I helgen kör Axevalla dubbla V75-omgångar och med det dubbla chanser att bli sådär äckligt rik. Jag tycker mig hittat en hel del matnyttigt till båda dagarna och inleder kronologiskt med lördagens tävlingar.

Jag gillar Axevallas bana då den har ett härligt långt upplopp. Det ger bakspårshästarna lite mer chans och även de segstarka hästarna, som oftast kommer bort på snabba sommarbanor. Väder och vind är på vår sida då strålande sommar väntas hela helgen – glöm inte solkrämen!

Avd 1

Här kan jag inte fälla storfavoriten hur jag än försöker. No Deal har på slutet utvecklats till ett monster och kommer med idel kanonprestationer i bagaget. Känslan är att övriga har sån respekt för Flemmings häst och det är ingen som kommer att utmana när ekipaget kommer farande i spåren – spik!

Avd 2

Klass II-loppet ser ganska jämt ut och det är ingen som sticker ut speciellt i mina ögon. Jag kladdar ner hela sju streck och blir inte förvånad om det skrället till här.

Helge Zonett är mitt första streck här då hans senaste insats var ett stort steg i rätt riktning. Hästen gick barfota runt om och knallade undan i enkel stil från ledningen. Samma utrustning nu och med viss spetschans tycker jag chansen är god för en ny spetsseger. Kemas Magic är värst emot och det är en mycket kapabel gynnare när han funkar. Sist blev han stressad och hoppade bort sig, men nu står han med bakspår och gillar att attackera bakifrån – bra förutsättningar. Poker Kronos varnar Ludde för och det förstår jag då hästen kan mycket när han vill. Hästen är dock lite snurrig och funkar knappt varannan gång – farlig att missa. Mitt miljondrag är O.P.Q…C som är en mycket fin häst. Nu står han visserligen med dåligt spår, men han är riktigt bra den här. Jag tycker att han måste med nu när det är långt upplopp och lång distans – varning! Med går även Romeo Lavec som går barfota runt om, Attack Diablo som gillar smygar i hårt tempo och Bonnies Napoleon som kommer mer och mer!

Avd 3

Här är Cassanonva Boko stor favorit, men jag har ännu inte sett storheten i hästen och motstånd saknas inte!

Charlie Palema har vaknat till ordentligt på barfota balans och höll mycket bra efter en omöjlig resa sist. Hästen ser dock finfin ut för dagen och ska räknas tidigt. Kung Fu Face är en hårding som dock han få lite problem med den korta distansen. Han form är dock på topp och jag vågar inte lämna honom utanför här. Steely Night är en häst som Walmann håller högt och som står med ett perfekt smygläge. Hästen kommer att få ett fint lopp här ifrån och har en vass avslutning att tillgå – varning! Skrällarna är Pater Neo som satt fast sist, What Love Can Do som är ute över rätt distans nu och Streewise som är helt bortglömd här.

Avd 4

Här blev det till slut ett tvåhästarlås efter att länge varit inne på att spika. Det dök liksom upp lite väl bra info på en häst till och det är bara att tacka och ta emot!

Zonguldak är det naturliga segerbudet i loppet. Hästen har grymt kunnande och även om han hoppat bort en del pengar på slutet så har han sett väldigt fin ut. Han återkommer efter en enklare behandling och känns mycket fin i träningen enligt stallet! Från Hollad dyker dock en häst upp som tydligen är lite utöver det vanliga. Ciske De Rat tränas av Hans Crebas farbror som är en mycket duglig hästkarl som visat upp hästar i Sverige tidigare med gott resultat. Hästen han nu kommer med har en hög segerprocent och är i absolut toppform. Enligt mina uppgifter kan hästen 1.13 över distansen och det är mest innerspåret som man oroar sig för. Men hittar man ut i tid kommer Svenskarna tydligen att få åka – ett måste på lappen!

Avd 5

I stoloppet startar de bästa med tillägg och motstånd saknas in från start. Jag nöjer mig med Pantholops från tillägg och söker vinnaren på startvolten.

Aroma Grim är mitt drag i loppet. Hästen har tampats mot de bästa i kullen på slutet och inte fått till det. Nu möter hon lite ljummare motstånd och till fem procent är hon ett fynd. Ella Hammering och Remember Laser möttes sist och båda var bra. Nu blir det positionerna som avgör och båda ska med. Pina Colada, Orchieda S.L.M och Caddie Geisha är samtliga fulla med form och kan skrälla!

Avd 6

Här tar jag ställning och singlar Le Mat som utvecklats enormt på slutet. Att hästen var stark visste alla, men farten han visade upp senast gör honom komplett och då det blir tempo i täten kommer han att kliva runt samtliga till slut!

Avd 7

I guld brottas 12 fina hästar över lång distans. Vinnare i spårlottningen var Åke med sin Beckaman och han är klar förstahäst.

Beckamn var inte som bäste i sin comeback sist, men hade vilat och kommer att vara bra mycket bättre nu. Från innern är spetschansen bra och därifrån ska han slås. Caballion och Pato sitter lite i samma båt. De har varit ifrån läge inför säsongen och varit svåra att få i form. Nu verkar det dock som att det börjar släppa och då distansen passar de starka hästarna så ska båda med. Stay The Night är sist med på lappen. I sin gulddebut har han dragit ett dåligt spår, men han är snabb ut och kommer att få ett fint lopp – varning!

Spelförslag: 2744 rader / 1372 sek

1. 2
2. 1,4,5,7,10,11,12
3. 1,2,3,5,6,7,9
4. 1,10
5. 1,2,5,6,10,12,13
6. 10
7. 1,3,4,8