Spikarna svek mig förra veckan och det grämer mig lite då båda gjorde strålande lopp, men hade otur med löpningen. Som väl var så var det inte ett framtida liv i överflöd som jag gick bet på så jag tar med mig den i övrigt fina spelformen till dagens omgång i stället.

Axevalla, men det långa upploppet, gäller idag och jag anser att möjligheten till större pengar är betydande. Loppen ser överlag ganska svårlösta ut, men jag tycker mig ha skapat ett tjusigt system och tänker såhär:

Spikarna:

Idag väntar jag en bit in i omgången innan jag slår ner den enda spiken för dagen. Angel Rain har jag väntat på ända sedan hon flyttade till Bergh. Hästen gjorde några enastående lopp för Untersteiner i fjol, men man ville ha ut mer av hästen och nu får Bergh chansen. Jag vet att Robert slipat mycket och väl på hästen inför debuten och mellan raderna lyser optimismen igenom – jag anser att det är klasskillnad mellan Angel Rain och övriga och är hon i ordning vinner hon fram och baklänges!

Avd 1 (2140m volt)

Inledningen ser ganska klurig ut, men jag känner mig trygg med fyra streck som jag tycker man får mycket bra betalt för!

Den jag tror mest på är helt klart West Coast som såg ut som en helt ny häst barfota runt om senast. Hon fick ett tufft lopp, men höll strålande och över opassande distans. Nu är förutsättningarna bättre och barfota gäller även idag! Bakom West Coast har jag hittat tre skrällar som alla har betydligt bättre chans än vad strecken visar. Merles Simone har jag tjatat om på slutet, men hon har varit i obalans och hoppat i inledningen. Nu är det volt och då hetsat hon inte upp sig – varning. Även Top Yllit är en häst att passa. Han ska lättas i balansen och så har han bara gått vid något enstaka tillfälle och det gav mycket bra effekt – given! Sist med går Bouncing Ball O.O som äntligen fick till det senast. Hästen har inte levt upp till stallets förväntningar, men nu kan det ha släppt!

Avd 2 (2140m auto)

Här följer loppet som jag har haft klart svårast att bena ut. Loppets utveckling är inte helt enkel att sia om och jag väljer därför att strecka på ordentligt med hela nio djur!

Storfavoriten Sounds Good kommer med tre raka segrar och har sett fin ut. Hästen är dock mycket osäker och ar nära till galopp – given att gardera. Given från fint läge är snabbe Tumble Dryer. Hästen har inte riktigt blommat ut, men verkar komma mer och mer. Idag ska hästen lättas från järnskor till aluminium och det ska göra mycket enligt tränare Malmqvist!

Från dåligt läge, men med en rykande debut för Bergh senast, startar Javier Palema. Hästen höll rent strålande efter en väldigt tuff inledning och han ska vara bättre med loppet i kroppen – varning!

Övriga med är: Good´s Of Norway låter ägaren hälsa att det redan är klart!? Jag drar lite på smilbanden, men vågar absolut inte negligera då jag vet att Flemming är nöjd med hästen. Hollywood Maker har lopp i kroppen och går idag helt utan skor, Carlos Greenwood är snabbast i loppet och kan vinna med rätt resa, Siri Lock är klart bättre än raden, Delicious Brown är snabb ut och får fin resa samt New Rovolution som höjt sig på slutet.

Avd 3 (1640m auto)

Här rankar jag fine Fire To The Rain etta. Reijo har en ruskig form på sitt stall för dagen och med ett lopp i kroppen ska Fire To The Rain räknas mycket tidigt. Sist mötte han en häst som Propultion och såna finns inte med idag.

Bakom min etta streckar jag tre till som kan profitera på ett förväntat högt tempo i täten. Ett mycket roligt streck är kapabla Blue Martini Ås som ska gå utan skor idag för första gången sedan 2014 – intressant! Kapable Al´s Winnermere är även han given på sitt kunnande, samt speediga Peppe Simoni med lopp i kroppen!

Avd 4 (1640m auto)

Vi går vidare med ytterligare ett kortlopp, men i lägre klass denna gången. Räkna med att många kommer att ladda från start och jag tror någon kön kommer att stå som vinnare till slut!

Gucci Degato blev jag mycket imponerad av sist då han avslutade mycket snabbt efter ett hårt slutvarv. Hästen känns tydligen bättre än någonsin för dagen och trots läget är han min föstahäst här. Ett anat kul streck är Enge Lincon som stall Norman håller högt. Idag är det full satsning med jänkarvagn och barfota. Slår det rätt ut blir det jobbigt för övriga.

Två djur till får plats på min lapp, men båda har dåliga lägen och det kräver klaff om de ska vinna. Bra är de dock: Top Notch Lady Ås gick förbättrat på barfotabalans sist och stallet låter optimistiska inför dagens uppgift. Sist med går Peridot som alla har ”glömt” idag. Hästen älskar distansen och kan öppna. Kommer han bara ner i banan ska han räkans!

Avd 5 (2140m auto)

Spik: Angel Rain

Avd 6 (2140m auto)

I Guld går jag kort på riktiga kanoner som båda kommer att vara med och kriga om segern i Olympiatravets final.

Jag tänker framförallt på min favorit Sauveur som senast årsdebuterade med ”bonnabalans”, men trots det bollade med duktiga motståndare. Optimal balans idag och han kommer att göra en ruskig insats! Bakom min etta streckar jag även världsmästaren, Papagayo E. Med lopp i kroppen och på barfotabalans kommer hästen att vara 50 meter vassare än sist och med rätt ryggar blir han mycket farlig!

Avd 7 (2640m auto)

Vi avslutar omgången med ett vasst långlopp. Ingen känns helt borta i loppet och positionerna kommer att avgöra mycket. Jag streckar tre hästar, varav två är givna och en är ett lyxstreck, men jag blir inte förvånad om mitt lyxstreck blir min vardagslyx!

Picasso Sama drog vinstlotten i spårdragningen och är hästen att slå. Han är snabb ut och visade näst senast att lång distans passar utmärkt. Blir han inte överfallen i tät ska det mycket till om han inte är med på målfotot. Bakom vill jag ha med Bartender In som hela tiden utvecklas i duktige Johan Untersteiners regi. Han har avslutat ruskigt två lopp i rad och gillar förutsättningarna.

Lyxstrecket heter Roses Glory och hon tappar idag många streck på att hon vek ner sig från spets sist. Tilläggas där är att hon är sju resor bättre i ryggar och idag viskar Veijo att han har hittat rätt i skoningen och säkerhetsbalansen åker all världens väg…

Spelförslag: 3456 rader / 1728 sek

1. 4,5,8,9
2. 1,3,6,8,10,11,12,13,15
3. 4,5,6,10
4. 5,7,8,11
5. 12
6. 7,10
7. 1,8,11