Axevalla står som värd för veckans V75 och vi får se en trevlig omgång. Det är jackpot och 30 milijoner väntar på en ensam vinnare. Man ska tänka på att Axevalla har ett väldigt långt upplopp och det är många som får mjölksyra sista femtio metrarna och då kan det skrälla till ordentligt. Tror att det blir barfotaförbud idag men håll koll på informationen gällande det. Jag har hittat två singelstreck som jag tror bara vinner, den ena är storfavoriten i avdelning fyra och den andra är en lite chansspik som ska avsluta dagens tävlingar. Häng med!

V75-1 (2140m auto)

V75 inleds med ett bronsdivisons försök där jag plockar med fyra hästar. Tipset går till 4 Rocket Zet som fått en bra utgångsläge och kan öppna ganska hyggligt. Denna herren har stött på bra motstånd i dom senaste starterna och gjort godkända insatser. Senast blev det lite för tufft när han fick gå utvändigt ledaren och risken finns att han får göra grovjobbet idag igen. Han värsta motståndare startar innanför och det är 2 Super Photogenic. Jag tror att det kan bli en liten duell mellan dessa två i starten och det öppnar upp för bakspårshästarna. Skulle någon av dem två nämnda ta ledningen utan att slösa för mycket kraft så tror jag dom har stor chans att leda loppet runt om. Från bakspår vill jag ta med 10 Send In The Clowns som det låter väldigt uppåt på från stall Svanstedt och 11 Livacious Lindy som jag imponerats av dem senaste starterna när hon vunnit komfortabelt.

V75-2 (2140m auto)

I den andra avdelningen får vi se ett lärlingslopp där jag tycker man ska måla på med några hästar. Tipset går till 11 Red Team Rex som senast han var i Sverige vann klass två finalen på ett bra sätt, han attackerade sista femhundra och gick ute i femte, sjätte spår ensam och vann med en nos före tvåan. Han besitter en väldigt hög kapacitet och har den bästa lärlingen enligt mig i sulkyn, Ville Karhulahti. 5 Asterix Hornline är också en väldigt bra häst i grunden som inte hade mycket och säga till om senast när han gick i bronsdivisonen. Han mötte då riktigt bra hästar och har ett bättre utgångsläge idag. Han är ingen startkanon men jag tror han blir släppt till ledningen efter några hundra meter och får Frank dämpa tempot så blir han svår att slå. En sak som jag tycker är lite skrämmande är att Frank som kör favoriten inte vunnit på V75 sen 2011, han har försökt 40 gånger utan framgång. 10 Network Broline vann senast väldigt enkelt på Åby, han tog ledningen och fick bestämma tempot och kunde bara promenera in i mål, idag blir det inte så enkelt men han har visat kapacitet bakifrån också och ska passas tidigt. 9 Det Är K.H.K Boko svarade för en riktigt bra insats senast när han attackerade ensam ute i tredje spår sista varvet och vann. Han har fått ett bra smygläge här och ska räknas om han bara får fritt i tid. 3 Vincere Scis Win tycker jag blir bortglömd här, hon har inte haft det rätta flytet dem senaste starterna. Hon är startsnabb och kommer få en bra resa här, passa henne. 7 Fuzz vann senast i ett billigare lopp men har varit ute i hårdare gäng innan det. Han är ganska snabb ut och kan Oskar träffa rätt så tror jag han får en bra position och kan utmana sen på det långa upploppet. Sista strecket ger jag 2 Sander Esterel som kan öppna snabbt och kommer vara med och köra om ledningen, upplägget bestämmer kusken men jag tror på ledningen eller rygg ledaren och där blir han farlig med klaff.

V75-3 (2140m auto)

Man kan väl tycka att denna gulddivison inte håller högsta klass men vi får se några kapabla hästar. Tipset går till 4 Montgomery Hill som får Erik Adielsson i sulkyn och alltid gör bra ifrån sig i loppen. Han har varit ute i tuffa gulddivisonen gäng på slutet och idag tror jag han kan ta chansen när det inte ser så tufft ut och vinna. Tror inte Erik är med och kör i spetsstriden utan han kommer sitta lugnt och få en bra position i andra spår och vänta bara, sen tror jag vi får se en riktigt bra spurt på upploppet som kan leda hela vägen till segern. 3 Food Money är väl den som jag tror tar hand om ledningen, han har visat att  han gör bra ifrån sig där men jag tycker han är bättre på den korta distansen. Men får Mercedes komma till ledningen enkelt och inte slösa för mycket då kan 3 Food Money bli svår att knäcka. 9 Obi Wan har fått ett fint smygläge här och kan blir riktigt giftig över upploppet om han får fritt i tid. Sista strecket ger jag 7 Monster Drive som senast när han gjorde comeback inte var helt i form, jag tror han gått framåt med loppet i kroppen och jag plockar med honom på ren kapacitet.

