Från Sundsvall rapporteras fint väder efter en kall natt och förutsättningarna för att köra V75 är toppen. Med sju mycket fina lopp till det är förutsättningarna för finfin travdag maximerade.

Valfri balans och varken open stretch eller vinklad startbilsvinge gäller.

Avd 1

Här rankar jag Västerbo Highflyer etta trots att han kommer från en tuggummiseg insats som trea. Hästen är dock mycket kapabel och såg verkligen ut att behöva loppet senast. Hästen var ovanligt trög och gick knappast framåt, men sprang trots det en bra tid. Han klarar spår fyra i volten och blir farlig här.

Spetsbudet och den troliga ledaren av loppet är Tresor DÍnverne från formtoppade stall Bergh. Hästen har gjort det förbättrat på slutet och kan bli svårfångade om han får fuska bort ett halvvarv på vägen. Pink Elephant möter denna gången lite enklare hästar än senast. Då vann Caddie Gallant och någon sådan skjutare är det inte med i loppet. Kommer hästen bara iväg från sitt snäva spår så är han med och jagar segern. Mitt miljondrag i loppet är Zizou Limburgia som jag tycker har lyft sig mycket på slutet. Hästen är en vass avslutare och bra ryggar saknas inte l loppet. Med går även Zjanti River som snart vinner för Åke och Un Sacco Di Soldi som är ruggig när han vaknat på rätt sida.

Avd 2

Charlie Trotter verkar vara en häst lite utöver det vanliga och det tycker hela spelkollektivet också då han i skrivande stund är streckad på nästan 90 procent. Hästen är dock inte helt okomplicerad och är det någon gång han ska fällans så är det nu!

Förstahästen emot tycker jag är Jeepster som var mycket imponerande sist utrustad med jänkarvagn. Han vann lätt från dödens och har ni fint spetsläge! Vidare bör Quick Change med på lappen. Hästen har ett fint smygläge och går framåt med loppet senast. Elegant är kapabel, men lite osäker. Näst senast hoppade han mitt i loppet, men reparerade sedan storstilat och gick med full fart in i mål som tvåa – pass upp! Sist med går Yours Sincerely som är en s´stark rackare och kan profitera på ett hårt temop.

Avd 3

Här spikar jag Månprinsen A.M som nu är ute över en mer passande distans än senast. Hästen är vår nya kallblodsstjärna och trots att han fortfarande är lite snurrig i sitt uppträdande så är han den bästa för dagen!

Avd 4

Här är Kaiser Broline ett förslag till spik för den som behöver ytterligare sådana. Hästen har fint spår och har gått mycket bra utan skor på slutet. Jag gillar dock ett par hästar i loppet som jag inte vågar släppa och således garderar jag favoriten.

Knight Indika är mycket intressant här. Hästen ska gå barfota runt om för första gången och blir farlig här. Kentucky Love imponerade storligen på mig senast när han rundande ett hyfsat gäng på ett plättlätt sätt. Hästen har verkligen utvecklats på slutet och kommer att göra ett bra lopp på nytt. Actriter har dragit sämsta spåret, men ska testas barfota runt om för första gången. Hästen har visat att han kan göra mycket jobb själv innan och jag vågar inte ta bort honom. Sista två med på lappen blir Nimble, som har lopp i kroppen efter lång vila och Krypton Eye som bara blir bättre och bättre.

Avd 5

Då Örbäckens Cruella ströks i veckan försvann mitt spikdrag all världens väg. Men med distans till det blir det perfekt så den jag var mest orolig för nu får agera bank!

Pantholops är en härlig häst som gjort det mycket bra sedan hon kom till Sverige. Hon kan göra mycket jobb själv och har härdats i hårdaste tänkbara omgivning. Jag spikar utan prut och tycket det ser ut som en perfekt uppgift för Walmanns springare!

Avd 6

Även i första Dubbeln väljer jag att spika. Jag vägrar släppa Robin Ru som jag tycker varit så fantastiskt fin sedan han fick börja gå utan skor och med jänkarvagn. Senast fick han dock spelet och hoppade bort sig. men det berodde på banan och i övrigt såg han lika fin ut som innan. Jag spikar på nytt och tror hästen vinner lätt om han går felfritt!

Avd 7

I Sundsvall Open Trot gör eliten upp om en miljon kronor och det har lockat några riktiga monster till start.

Den som dragit vinstlotten i spårlottningen är Nahar som normalt brukar få jobba lite för sin position då han inte kan öppna. Nu är han i andra spår direkt och han kommer att bli farlig – barfota runt om! Panne De Moteur är värst emot i den form han har för dagen. Hästen var bländande på nytt senaste och vann efter att han skjutits till spets och sedan hållit ett hårt tempo hela vägen. Hästen saknar helt svagheter och måste räknas. Sebastian K är även han given i loppet. Hästen är snabbast i världen vad gäller kortspeed och med den bästa kusken baktill ökar chanserna till att han får rätt lopp – självklar trots osäker form! Save The Quick visade senast hur bra hon är när hon dundrade runt och vann på nytt världsrekord. Sämre läge nu, men given på lappen. Med på min lapp går även Raja Mirchi som tränar förbättrat, Formula One som har viss spetschans och Monster Drive som profiterar på ett högt temop.

Spelförslag: 1470 rader / 735 sek

1. 1,2,3,4,6,8,11
2. 1,2,4,6,8
3. 7
4. 1, 7,9,10,11,12
5. 8
6. 3
7. 2,4,5,6,7,,9,10