Ett snöigt Bergsåker är det som gäller idag och allt tyder på ganska knepiga förutsättningar. Barfotadansarna kommer att få problem och känslan är att skor bak är ett måste.

I övrigt är det ganska fina lopp och det är inte helt enkelt att lösa dagens spelknut.

Avd 1

Loads Of Dosh är klar favorit och det är inte konstigt då han alltid gör fina lopp. Han kommer dock att få ett tufft lopp på nytt och det finns bra motbud.

Jag gillar Charlie Sisu skarpt och hästens insats senast var av bästa märke. Han vann helt okörd och från spets kommer han att ge favoriten en match. När två träter heter det ju och jag tar med ett par skrällar till och favoriterna kör för hårt mot varandra. Eros Tooma kommer från formstallet Larssons och såg fin ut som fastlåst i sin årsdebut – ännu bättre nu! Center Min är en fin rackare som nu har två lopp i kroppen efter lång vila. I somras gjorde han några ruggiga prestationer och ligger han nära den formen kommer det att bli obehagligt för övriga. Acriter får även han plats på lappen. Han såg smällfin ut i finalerna sist och trots spåret vågar jag inte släppa honom!

Avd 2

Här startar en häst jag jagat länge i Brendan Boko. Hästen är en riktig slugger som haft lite problem med att få fästa på slutet och därav de sämre insatserna. Nu kommer han gå med annan skoning och jag säger; pass upp!

Ferrari Håleryd är en glänsare som kommer att bli bra när polletten ramlar ner. Han springer lite på halvfart och jag är inte helt säker på att han är mogen en seger på V75 än – dock självklar på lappen. Ett kul drag är annars Krypton Eye som var väldigt övertygande senast han startade. Han rundade fältet på två steg och såg vassare ut än någonsin!

Avd 3

När kan jag inte göra annat än att spika Nahar som bara tävlar mot sig själv denna gång. Hästen har en perfekt uppgift på pappret och det är bra galopp emot!

Avd 4

I kallblodsloppet är Järvsö Rune stor favorit. Det är en häst som utvecklats mycket på slutet, men känslan är att han är klart sårbar då han inte vinner ihjäl sig direkt!

Odin Tabac
har ett lopp i kroppen och är bra i grunden. Hästen känns enligt tränare Wallberg mycket bra i träningen och han är mitt förstastreck i loppet. Turbo Urpo är en finne som kommer med fint rykte. Hästen är snabb ut och det ser ut som att det blir hästen att slå från spets – Jorma i jollen höjer möjligheterna ytterligare. Mana Grabben är bäst barfota och det visade han med eftertryck senast så han vann på ett imponerande sätt. Då det troligtvis blir skor på nu rankar jag ner honom, men vågar inte lämna honom utanför spelet. Jenny R.G är miljondraget. Hästen fick chansen för sent sist och hann inte få upp farten. Formen är annars väldigt fin och hon ska räknas med rätt ryggar!

Avd 5

Här ska jag erkänna att jag chansar lite så jag spikar Åsa Rivner. Att det är bästa hästen är jag övertygad om och hon var fantastiskt fin senast, men Fredrik Lennartsson från spår fyra i volten ÄR lite av ett lotteri. Jag litar dock på hästen och löser ett dyrt lopp billigt!

Avd 6

Första dubbeln kräver fem streck för att kännas trygg. Fördel är det för favoriten Quangaroo Zet som vunnit spårlottningen, men underlaget blir bökigt för den stora hästen och garderingen är självklar.

Makes People Talk är en bra kuse som kommer att laddas hårt för att nå spets här. Halvstängt huvudlag ligger i planen och med två lopp i kroppen kan det vara dags för vinst! Benskins tycker jag är lite underskattad i loppet. Hästen har verkligen varit bra på slutet och han verkar hittat stilen rejält hos Lennartsson. Nu är han nerstruken ett steg och det betyder mycket – skräll! Breedlove rankar jag ner pga av att han är sju resor bättre utan skor. Det blir nog barfotakörning på chans och det kan gå precis hur som helst! Miljondraget är Smoking Hottrott som aldrig varit bättre än nu. Hästen kommer med två mersmakande pallplatser i bagaget och till fyra procent är han ett jättefynd!

Avd 7

Avslutningen är ett fint lopp där det inte är många chanslösa till start. Jag har fastnat för fyra hästar och sätter Donttellmewhattodo som förstahäst.

Lennartssons fine springare har dragit ett perfekt spår och det låter uppåt från stallet. Hästen är snabb ut vid laddning och från spets blir det mycket intressant! Bon Frecia är även han given på lappen. Hästen gjorde det storstilat från dödens senast och det sprutar form ur öronen på honom. Spåret är inte kul, men hästen är bra nog att lösa det ändå. Calvados Crane plockar många bort pga att han inte står med framspår. Hästen har gjort sina bästa lopp från spets, men senast visade han att han går även bakifrån och som han kämpade sist är han värd ett streck på min lapp. Sist med går Belgrado som jag tycker blir bättre och bättre i sin nya regi. Sist fick han ett drygt lopp i spåren och höll bra – farlig med högt tempo i täten!

Spelförslag: 1500 rader / 750 sek

1. 2,7,8,9,11
2. 2,3,5
3. 14
4. 3,5,6,7,10
5. 4
6. 2,3,5,7,10
7. 1,7,10,12