Hej vänner och välkomna till en härlig travhelg med dubbla V75-omgångar och kanske, rent sportsligt i alla fall, främst Prix Dámerique – världens största travlopp!

Otaktiskt nog så jobbar en annan dubbel natt och därmed kommer jag att få kämpa hårt för att nå ut med all info till er. Jag kommer att göra mitt absolut bästa även om textmängden kommer att vara något kortare än vanligt!

Vi börjar med jackpott idag från Bergsåker och spelar för de riktigt stora pengarna! Banan är stenhård och det är tvunget med brodd bak och högst troligt runt om.

Avd 1

Här är Mellby Brunello hästen i loppet. Han har oerhörd kapacitet och hade hästen haft ett bättre spår hade jag spikat. Nu garderar jag dock då det kan bli trafikproblem från spår elva.

Under Sund är given. Han har fin form och är ganska kvick ut. Hästen är anmäld barfota fram, men går med skor om det är ett måste – kul streck! Vidare är Demo given efter sin imponerande seger sist precis som Geisha Sund som är klart bättre än raden.

Avd 2

Här är Navaronne stort favorit efter två raka segrar. Han är dock stor och tung vilket inte är optimalt på en stenhård bana.

M.T Guti är given. Mycket kapabel när han funkar precis som stallkamraten Traling Edge. Vidare är Miss Eliza given från perfekt spår. Diaz A.E är helt bortglömd och kan mycket när han funkar. Sist med går Elegant som vinner när som i dagens fina form.

Avd 3

Här spikar hela Svea rike Amaru Boko och det är nog riktigt. Han såg fin ut i sin debut för Bergh, men han är ojämn och jag känner att det kan vara värt att gardera. Jag tycker att båda Stig H:s hästar såg så fina ut senast att jag inte kan lämna någon av den utanför lappen. Tre hästar gäller för mig.

Avd 4

Här spikar jag Fred Cobra i ett annars mycket svårlöst lopp. Hästen tror jag tar spets och sen är det hästen att slå!

Avd 5

I kallblodsloppet startar man över tre volter på kort distans. Hade det varit sommarbana så är det mycket svårt att vinna från dubbla tillägg, men nu är chansen klart bättre och normalt så är de tre som står där bak klart bäst. Alla tre går med tillsammans med:

Lärkan som äskar sprinterdistans och alltid går med skor runt om, Ulvsås Svarten som Bergh är nöjd med samt Ekke Ålj som är mycket snabb om han får rätt resa!

Avd 6

Första dubbelavdelningen löser jag på fyra streck, men för den som har råd så skulle några till inte vara helt fel…

Färstahäst tycker jag Greenstar ska vara. Han tar spets och sen har Henrik Svensson valmöjligheten att antingen köra där eller smyga i rygg på ledaren. Oavsett ska chansen vara god till bra odds. Vidare är Pirro Bi given. Han satt faste sist med alla krafter kvar. Håller han sig lugn så är han given i striden. Skrällarna är Aaron Boko som är underligt bortglömd här och Krypton Eye som är mycket kapabel. Den förstnämnde är omgångens drag och kommer att spelas som utgångshäst på mitt Dubbellir!

Avd 7

Här tar jag tjuren vid hornen och spikar By Air som jag tycker är klart bästa hästen. Jag förväntar mig en hård körningen i inledningen och då kommer Berghs häst in i loppet från bakspåret. Han har visat sig gå bra med skor innan och han nosar ut dem till slut!

Spelförslag: 1728 rader / 864 Sek

1. 3,5,6,11
2. 1,2,4,6,9,10
3. 5,9,11
4. 1
5. 3,8,11,13,14,15
6. 2,3,6,10
7. 11