Hej vänner! Jag ska börja med att tacka för ett fint travår som nu börjat lida mot sitt slut. 2012 kämpar dock på några dagar till och det vankas hela fyra V75-omgångar på en vecka! Jag ska försöka förmedla mina tankar mellan julbestyren och vi kan väl hoppas på en fin slant så här innan Julafton.

Axevalla inleder den V75-täta veckan och enligt mina kontakter ska det eventuellt gå att köra barfota för den som vill, det tar jag i alla fall i beaktning när jag gör mitt system! Långt upplopp, men inga extra upploppsspår.

Avd 1

Jag har på alla sätt försökt finna ett sätt att fälla storfavoriten, Mr Picolit, på men jag finner ingenting. Stallet är kanonöjda och de trodde redan i början av veckan, då det var tal om brodd bak, att hästen skulle vinna. Blir det nu möjlighet att köra utan skor så är det ännu större chans. Jag spikar!

Avd 2

Detta är ett kul lopp med tre riktiga snackhästar i, trots att det är fråga om ett lopp i låg klass. Jag streckar dessa tre och tar med två till som känns streckvärda.

Från innerspår startar Charlie Lucky som gjort två starter i Sverige och dessa båda här äntrat med seger. Hästen är osäkert startsnabb från innern, men kommer han iväg ska han räknas tidigt låter Veijo hälsa. Stelton är min förstahäst i loppet. Hästen har sex årssegrar så här långt och har laddats för detta loppet in tid. Enligt Jeppe jul är detta en blivande stjärna och han kommer att göra ett kanonlopp! Den tredje hästen som det snackas lite extra om är Bailys Sweet Grim. Hästen gjorde ett mycket fint intryck vid senaste segern och Åke var inte sen att framhäva sina höga förväntningar om henne i vinnarcirkeln. Stallet var lite oroliga i början av veckan då det var snack om skor, men nu när det verkar att köra barfota stiger förhoppningarna markant. Mellby Amiral är en häst som sällan eller aldrig gör ett dåligt lopp. Hästen har kommit ingång bra efter sitt uppehåll och räknas här. Mitt drag är Celebrity Marke som troligtvis ska gå barfota runt om idag och enda gången hon startat så tidigare vann hon lätt i finfin stil.

Avd 3

Guldloppet är inget som kommer att gå till historien utan det ser mer ut som ett snabblopp en fredagskväll på Kalmar. Loppet ska dock lösas ändå och jag streckar tre djur med bra chans.

Förstastrecket drar jag över Reven Dámour som äntligen vaknat till liv efter en säsong i dvala. Hästen kommer från seger och normalt har kan kapacitet att vinna ett lopp som detta från dödens. Rutger Raket är annars hästen med bäst form i loppet. Han är jämn och säker och sist tyckte jag han såg bländande ut som fastlåst med mycket krafter kvar. Sist med går I Won´t Dance som är sju resor bättre när han, som nu, får anfalla bakifrån. Stig H är nöjd med hästen och han ska räknas!

Avd 4

Här finner vi en stor favorit i Indra Southwind från springspår med Lill-Goopen i jollen. I mina ögon en mycket svag favorit som ska fällas till varje pris.

Indra må ha fin form, men ett sto bland flera fina hingstar vinner inte på beställning. Jag streckar på och tror på skräll här. Sugar Boy fick ett trist lopp sist och det är inte mycket att säja om att han skrynklade ihop sig in på upploppet. Nu står han med fint läge och har lite spetschans vilket höjer chanserna. Dollar Zon var Veijo mycket positiv på i veckan. Hästen är i sitt livs form och han ska köras i spets om han kommer dit. Jag tror att han får som sämst rygg ledaren och han ska räknas tidigt. Mill Rotation är ett kul drag från sitt fina spår. Han är medelsnabb från start och har visat att han duger i rikstoton innan – sex procent är för lite! Västerbo Europé skrällde sist och såg finare ut än någonsin. Stall Larsson har dessutom mycket fin from för dagen och jag tycker hästen är värd ett tidigt streck. Åsund Hornline vill jag varna lite extra för denna gången. Hästen har haft lite problem sedan senast, men tränar bra och visade näst senast att han är bra nog för V75 då han var trea bakom bättre hästar än dessa. Icebar har toppform, men dåligt läge och Merlot Broline behöver smygare för att räcka till – båda har chans om det klaffar!

Avd 5

Här har jag hittat min enda spik i omgången och det är Pay Attention från stall Walmann. Hästen går ner ordentligt i klass och Walmann själv är så där härligt nöjd på rösten – kanonchans!

Avd 6

Första dubbeln ser knivig ut. Jag har vridit och vänt och kommit fram till att det behövs sju hästar för att jag ska känna mig säker!

Från spår ett startar fältets bästa häst och normalt hade jag nog spikat Gambrinus Degato, men det gör jag inte nu. Hästen har inte varit helt till sin rätt på slutet, men skulle han åter hittat formen så bör han ha mycket god vinstchans då han dessutom är snabb ut och har fint spår. Bakom Gambrinus dyker två hästar upp som båda har stämpeln ”nästagångare” i mina papper. Både Laurier Dag och Pave The Way spurtade ursinnigt i sina senaste starter och hade båda vunnit upp upploppet varit några meter längre. Nackdelen för båda är kuskarna som inte vinner ihjäl sig på V75 och de får därför stå bakom Gambrinus i rankingen. Stensro Macho är en kul idé från fint läge. Hästen har gjort tre starter i ny regi och sett fin ut. Nu ska han dessutom utrustas med helstängt huvudlag och det är klart intressant. Cool Pine är bortglömd här och det kan bli dyrt för många då det på nytt blir barfota runt om. Hästen är oerhört gynnad av att kunna gå utan dojjor – pass upp! Walk To Remember har bra form och fint läge så han får plats på lappen precis som Hot Deposit som kan dyka upp på målfotot om han får sin smygare!

Avd 7

Avslutningen löser jag med fyra streck då bästa hästen fått sämsta läget. Hade More Than Enought haft framspår så hade det varit en självklar spik, men från spår 12 kan det häxa och jag vågar inte lämna honom ensam på lappen.

Prada Secret är det naturliga motbudet och hon såg fin ut sist i en snabb avslutning. Nu är det inte hästens favoritdistans, men körs det hårt där framme kan hon bli farlig. Stigaxelsixten är hästen att slå på framspår. Han gjorde det bra i spåren sist och har dessutom visat att han kan vinna över kort distans från dödens – given på lappen. Sistastrecket går till Chip Dealer som inte kunde något senast efter ett tufft lopp och skor på. Nu blir det minst barfota fram och hästen avslutar alltid starkt med rätt lopp!

Spelförslag: 3360 rader / 1680 sek

1. 4
2. 1,8,9,13,15
3. 2,8,10
4. 1,2,3,4,6,7,10,12
5. 12
6. 1,2,3,4,5,8,9
7. 6,9,10,12