Välkomna till ännu en lördag med härliga chanser till ett liv i överflöd. Veckans omgång är dock lite favoritbetonad och det kan bli svårt att nå några extrema pengar. I mina ögon finns fyra stora favoriter som alla startar med goda vinstchanser, vinner samtliga blir det nog knappt pengarna tillbaka, men jag garderar två av dem och spelar som vanligt för stora pengar…

Väder och vind är med oss och det som förväntas är att man kan köra med valfri balans.

Spikarna:

Det är, som jag skrev i ingressen, fyra hästar som skulle kunna spikas i mina ögon. Jag väljer dock att spika Månprinsen A.M och Order By Fax som jag tycker båda går ner i klass och svårligen kan förlora.

De övriga spikförslagen, för er som kanske vill spela en flerbong, är Baryton och Ready For More som jag tycker har goda chanser även de.

Månprinsen A.M behöver knappast någon närmare presentation. Nu när han bara möter sina svenska antagonister så saknas helt enkelt motstånd. Hästen vinner om inte himlen trillar ner!

Order By Fax däremot står med lite trist läge. Hästen är dock så oerhört duktig på att hålla hög fart länge och ett slutvarv i tredjespår bekommer sällan hästen. En strykning i loppet gör heller inte chansen sämre.

Avd 1 (1640m volt)

Inledningen är dock öppen och jag tycker att det luktar skräll. Många är ute efter ledningen och det finns risk för allt för hårt tempo för de som ger sig in i leken. Långt upplopp ger även de hästarna som startar från bakspår en något mindre dålig uppgift.

Den bästa hästen står långt bak och är en av dem som behöver hjälp med tempot över denna korta distans – Regent Zet. Hästen är van vid tufft motstånd och kommer att dyka upp i segerstriden. Även Exceed´em är given i segerstriden. Hästen är vass ut och kommer att hamna bra till liksom Ave Maria och Juno F. Båda hästarna från stall Walmann är givna på min lapp då de är vana vid Solvallakonkurrens och har bra hårdhet i kroppen. Skrällarna är Digital Archive och Debra Boko som är härdade på V75 liksom Long Night Face som tänt till på ny balans.

Avd 2 (2140m auto)

Spik: Order To Fly

Avd 3 (2640m auto)

Spik: Månprinsen A.M

Avd 4 (2140m volt)

Här följer ett riktigt kul stolopp som kryddats lite extra med lärlingar i jollarna. Jag tycker mig skönja en tuff inledningen även i detta loppet. Många är ute efter ledningen och det luktar hårt tempo hela vägen. Jag streckar nio hästar även här och tänker som följer:

Bethel Hanover såg ut som en vinnare sist när hon hoppade i sista sväng. Hästen var långt ifrån slagen då och det gick helt enkelt för fort för henne. Nu står hon med fint läge och kommer hon till spets kan det vara slut. Jag har dock ett annat spetsbud och därav garderingarna. Livacious Lindy är som ett skott ut och har vunnit på V75 tidigare med just voltstart. Det är hästen att slå från spets i mina ögon. Från bakspår startar en hel drös med goda springare som kommer in i matchen när spetsrusningen lagt sig. De jag tänker främst på är Unique Julia som går vasst i ryggar och är i toppform samt urstarka Deriner Viking som kommer att hålla uppe tempot.

De jag vill varna lite extra för är den finska gästen Stoneisle Lilian som är Finland bästa sto om man får tro min finske kollega. Hästen kan dessutom göra mycket jobb själv och är inte borta trots trist läge. Vidare tycker jag att Ninpoints Lucy är konstigt bortglömd. Hästen har gjort heroiska lopp på slutet och är klart bättre än vad strecken visar. Miljondragen som får plats på lappen är Miss Elaza som laddats för just loppet och har smygläge, Exclusive Zon som är klart bättre än raden samt Air Frame som såg fin ut i guld senast.

Avd 5 (2140m auto)

Här startar mitt drag i omgången - Baryton. Hästen har vaknat till i år efter att i fjol sprungit med handbromsen i för jämnan. Hade det inte varit för en mycket intressant balansändring hos en av motståndarna hade jag singlar, men väljer nu att spela med ett tvåhästarslås.

Baryton är en riktigt fin häst som sett rysligt fin ut på slutet. Hästen avslutning sist, efter en avvaktande löpning, var svettig och denna gången kör man inte passivt – toppchans. Hästen som gör att jag inte vågar spika Baryton är Dad´s First från stall Svensson. Hästen har varit mycket duktig på slutet och ska idag lättas till barfota runt om för första gången. Jag tror det passar perfekt och det är hästen som utmanar min tipsetta.

Avd 6 (2140m auto)

Även här garderar jag ett givet spikförslag med en häst som kommer att gå med optimal balans från ett bra läge.

Favoriten Ready For More kommer att ha en kanonchans idag från ett perfekt läge. Nollan senast är bara att glömma då han satt fast i Jubileumspokalen mot idel ädel adel. Normalt är hästen svårslagen, men jag vurmar så för Herr Ratzeputz som besitter mycket hög kapacitet. Jag bygger mitt tips på att favoriten tidigt får starke Montdore över sig och att tempot hålls uppe. Herr Ratzeputz glider med i ryggar och utmanar till slut…

Avd 7 (2140m auto)

Avslutningen är dagens höjdpunkt. Sundsvall Open Trot med en miljon till vinnaren har i år samlat ett fin startfält som är kusligt jämt. Jag kan inte lösa loppet på färre än sex streck och tänker så här:

Creatine är en rusare och kan svårligen missa spets om han körs för den positionen. Skulle han komma dit är det hästen att slå, men då han är bäst över sprint blir han sårbar. Världsrekordhållaren Delicious U.S är även hon given i den form hon har för dagen. Läget är inte bra, men det talas om optimal balans, precis som vid världsrekordet, och då ska hon räknas. Från fint spår vill jag även ha med Global Money som gjorde det bra över kort distans sist, men gynnas mer av dagens längre. Även Oasis Bi och El Mago Pellini tycker jag är streckbara. Båda har kapacitet att vinna. Sist med tar jag Sweden Cup-vinnaren Ringostarr Treb. Hästen satt fast i Jubileumspokalen sist och såg fin ut och är helt bortglömd här idag!

Spelförslag: 1944 rader / 972 rader

1. 1,2,3,6,7,9,10,11,12
2. 11
3. 6
4. 1,6,7,8,10,11,12,13,14
5. 7,10
6. 2,4
7. 1,3,4,6,8,10