Sundsvall och Bergsåker får chansen att dela ut 45 miljoner till en ensam vinnare på dagens V75. En härlig jackpottomgång som ser bra rolig ut ur en spelares glasögon. Vädret ser ut att klara sig bra och regnet ska inte komma förrän efter sista häst är i mål.

Långt upplopp gynnar bakspåren och avsaknaden av open stretch lika så. Valfri balans enligt banmästaren och jag tar honom på orden!

Avd 1

Här startar en liten favorit för min del i Ed You. Hästen som nästan alltid gör bra lopp startar från spår ett och han kommer att vara med och göra upp om segern här, men…

…var hamnar han från start. I och med strykningen av Aces Majesty har chansen att han inte hamnar allt för långt ner i fältet ökat. Jag tror dock att övriga kuskar kommer att göra allt för att Carlsson inte ska få se dagens ljus och jag garderar. Alianthe är en fin häst som jag följt mycket när han var uppstallad i Kalmar. Hästen kan öppna snabbt vid laddning och han är mitt spetsbud och därmed roligaste strecket i loppet. Zyrano Boko är även han ett måste på lappen. Hästen är klart gynnad av distansen och har sett fin ut en längre tid. Loppet är enklare än senast och idag betalar han bra. Yosemite Boko är även han jämnheten personifierad. Hästen är van vid hårdare hästar, har lopp i kroppen och ska gå utan skor runt om – måste med!

Avd 2

I stoloppet för lärlingar har Örbäckens Cruella seglat upp som stor favorit. Hästen var grymt fin sist, men gick då i ledningen vilket inte blir fallet här. Hon är bra nog att vinna, men, jag garderar.

Lollo Tilly fick regelrätt stryk av favoriten sist, men har tidigare slagit henne. Nu har hästen springspår på tillägg och kommer att vara långt före in i första sväng. Känslan är att hästen har kanonchans att vinna och stallet är mycket optimistiska när jag samtalade med dem. Jag plockar även med Digital Balsphemy från fint läge och Eleanor Rigby som är en hårding och sist visade härligt form.

Avd 3

Här känns kommentarerna överflödiga när Friction går ner långt i klass och dessutom lottats till ett finfint läge. Den som vill försöka ta emot årets klassklättrare är välkommen att försöka – spel mot ett mål?

Avd 4

Även här tycker jag mig hittat en kanonspik, om än inte lika överlägsen kapacitetsmässigt som Friction.

Finest Scotch har vaknat till ordentligt sedan man börjat köra utan skor runt om. Hästen visade även senast prov på härlig rapphet från start och det känns som att hästens kommer att få ledningen ganska enkelt här. De värsta motståndarna har fått dåliga lägen och spiken är självklar för mig till bra odds!

Avd 5

Isbjörnarna gör upp över medeldistans och är fördelade över två volter. Stor favorit är Raggmunken efter sin enorma uppvisning sist.

Raggmunken har fin kapacitet, men har hoppat i nästan varannan start vilket inte gör honom till en bra favorit i mina ögon. Trippa Undan är spetshästen och det är en position som hästen gillar. Får hon fuska bort några hundra meter mitt i loppet kan hon bli en otrevlig överraskning för de andra. Närby Kalabaliken har även han fin form och fint läge. Det ser ut att bli rygg ledaren för J-O och det behöver inte vara fel här – ska med! Krusen är likt favoriten full av kapacitet, men även av nerver. Hästen burkar vara med och hugga när han inte galopperar och känns självklar på min lapp. Skrällarna är Väskinge Pilsner och Mana Grabben. Båda blixtrar till mellan varven och då vill jag vara med.

Avd 6

I ett jämnt långlopp slutade antal streck på sex stycken, kanske inte fullt för att känns mig helt säker, men efter långt övervägande så ska det räcka.

Greenstar vann på V75 så sent som för två starter sedan och vag fin även gången efter. Formen är i topp liksom på kusken och han är mitt förstastreck här. King Tilly är nog hästen med högst kapacitet i loppet vilket han visade prov på i sin comeback sist efter vila. Hästen älskar distansen och kommer han inte för mycket på vingel från sitt startspår ska han räknas med toppchans. Young Mystic står med ett kanonläge och smygform. Han var har svikit som favorit ett par gånger tidigare på V75, men är här löjligt bortglömd. Hästen har en spurt a guld och bara måste med. Eros Tooma ska åter gå utan skor och det är så hästen gjort sina bästa lopp. Skulle hästen komma till spets blir det jobbigt för övriga. Björnjägaren och Kimbee Star är skrällarna som slinker med på lappen då båda höjt sig på slutet.

Avd 7

Avslutningen kommer att öppnas i överljudsfart och det kan ge många trötta ben upploppet ner.

Jag har tagit med de som jag tror kommer att ha torrast spurtkrut till slut, men även de som skulle kunna överleva en tuff öppning och ändå hålla till slut. Bästa hästen tycker jag är Un Sacco Di Soldi. Hästen är en tuffing som sällan viker ner sig om han når spets. Chansen till spets finns om det blir då hästen att slå. Halleljujamoment F går ner i klass och med det långa upploppet på Bergsåker spelar bakspåret mindre roll. Tempgynnad till tusen och ska ha bra chans. B.B.S Mandarino är även han klart gynnad om det blir det förväntande tempot. Normalt är han bättre över längre distanser, men i den form han är i dag ska han räknas även här. Across The Bridge är nog snabbast av alla ut och skulle kunna köras i spets om kusken vill. Jag tror dock att Jan Norberg gör bäst i att släppa till vår förstahäst och då få ett gynnande rygglopp i hårt tempo – ska räknas i så fall! Right Key är sist med på lappen. Hästen som sällan ger utdelning, i förhållande till sin kapacitet, står nu med ett kanonläge. Kommer luckan kommer får övriga hålla i sig!

Spelförslag: 2400 rader / 1200 sek

1. 1,2,4,5
2. 1,6,7,11
3. 4
4. 3
5. 1,2,3,6,14
6. 4,5,6,9,11,12
7. 1,3,5,9,10