Denna vecka är det Sveriges skrällbana nummer ett, Bergsåker, som gäller. De senaste åren har det nästan uteslutande gett fina utdelningar trots att en del favoriter segrat! Med andra ord så gäller det att sätta spikarna och sen spela för skräll runt om!

Det var fin banan i går kväll och så förväntas bli även idag. I övrigt inga konstigheter utan vinklade vingar och öppna innerspår på upploppet!

Avd 1

Jag inleder med en tråkspik i Jeppas Maxi. Idag står han med ett bra läge i förhållande till de värsta motståndarna och det i mina ögon den klart bästa spiken i omgången.

Avd 2

I E3-finalen för ston står Souchong som mycket stor favorit efter sitt fina kvallopp. Hästen är den som visat mest bland stona så här långt och visst har hon en bra segerchans.

Jag är dock lite allergisk mot för stora favoriter när det är frågan om så orutinerade hästar. Jag kommer att strecka två till som jag tycker ser ut att vara av det rätta virket i Fashion Duo och Electric Image. Den sistnämnde viskas det lite om att eventuellt köra barfota med och det är mycket intressant!

Avd 3

I långloppet ser det helt klart ut att så mellan hästarna på tillägg. Det är mer än en klass som skiljer dem från de på start och sinsemellan de på tillägg tycker jag att tre utmärker sig lite extra.

Bästa hästen anser jag vara Ed You som fick en tuff resa sist i Finland, men höll bra ändå. Gången innan var han först i mål i kvalet till Sweden Cup, men diskades för trängning. Nu är det springspår och kommer han bra på det är segerchansen god! Värst mot är stallkamraten Kadett C.D och Quid Pro Quo. Båda är i fin form och väl härdade för uppgifter likt denna. Den av dem två som får bästa resan är först i mål.

Avd 4

Här slår jag ner dagens andra spik i Maverick Man. Den mycket lovande hästen har visserligen två förluster i rad, efter att ha radat upp segrarna, men båda från dåliga lägen. Till denna starten får han lite ny utrustning för att han ska springa rakare i svängarna och motståndet skrämmer inte – spik!

Avd 5

Nu blir det svårare och Silverfinalen kräver hela sju streck för att jag ska känna mig trygg!

Känslan är att det kommer att köras ordentligt hela vägen med Octopus och Vendi med framspår. Dessutom har Åke Lindblom lovat att köra i spets med A. Hannibal vilket blir lite extra bensin till elden. Jag tar med alla tre som jag tycker är vassa, men det kan vara många som kommer att profitera på det höga tempot. Elit Håleryd gillar högt tempo och har utvecklats i sin nya regi – fint smygläge. Vidare är både Fredik Laday och Tresor DÍnverne i toppform och givna på min lapp. Mitt miljondrag är mycket intressante Dragon Tooma som jag ser i rygg ledaren och han är oerhört snabb om luckan skulle dyka upp in på upploppet!

Avd 6

Även herrarnas E3-final står med en mycket stor favorit i Al Dente. Hästen imponerar med sitt segerstaplande, men han har inte utmanats och många segrar är tagna mer eller mindre på wo.

Det saknas inte motstånd denna gången och flera utmanare gjorde finfina kval. Den jag tror blir svårast för favoriten är Digital Frame. Hästen verkar vara helt outtröttlig och ska dessutom gå barfota runt om – varning! Även Goops Psycho och Otello Tilly imponerade i sina kval och är givna. Storskrällarna är Valentina Strix som gick oerhört efter galopp och Furious Francis som jag ser mycket stor potential i!

Avd 7

Avslutningen är inte heller ett enkelt lopp att lösa. Det är även klurigt att lösa loppscenariot då många är ojämnt startsnabba och vissa inte är sugna på spets. Jag tar med tre hästar varav två är de enda stona i loppet!

Caramella B.F är min vinnare om jag tvingas välja en. Hästen har verkligen blommat ut hos Reijo och ska nu gå med optimal balans – given! Vidare blev jag mycket imponerad O´P´s Flirt sist och han kan göra mycket jobb själv. Sist med går Ruth Reerstrup som kommer med två imponerande dödenssegrar i bagaget!

Spelförslag: 1134 rader / 567 sek

1. 5
2. 2,5,9
3. 8,9,12
4. 7
5. 2,4,6,7,9,10,12
6. 1,3,4,5,7,10
7. 4,7,9