V75-4 (1640m auto)

Här kommer dagens bästa singelstreck som jag tror mosar motståndet idag. Det är 5 Fossens Bonus, han har övertygat stort i sina två starter efter comebacken och jag tror inte han gör någon besviken idag heller. Han möter lite tuffare motståndare idag men det jag läst mig till är att många kommer köra från början och det tror jag gynnar honom ännu mer, Magnus behöver bara sitta lugn första halvvarvet och sen är det bara och gasa. Jag tror han sveper dom på sista långsidan och rinner undan sen. Spik!

V75-5 (2140m volt)

Ett stolopp där jag tror det kan skrälla till ordentligt, stolopp brukar vara svåra att bena ut och jag väljer att strecka på en del hästar och hoppas det räcker. Tipset går till 15 Angelina B.R som jag tycker möter enklare motstånd än vad hon är van vid, hon vann senast hon var i Sverige och kan Erik få iväg henne bra från start så tror jag hon kommer flyga på det långa upploppet. Nicolaj Andersen kommer till start med 3 Sugary La Marc som har tre raka vinster i bagaget, den senaste på Jägersro på lång distans. Hon hamnade utvändigt ledaren sista fem hundra och kopplade grepp om denne och vann enkelt till slut. Denna damen är stark och skulle Andersen komma till ledningen så blir hon hästen och slå. 13 Bethel Hanover är en häst som jag gillar skarpt, hon hade ett tråkigt utgångsläge senast och gjorde ett godkänt lopp bakom vinnaren Livacious Lindy. Näst senaste gick hon själv ute i spåren sista trehundra och avslutade med en riktigt vass avslutning men kunde inte slå vinnaren Zelda Zonk. Hon har tillägg idag men efter att ha sett hennes mäktiga avslutningar så tror jag hon slutar långt framme idag också. 11 Roxy Hill vann senast på ett bra sätt, hon har fått innerspår på tillägg men kommer bara Takter ut i andraspår så tror jag han är offensiv då hon både är stark och speedig, ska räknas. 8 Bascaphi In har jag fått info på att hon tränar riktigt bra och ska ha en väldigt bra chans här, hon är ny hos Johan Untersteiner och jag tror hans nyförvärv gör en bra insats direkt, passa henne! Plockar också med skrällarna 6 Seducedbyaface, 9 Alice The Trotter och 14 Rina Chen Hai.

V75-6 (1640m auto)

Silverdivisons försök där mitt tips går till 4 Mind Your Face. Han är van vid hårt motstånd och går alltid bra. Senast fick han vinna på V75 och det var välförjänt, han attackerade på sista långsidan och hamnade utvändigt ledaren i sista sväng och kopplade grepp om denne och vann enkelt. Han är ingen startkanon men jag tror han är snabbare än vad många tror, jag skulle inte bli förvånad om Erik kommer till ledningen, då tror jag ingen slår honom. Men chansen finns att han får göra grovjobbet utvändigt ledaren eller att det blir lite körning från början och då vill jag ha med mitt drag denna lördag och det är 10 Lord Rocket. Han har startat i gulddivisonen ett antal gånger och senast satt han fast med rubbet kvar (kolla det loppet). Skulle det bli lite körning där fra, så tror jag han kommer flyga fram på det långa upploppet och då är skrällen ett faktum!

V75-7 (2640m auto)

I den avslutande avdelningen får vi se ett klass ett lopp över lång distans. Jag singelstreckar 7 Wilda Tigern Jack som står på tur att vinna. Han flög fram på upploppet i näst senaste starten i klass två finalen och jag tror Johan tar sig till ledningen idag, han har inga startsnabba hästar invändigt sig förutom 2 Lasken Palema som jag tror släpper ledningen till honom. Peter Arnqvist har ställt iordning ordentligt inför detta loppet och får man köra på valfri balans så att han kan gå barfota fram då förlorar han inte. Men eftersom chansen till barfotaförbud är stor så är det inte lika klart men jag tror på tigern och spikar honom!

 

Marios bästa singelstreck: 5 Fossens Bonus (V75-4)

Marios drag: 10 Lord Rocket (V75-6)

Marios lås: 4 Mind Your Face & 10 Lord Rocket (V75-6)

 

V75-förslag: 1792 rader x 0,50 = 896kr

V75-1: 2,4,10,11 (5,9)

V75-2: 2,3,5,7,9,10,11 (1,12)

V75-3: 3,4,7,9 (10,2)

V75-4: 5 Fossens Bonus (11,7)

V75-5: 3,6,8,9,11,13,14,15 (4,2)

V75-6: 4,10 (6,9)

V75-7: 7 Wilda Tigern Jack (11,2)

 

Vinnare/Plats spel:

Axevalla lopp 11 

Spel: 7 Wilda Tigern Jack (Vinnare)

Odds: 4,25@Unibet

Insats: 8/10

Spelstopp: 16.42

Lycka till! /MLipovac