Vintern har släppt lite av sitt grepp för stunden och det är inte tal om annat än en hård, men lätt bana som möter de aktiva på Bergsåker idag. Jag har talat med banmästaren och han säger att trots mildvädret så är det ett måste med brodd, åtminstone bak. Jag tror dock att det blir en bana som kommer att passa det stora flertalet och det blir en rolig speldag idag!

I morgon blir det V75 på Valla och nya chanser, men främst är det ju Prix D´Amerique – världens tuffaste lopp! Det ska bli mycket intressant att se den nya kungen av Frankrike, unge Bold Eagle, när han tar emot de betydligt tuffare äldre motståndarna. Jag tror mycket på fjolårsvinnaren Up And Quick som bara smugits fram till loppet och det kommer att vara stor skillnad i morgon!

Spikarna:

Jag tycker man får väldigt bra betalt för Tekno Odin idag. Hästen har lopp i kroppen, går ner ordentligt i klass och känns mycket vass i träningen enligt stallet. Detta är en av världens tre bästa kallblod och att han inte ska runda ett gäng som detta tycker jag är högst märkligt.

Jag spikar även finfine On Hold i Gulddivisionen. Hästen har inlett denna säsongen på en nivå som är högre än tidigare och hästen ser verkligen ut att ha tagit klivet in i eliten på allvar. Jag bedömer att Magnus Jakobsson är före värsta konkurrenten, Ed You, från början och det räcker för att jag ska känna mig trygg med att spika!

Avd 1 (2140m volt)

Här går jag kort och det ska räcka mycket långt med två hästar i inledningen.

Raz Mackenzie gillar jag skarpt och han är gynnad av både årstiden och förutsättningarna. Hästen må vars tor som ett hus, men han är trots det enkel att vända med i volten och snabb ut. Jag tror hästen kommer till spets och det är det honom att slå. Den som kan utmana är det ruskigt speediga stoet Windy Ways. Hon gjorde årsdebut senast och vann i fin stil mot bra hästar på Valla. Nu är läget lite vanskligt, men hon är bra och kommer att vara med när vinstpengarna ska fördelas.

Avd 2 (2140m volt)

Spik: Tekno Odin

Avd 3 (2140m auto)

Spik: On Hold

Avd 4 (2640m auto)

Här följer omgångens mest öppna lopp. Det är inte bara ett jämnt lopp utan kryddas även med femton hästar bakom bilen och lärlingar bakom spakarna. Med tre led bakom bilen blir det inte lätt att hitta sina positioner och här kommer det att blir kubbning och många som hamnar snett!

Jag vill dock höja några ekipage lite extra för er som vill gå på lite färre hästar än de tio som jag målat ner. Jag tänker främst på den helt bortglömda Amino Håleryd som är mycket bättre än raden och hade högst troligt haft en etta i raden efter senaste insatsen då kusken valde fel väg och segern rök. Vidare vill jag framhäva en annan storskräll som vunnit på V75 tidigare och som stallet är väldigt nöjda med för dagen i Demo. Hästen Har ett perfekt smygläge och kan avsluta sylvasst med rätt resa – varning! Catch The Cash släpper jag inte heller efter att ha höjt hästen sist hon startade. Hon var dock inte helt till sin fördel och ska vara klart förbättrad till idag – toppchans om lite bra som innan förra starten. Den sista som jag vill varna lite extra för är Whitma som nog är den mest kapabla hästen i fältet. Hon är dock ojämn och inget att hålla i handen när det blåser.

Övriga på min lapp är: Double Powergirl, Storm Cloud, Offshore Star, Treess Ribston och Victory Streamline.

Avd 5 (1640m auto)

I Klass II-loppet ser det ut att bli en häftig inledning där många ekipage är ute efter den åtråvärda ledningen. Det kan dock kosta mer än det smakar på en hård bana och jag streckar på rätt rejält med känsla för skräll.

Från innern startar Andover Tommy med full form och stallet är helt klart ute efter ledningen. Skulle det inte kosta allt för mycket tycker jag nog att det är loppets förstastreck. Vidare så anser jag att två skrällar från bakspår är mycket gynnade av det förväntat höga tempot i spets. Jag tänker närmast på Amiral Du Pommeau är mest stark, men sist visade att han även bemästrar kort distans och Roger America som är lustigt lågt streckad med tanke på att hästen faktiskt har tre ettor i raden?

Jag tar även med: Scarlet Ribb som Reijo tycker är bra, Benji Dana som aldrig känts bättre enligt stallet och Västerboblackmoney med två raka segrar.

Avd 6 (2140m volt)

I första dubbeln tycker jag att vi finner en konstigt stor favorit i Digital Archive. Hästen var dålig sist och såg inte alls ut som vanligt. Med den insatsen på näthinnan är en gardering ett måste.

Jag vill varna för fine Utter som visserligen har ett lite snävt femtespår, men som sett mycket vass ut på slutet. Jag tror han har chansen till rygg på ledaren här och kommer luckan är det vinnaren! Vidare tycker jag att Collins är given på alla seriösa lappar. Hästen trivdes inte på banan sist, men visade mycket hög kapacitet vid vinsten innan – given! Även Victor A.U måste med i det slag han är i för dagen. Tre finfina insatser på rad borgar för en fjärde och läget är inte helt uselt för hästen som trivs i ryggar. Sist med går miljonskrällen Cosmo Light som kan allt i bland, men allt som oftast mest springer med flocken. Har hästen ”sin dag” slår han samtliga här och jag tycker det är värt chansen!

Avd 7 (1640m auto)

I avslutningen var jag länge inne på att singla Linslusen A.U som idag tävlar under perfekta förutsättningar med spetsläge över kort distans. Jag väljer docka att ta med två kusar till som jag inte bara kan släppa och det fick bli tre streck till slut.

Love Lini är i fin form för dagen och bemästrar hårda banor perfekt. Insatsen senast var av bästa märke och hans avslutningen kan bli svår för favoriten att svara. Sist vill jag ha med omgångens mest spelvärda häst i mina ögon – Premier Kronos. Hästen får idag ordinarie kusk och går från att ha varit andrahandare sist han startade på V75 till att vara streckad på under fem procent – spelarna glömmer snabbt!

Spelförslag: 1800 rader / 900 sek

1. 4,8
2. 15
3. 7
4. 2,5,6,7,8,9,11,12,13,15
5. 1,3,6,7,10,11
6. 3,5,7,10,11
7. 2,5,7