Hej och välkomna till en travhelg som heter duga. Dubbla V75-omgångar, där lördagen bjuder jackpott, och sist men inte minst Prix D´Amerique, världens tuffaste lopp! För oss som älskar trav är det julafton på nytt!

Jag inleder i kronologisk ordning med Lördagens jackpot på Bergsåker, ett vintrigt Bergsåker där barfotabalans är helt uteslutet enligt nu gällande normer! Jag välkomnar det denna gången då jag hittat många roliga drag vars chanser ökar markant när det blir skotvång och jag spelar för de stora pengarna idag!

Avd 1

Dagen inleds med ett fint silverlopp där favoriten, Caramella B.F, får foten direkt. Hästen är kraftigt missgynnad av att inte kunna gå utan skor fram och är för mig ett onödigt streck. Jag streckar istället fem andra ekipage som jag tror mer på.

Min förstahäst är Queasy som möter enklare hästar än på länge och har en klart missvisande resultatrad. Hästen Nu har han ett bra läge och ska ha en bra chans här. Vidare tycker jag att Wannabe Kemp ska räknas tidigare. Trots att han har gått barfota i 30 av sina 32 senaste starter så är han inte extremt missgynnad av skor enligt stallet. Kommer hästen enkelt till spets körs han troligtvis där. Även Västerbo Highflyer är given på min lapp. Han är visserligen behandlad och har stått över sedan senaste starten, men går på på underlaget och har fint läge. Mina miljondrag är Aborren som kördes mycket försiktigt sist och är stark som få och Flip A Coin som är mycket gynnad av banan!

Avd 2

Vi fortsätter med ett kallblodslopp som helt saknar stjärnor denna gången. Det är ett ruskigt jämnt lopp fördelat på över tre volter – det luktar skräll lång väg!

På start tar jag med Rigeljerven och Mitt Hjärtas Lilja. Rigeljerven tror jag mest på då han nästan uteslutande startat med eller eller flera tillägg på slutet och nu äntligen står på start. Han är inte alls oäven och helt bortglömd av spelarna. Mitt Hjärtas Lilja blandar och ger, men är hon på gott humör har hon kapacitet att vinna på V75. På första tilläggsvolten nöjer jag mig med att strecka Tangens Didrik som vann sist trots att han var med i en hård öppning. Nu står han dock lite hårt inne i loppet och är i mina en favorit i fara. På dubbla tillägg står flera segerkandidater. Det är flera duktiga och jämna hästar som kommer att ha hjälp av varandra under slutvarvet. Den av dem som får bäst ryggen bör ha bra segerchans. Guli Järven och Stamping är de som jag tycker är allra bäst, men både Tyri Svarten och Rino Dox är givna på min lapp!

Avd 3

I guld tycker jag att det är två hästar som sticker ut och jag gör det enkelt för mig och streckar båda.

She Loves You F.I är stor favorit efter två raka i regi Bergh. Hästen har sett fin ut och har bra spår, men Luckycharm Hanover var inte långt efter sist och ska ha minst lika bra chans. Redéns jänkare fick ett betydligt tuffare lopp än favoriten sist och höll trots det mycket bra. Nu har han loppet i kroppen och är dessutom gynnad av den längre distansen – varning!

Avd 4

Här spikar jag utan att tveka Digital Collection och Robert Bergh. Hästen tränar som ett demon och var grymt bra i sin senaste start. Han kommer att laddas framåt för spets, men om det skulle sluta i dödens har det ingen betydelse då han i mina ögon är överlägsen övriga här!

Avd 5

Här följer ett ganska knivigt stolopp. De bästa hästarna står med tillägg, men utmanas av ett par fina hästar på start.

Nikita Broline gillar jag skarpt och hon är klart hårdast i gänget. Normalt hade hon varit ett spikförslag, men under rådande väderförhållanden vågar jag inte singla henne. Vidare är även Geisha Sund och Nelly Burge givna. Båda ser bättre ut än någonsin i min ögon och trots att de har tuffa utgångslägen vill jag varna för dem. På start tycker jag att Sessan Kimbee har bäst chans. Hon är mitt spetsbud i loppet och kommer sälja sig dyrt om hon hittar dit. Även Alva Garbo är given från startvolten. Hästen visade flera gånger i fjol att hon är lite över det vanliga och går kommer hon ut från sitt instängda läge kommer hon att göra ett bra lopp. Skrällarna i loppet är Gin T. Delux som är en vass avslutare, Lina Liv som bra bra som trea bakom favoriten sist och avslutningsvis Cherie Sund som alltid går bra under vintern.

Avd 6

Första dubbelavdelningen löser jag på ett streck och det lägger jag på Finish Future som går ner betydligt vad gäller motståndskvalitet. Näste senast var hästen grym från spets och vann lätt trots att han utmanades rejält under vägen. Sist fick han dödens, mot tuffaste möjliga motstånd och föll med flaggan i topp. Från framspår går den startsabba hästen ett bra lopp och kommer att lägga övriga på rygg här!

Avd 7

Avslutningen tror jag vinns av någon från framspår. Stor favorit är Cash´em, men han är inte helt att lita på när det är autostart så han måste garderas.

Värst emot tycker jag Obi Degato är. Hästen är snabb ut och gjorde ett starkt lopp sist efter galopp i startrusningen. Jag tror han tar spets här och då är det hästen att slå. Jethro Tull är även han given på min lapp. Hästen är sådär härligt segstark och ger sig inte utan strid. Från perfekt läge måste han räkans tidigt i nuvarande storform. Skrällstrecken är kapable Bacardi Hornline som mycket bra info på. Hästen har laddas för detta loppet en tid och känns mycket bra i träningen. Kusken Ulf Ohlsson, som kör många bra hästar idag, tycker att det är hans bästa segerchans och då pratar vi en häst som är strecka på under tio procent!

Spelförslag: 2240 Rader / 1120 sek

1. 1,2,3,4,8
2. 2,4,5,10,11,13,14
3. 2,9
4. 6
5. 1,2,3,10,11,13,14,15
6. 7
7. 1,2,3,5