Lite hastigt och mycket oväntat har jag blivit bjuden till Danmark över helgen för att fira min födelsedag och därmed tvingas jag avstå V75-analysen för helgen.

Jag hoppas på överseende med detta och återkommer med full kraft i veckan. Jag ska dock ge er läsare ett par tankar som ni kan ha med er när ni komponerar era system!

• De två största favoriterna: Hallsta Lotus och Mr Picolit ska båda ha bra chans, men det finns ett orosmoln för Mr Picolit. Hästen har opererats i halsen sedan senaste och det kan vara läge att ta med Saston som ska gå med helstängt huvudlag denna gång.

• I stoloppet med lärlingar i jollen är det värt att gardera favoriten Braås Palema som inte är helt rumsren i voltstart. Dessutom är det stor skillnad på Åkes och Anders körhänder. Jag vill varna för Conchita Exclusive som varit fantastisk på slutet efter att man hittat och åtgärdat en förträngning i halsen på henne – detta är en kanon! Canaka B.F var ute i Jubileumspokalen sist och satt faktiskt fast med lite krafter kvar och dessa kommer till nytta nu!

• I Sundsvall Open Trot står Sebastian K med ett för honom dåligt läge – i alla fall dåligt när Ludde tränade honom. Hästen har aldrig gått bra i ledningen (i förhållande till hur han går bakifrån) och här finns inget val för Åke som måste köra för spets. Vi vågar inte tro att Åke lyckats ändra på detta problem och vi garderar. Caballion är en världsstjärna som tyvärr inte haft rätt flyt i år. Jag är ganska säker på at hästen behöver en ny kusk då det sitter lite i huvudet på Fredrik B Larsson med. Hästen är bra nog att vinna från dödens! Vi vill ha med Friction och Sanity också – båda verkar på helt på tårna för dagen.

• I sista är Tidied Accelerator given som spik. Hästen gick en 11-tid med i stort sätt tredjespår hela loppet sist och det såg inte helt slut ut i mål!