Välkommen till V75 på Bergsåker och vintertrav. Det har varit en mild vinter och det är först idag som det verkligen blir knivigt för hästar och kuskar vad gäller banunderlaget. För er som kollade på V64 igår kväll förstår att favoriterna som är rena barfotahästar är väl värda att syna. Annars är det vanligt trav utan extra upploppsspår.

Avd 1

Här startar en klar favorit i Udo´s Oiler. Bergharns häst har imponerat stort under senaste månaden och har två segrar på V75 att stoltsera med. Jag vidhåller dock att hästen är osnabb och att han är sårbar när rätt häst liftat med i draget.

Jag väljer att gardera och gör det stort. Sex hästar anser jag har chans och oavsett vem som vinner så rensar det gött i kuponghögen. Värst emot tror jag är Chip Dealer. Hästen går normalt barfota runt om, men jag har hört mig för i stallet och hästen har inga som helst problem med broddar och jag tycker hästens snabbhet gör honom till ett riktigt drag. Skulle Good Speed lyckas hålla upp sitt innerspår blir även han farlig. Hästen vinner ofta och har gjort det mycket bra mot tuffare hästar än de han möter idag. Rite Key har även han fin form för dagen. Sist gjorde han processen kort med sina motståndare och visade sig trav mycket bra även med skor. Miljondagen är Kung Töll, Stigaxelsixten och Chanier.

Avd 2

Här finner vi nästa stora favorit i Digital Ink. Hästen var fasansfullt fin sist då han vann lätt efter en resa i dödens. Då var det första barfota och det blir det knappast i morgon så gardering känns självklar.

Då favoriten även ser ut att bli över från start så bör den som först ställer frågan om att få överta är Not Invited. Hästen trivs med Erik i jollen och har visat sig pigg på slutet. Varning för Björnjägaren som var tvåa på V75 för tre starter sedan från spår 12!

Avd 3

I guld är nästan hela gänget att betrakta som barfotadansare. Det har krävts en hel del informationsinhämtning för att få fram vilka som går minst dåligt med skor!

I Won´t Dance
har gått finfint med skor tidigare och bland annat sprungit under 1.11 på distanser med dojjor. Från perfekt läge måste han räknas tidigt. Timetosaygoodbye har även han vunnit med bakskor på i tuff omgivning och då han är spetsfavorit över sin älsklingsdistans ska han med på lappen. Trustworthy Ås är mitt tokdrag trots sitt usla läge. Hästen går som bäst över vintern och både häst och tränare är i fin form. Då innerspåret var mer tungsprunget under Fredagskvällen lär det bli samma visa idag. Det gör att jag inte vågar släppa en häst som Simb Ruby även om hon har sämsta läget. Hästen är i sitt livs form och måste med! Rutger Raket tror jag får svart att svara spets, men blir han inte fast invändigt så har han en vass avslutning att tillgå! Hästen som är mest gynnad av banan är Isak C.D och han är nästan ostreckad. Han fick inte helt fritt senast och såg fin ut – får sista platsen på lappen.

Avd 4

I kallblodsloppet hade jag Faxen J:r som spik hela veckan fram tills banans beskaffenhet blev känd. Hästen är sju resor bättre utan skor och som omgångens största favorit är han intressant att välta omkull.

Jag dubblar systemet med Högsbo Fredrik en mycket stark häst som inte bryr sig om det så är en åker han springer på. Hästen kom bort sist han startade, men är i mycket bra form och favoriten kommer att få en match in på linjen här tror jag.

Avd 5

Första spiken i omgången har jag hittat här. Racermaskinen Bolt Boko står med fint läge i rygg på en startsnabb häst och kommer att få ett kanonlopp. Hästens insats näst senast var mäktig att skåda och att han är en häst utöver det vanliga skriver jag under på. Bara galopp emot?

Avd 6

Första dubbeln är ett fint lopp med flera av de bättre treåringarna till start. Bästa hästen är Increased Workload som vid sunda vätskor ska ha en fin segerchans. Nu är dock läget lite byngligt och då han är bäst barfota runt om väljer jag att gardera med tre kusar till.

Jag vill varna lite för en häst som kommer att vara i kulltoppen nästa år: Quirire. Hästen har visat att han besitter hög kapacitet vid ett par tillfällen under året, men är ojämn. Han är dock väldigt oöm och kommer att göra ett bra lopp här – mycket streckvärd. En häst jag gillar skarpt är Pine Cool som gjorde ett mycket fint lopp sist som tvåa bakom Bubba Sting. Hästen har fått många mycket tuffa lopp och härdats på ett härligt sätt. Trots dåligt läge varna jag kraftigt för hästen här. Sist med på lappen går Ludde och Maffioso Face. Hästen gjorde det bra sist efter ett allt för hårt lopp, men är snabb som attan ut och ska köras i spets. Broddar är inga problem och Ludde låter lite lurigare än vanligt här!

Avd 7

I avslutningen går jag på ren logik när jag spikar Allaballakaitoz som dragit vinstlotten när han fick spår två. Hästen är mycket startsnabb och när han väl fått överta från rusaren Aces Majesty finns det inte många motståndare som kan trycka upp något tempo. Spets och slut!

Spelförslag: 1344 rader / 672 sek


1. 1,2,3,5,7,11,12
2. 1,7,10
3. 1,2,3,4,8,12
4. 2,3
5. 9
6. 3,6,7,12
7. 2