Då kör vi en ny omgång V75 och med det en ny chans till ett framtida liv i lyx. Det som möter de aktiva idag är en vintrig hårt bana som kräver minst hakar bak för att få fästa. Blir det nederbörd kan det bli tal om hakar runt om och det kan bli jobbigt för många hästar.

Jag spelar bara med en spik idag och går kort i ett par lopp där jag tror favoriten kommer att få jobbigt med banan.

Spikarna:

Skam den som ger sig! Jag singlar på nytt Order By Keeper som sist lade bort lite för mycket krafter över en opassande lång distans. Nu är det åter hästens favoritdistans och då hästarna 1-5 kommer att köra hårt för spets kommer Order By Keeper att plocka samtliga över det långa upploppet!

Avd 1 (2140m volt)

I inledningen kommer favoriten Diggers Elias att få problem med att hålla upp sitt innerspår då båda kusarna från springspår är kvicka ut. Jag garderar!

Vivo Per Lei har inte vunnit utanför Jägersro någon gång, men idag kan det mycket väl vara dags. Från ett perfekt sjundespår kommer hästen att sitta finfint till och han är klar etta på min lapp. Lika klar tvåa är O.P.Q.C som ännu inte vunnit på V75, men då han är i sitt livs form är det bara en tidsfråga. Sveriges längsta upplopp gynnar hästen som såg bländande ut senast efter sen lucka. Miljondraget är Dixie Exculusive som suttit fast två lopp i rad. Hästen är helt bortglömd idag och stormvarning utfärdas.

Övriga på lappen är: U.P.W Sund i fin form och speedige Hertig Shim.

Avd 2 (3140m volt)

Här går jag kort över lång distans. Favoriten Rapide Du Pommeau är normalt överlägsen, men är missgynnad av banförhållandena och kan bli sårbar. Jag tar även med Green Bax som kommer med dokumenterad form och får Örjan i jollen på nytt.

Avd 3 (2140m auto)

I guld tycker jag det ser ruskigt jämnt ut och även här känns favoriten, Food Money, sårbar ut. Hästen går normalt med skor, men inte med brodd och han är på tok för hårt streckad idag!

Värst mot är Obi Wan som startar från ett perfekt läge idag. Han kommer att lifta med i ryggen på ledaren och när luckan kommer är det få som kan stå emot hästen över ett upplopp! Jag vill varna kraftigt för två kusar till som jag inte släpper! Kalle som sett finfin ut i sin nya regi och Luckycharm Hanover som satt fast med vinstkrafter sist.

Övriga på lappen är: Nahar som kan massor när han funkar, Nothing But Class i fin form och Je´taim Express som börjar växa in i högsta klassen på ett fint sätt.

Avd 4 (2640m volt)

Nästa långlopp följer här. Med hästar fördelade över två volter ser det i mina ögon ut som att vinnaren står att finna på tillägg. Jag har hittat tre kusar som jag kommer att göra upp om segern.

Bäst är Makin It Easy som står med ett fint springspår och kommer att hamna fint till från början. Med rätt träff blir jag inte förvånad om Bergh rent av sitter i spets efter 500 meter körda och sedan ska hästen slås. Jag vill dock ha med starke Sirol Axe som visserligen inte vunnit på ett tag, men gjort fina insatser hela tiden. Med rätt ryggar bli han farlig. Sist med går speediga Karate Kate som sett mycket vass ut för Veijo på slutet. Hästen har travat bra med skor och ska klara brodd utan problem.

Avd 5 (2640m auto)

Vi kör ett långlopp till av bara farten och denna gången är det storfavoriten Say That Again som ska fällas. Hästen har inte startat med framspår bakom bilen tidigare och risken att hästen fastnar invändigt är överhängande då flera utvändiga ekipage är snabba. Varning för favoriten.

Jag streckar två kusar till som är betydligt hårdare än favoriten och som mycket väl kan städa av ett helt gäng hästar över ett upplopp. Alleysson och Belimo. Båda dessa gillar distansen och är mycket starka avslutare. Jag hade dock streckat några till om plånboken tillåtit, men får hålla mig vid tre streck här.

Avd 6 (1640m auto)

I första Dubbeln tycker jag att det är konstigt streckat och det ska jag utnyttja. De två mest streckade djuren betalar jag inte en cent för och väljer istället att spela tre andra som betalar mycket bra för dagen.

Mellby Ciceron
tycker jag är självklar etta i loppet efter hästens mycket vassa avslutning senast. Efter flera galopper i raden hade stallet hittat rätt igen och hästen såg jättefin ut. Nu är det visserligen bakspår över kort distans, men det långa upploppet gynnar hästen! Mina luringar är Juvels Boy som jag följt länge och som är mycket bättre än vad många tror och Like Lightning som är kusligt vass om hästen når spets. Båda har fina lägen och bra form.

Avd 7 (1640m auto)

Spik: Order By Keeper

Spelförslag: 2268 rader / 1134 sek

1. 1,3,4,5,7,9
2. 7,15
3. 2,3,5,6,7,9,10
4. 5,11,14
5. 1,9,10
6. 3,5,9
7. 6