll i hatten!

Avd 1 (2140m volt)

Här är det fyra hästar som är spelade och bakom dessa är det nästan skamligt låga streckprocent. Ajlexes Cubano, Bolt Boko, Unique Julia och Digital Collection kan samtliga vinna, men bakom dessa finna många dugliga hästar som definitivt ska med på en seriös lapp.

Jag vill varna kraftigt för Västerbo Carrera och Jethro Tull. Båda är mycket kapabla och i finfin form för dagen. De står bra till och kommer att få fina lopp båda två. Optimal balans gäller och jag tycker att båda är rysligt understreckade. Roliga streck står att finna även på Ryan Kronos som fick ett hopplöst lopp sist och höll trots det strålande samt Rutger Gigant som idag återgår till barfotabalansen som han skördade framgång på augusti.

Avd 2 (2140m volt)

Spik: Tekno Odin

Avd 3 (2140m auto)

Spik: Quid Pro Quo

Avd 4 (2140m auto)

I lärlingsloppet tycker jag att det är två riktigt svaga favoriter i Balero Meras och Be Spontaneous. Den förstnämnde är klar för finalerna redan och ska gå med skor medan Be Spontaneous inte håller någon vidare form för dagen. Jag har andra betydligt bättre vinnarförslag.

O.P.Q.C är märkligt lågt spelad idag. Hästen har klart högst kapacitet i detta gänget och gå bäst i ryggar – given. Det samma gäller Magic Number som trivs mycket bra på hemmabanan och dessutom kommer att gå med optimal balans idag – pass upp!

Med på lappen går även två Bergh-hästar i Camilo Boko på ny balans och Mockingbird Face som är stark som brännvin!

Avd 5 (2640m auto)

Spik Financial Secret

Avd 6 (2140m auto)

Första Dubbeln är en jämn historia där favoriten Venkatesh inte bra är snurrig, har vilat och fått ett dåligt spår utan kommer från Hultmans stall, en Hultman som ligger å sjukbädden med hjärtinfarkt. Jag tycker inte att det är läge att singla en sådan häst!

Jag vill istället framhålla några andra riktigt roliga drag. Stein Dayligt har fint läge och har lopp i kroppen. Kommer han till spets blir han svårfångad. Apollon De Kacy är även han mycket intressant idag.Han lättas i balansen och har tränat mycket förbättrat efter senaste loppet. Jag streckar även Usain Swing, Givemeheaven Sisu och Herr Ratzeputz som samtliga är dugliga avslutare och är i bra form.

Avd 7 (1640m auto)

I avslutningen kommer det att gå undan från start över denna korta distans. Känslan är att det kommer att bli många trötta ben till slut och jag streckar på ordentligt.

De jag tror mest på är bakspårens Le Lahar och Caddie Ivory. Båda är starka och kommer att gynnas av högt tempo och det långa upploppet. Jag blir inte förvånad om dessa är etta och tvåa till slut. Jag kan dock inte utesluta att någon med framspår vinner då statistiken är tydligt med just det. Jag tar med Voulez Vous, Källna Orlando, Digital Control, Real Dream och Caspian Doc.

Spelförslag: 1890 rader / 945 sek

1. 1,2,3,4,6,8,9,11,12
2. 11
3. 4
4. 5,6,7,12,13
5. 1
6. 4,6,7,9,10,11
7. 2,3,4,5,7,10,12