Jackpot-dags på Bergsåker idag och chans på ett fortsatt liv i överflöd för den som träffar rätt! Jag har vridit och vänt på loppen och kommit fram till en, i mitt tycke, perfekt lösning till mycket pengar!

Sportmässigt är omgången nästan lika lockande som de extra vinstpengarna. Sundsvall Open Trot är dragloket, men även loppen runt om tycker jag håller mycket hög klass för att vara en omgång i norr! Banan var bra i går och enligt barnpersonalen kommer den att bli lika dan idag – valfri balans gäller!

Avd 1

Kalla mig dryg, kalla mig envis eller vad ni vill i mina försök att fälla Poker Kronos på V75. Även denna gången startar Bergh sin talang som storfavorit, men nu måste det väl ändå vara läge att gardera – på riktigt!

Hästen må vara bäst, men nu kliver han upp TVÅ klasser efter att snabbt sprungit på sig en stor hög pengar. Nu är det helt annan hårdhet i startlistan och jag garderar utan att tveka. Som jag läser loppet är det dödens på Rebellion som väntar favoriten. Adielsson kommer att få körorder om att svara allt levande och det blir ingen lätt nöt att knäcka! Polar L.B är ett annat kul drag här. Han kommer inte att kunna hålla upp sitt innerspår, men han är bäst i ryggar och som han gick sist, när han rundade ett helt fält från sistaplats, blir han farlig med lucka. Acriter är även han given. Hästen har haft otur på slutet och inte funkar fullt ut. Nu känns han dock lika bra i träningen som när han gick 1.12 i dödens på Valla och han måste med! Miljondragen är Åge Hornline och Laurentius Romeo som båda har toppform och profiterar på högt tempo.

Avd 2

Klass I-försöket är ett getingbo och känslan är att ingen av hästarna är helt borta. Jag kommer att gardera, framförallt då favoriten Raz Mackenzie inte kan hålla upp sitt innerspår och därmed riskerar att fastna invändigt.

Favoriten ska med på lappen, men det finns roligare drag i mina ögon. Alfas Dimitri är ett. Han testades sist med jänkarvagn och tackade för det genom att vinna i stor stil på en topptid. Hamnar han inte för långt ner i fältet från start är han med på målfotot. Helge Zonett är även han i fin form och har viss spetschans från sitt fina läge – i spets räknas han. Jag vill även ha med två spurtkanoner som jag fått fin info på och det är Electrifying som ska gå barfota runt om och Dollar Ås som gick mycket starkt sist. Bonusstrecket här bli Xanthis Cornelis som kan mycket när han funkar och har ett bra spår här.

Avd 3

I kallblodsloppet gör jag som alla andra och spikar Månprinsen A.M. Hästen är för dagen helt överlägsen sina kamrater och jag hittar inget som talar emot honom idag!

Avd 4

Här spikar jag Anthologie som jag överst i min ”nästa-gång-vinnare-bok”. Idag går hästen ner i klass och startar över sin bästa distans. Spåret till trots tycker jag att det är en kanonchans att hon rundar hela gänget över Bergsåkers långa upplopp!

Avd 5

Ja, vad ska man säga? En mängd lärlingar där 80 % känner att de startar en häst som har bra chans – kan det bli annat än ett rivigt och minst sagt svårläst lopp för oss spelare!

När jag läser intervjuerna och talar med mina kontakter så känns det som att nästan alla startande ekipage kommer att köra sina hästar som om de hade den bästa. Jag kan inte läsa annat än att alla och ingen kommer att få ett bra lopp och det är slumpen som får avgöra – eller den med minst nerver på utsidan av hjälmen. Jag känner mig i alla fall tvingad att ta tio streck och hoppas det räcker. När jag försöker rangordna chanserna hamnar jag till såhär: Stylish Hanover om hon går felfritt, Berverly Boko från spets eller rygg ledaren, Valnes Chilly från spets, Hankypanky Pagan om det går fort i spets, Ariel Boko om det går för fort i spets, Dance Photo om det går för fort i spets och hon får rygg på Ariel Boko, Xena Brick med lucka 100 kvar, Fortuna Sund om formen är samma som sist och Anactasia Trot om gud är god och vill att jag ska bli ensam vinnare! För er som inte tänker som jag – skriv gärna en kommentar och dela med er om era tankar!

Avd 6

Här ska jag avgöra gentemot övriga spelsverige och garderar favoriten Bret Boko med mitt dår-drag – Fredrik Laday. Såg ni hur hästen gick sist efter galopp i startrusningen? Han tappade 75 meter och alla positioner, men var knappt tio meter efter i mål med bäst fart i benen. EN procent på strecken och det är så vi blir rika!

Avd 7

Sundsvall Open Trot avslutar dagen och det med potential. Jag löser loppet med tre streck – den trolige – den rolige och den förvånande!

Att Orechietti är favorit är inget konstigt. Hästen hoppade sist, men testades då barfota runt om och det var inte optimalt för dagen. Nu går man åter till gammal balans från fint spår blir han att räkna med. Nahar är den som jag tycker borde ha bäst chans, men efter sitt underliga uppträdande sist är han lite av ett frågetecken. Tydligen kvävde han sig i spets och därav galoppen – barfota nu och inga moln på himlen i träningen i alla fall! Oasis Bi får sista strecket på min lapp med motiveringen ”hästen måste ju vinna snart”. Hästen som nästan alltid körs på chans har inte haft rätt flyt i de stora loppen och därmed famlat i mål på spänstiga ben och vinnarkrafter kvar. Dagen det stämmer för hästen vinner han och varför inte idag från perfekt läge och till glatt odds!

Spelförslag: 2016 rader / 1008 Sek

1. 1,2,4,5,9,10
2. 1,3,5,6,9,10
3. 2
4. 11
5. 2,3,4,5,6,7,9,11,13,15
6. 1,7
7. 3,7,9