Trippeltrav på Axevalla – en härlig travhelg som så ofta tenderar att regna bort, men i år präglas av sol, värme och topplopp! Tyvärr har jag ingen möjlighet att närvara i år och får helt enkelt följa festen under parasoll på altanen.

Idag, lördag, gäller V75 och en mycket spelvänlig omgång. Det är läge att fälla ett par stora favoriter och det är inte helt ovanligt att det lyckas när vi talar om Sveriges längsta upplopp. Det är många som får mjölksyra sista 50 meterna och det kan skrälla till ordentligt om det vill sig väl!

Avd 1

Jag börjar med att försöka slå krokben på vårens häst, Jeppas Maxi! Merparten av spelarna ser bara hästens segerrad och nöjer sig med att han verkar vinna allt! Nu gäller dock helt andra förutsättningar med bakspår i ett två klasser tuffare motstånd.

I täten kommer Send In The Clowns eller Acriter sitta efter 500 hundra meter. Den andre i rygg och sedan har båda två toppenpositioner inför avgörandet – givna båda. Det roliga draget tycker jag är Naglo Del Nord som jag tycker ser bättre och bättre ut för Veijo. Hästen känns bättre än någonsin i träning inför detta loppet och från perfekt läge måste hästen räknas. Storskrällen är nästan ostreckade Keeping Julia. Det är en avslutare av rang och gynnas av det långa upploppet!

Avd 2

Även här kommer jag att satsa på att fälla favoriten. Denna gången är det Angelo Am som får stå tillbaka i spikresonemanget. Jag är osäker på om hästen håller upp sitt innerspår och då blir han mycket sårbar.

Unogaren
är given emot. Hästen har vaknat till hos Bergh och vunnit i avslappnande stil. Enligt stallet har hästens medvetet matchats mot detta loppet och det är en mycket intressant häst! Snoopy D.K är även han given trots sitt dåliga utgångsläge. Min danske expertkollega låter meddela att hästen är mycket, mycket bra och med framspår hade han vunnit detta lopp lätt. Han ska dock har bra chans trots läget och jag kan inte annat än ta rygg. Skrällarna är Storm Passage som ska gå barfota runt om och är i sitt livs form, Golden Bowl med lopp i kroppen, Rare Wise As barfota på nytt och Mårten Marje som är vass med ryggresa.

Avd 3

Solvato är naturligtvis det givna segerbudet i guld. Hästen har visat att han tillhör de bästa i världen när han går utan skor och så blir det även idag. Nu blir det troligtvis dödens på On Track Piraten, vilket han visat sig klara innan, men jag tar med en pålle till som såg bländande ut sist!

Med favoriten i dödens tycker jag att Digital Ink borde få ett helt perfekt lopp denna gången. Hästen blev för het sist och hoppade i starten. Han kördes sedan runt i jämnt 11-tempo och travade helt perfekt. Jag blev impad och tycker han är värd ett streck på den insatsen!

Avd 4

När jag såg startlistan här svor jag långa rader med mindre trevliga ord då Västerbo Arthur fick spår sju. Jag har väntat på att Jansson ska ta ut denna talang i V75 och det hade varit bra mycket roligare från ett bättre läge. Hästen är dock given för alla som garderar!

Poker Kronos är även han given på min lapp. Här har Bergh på nytt ett bevis på sin förträfflighet med att hitta rätt med problemhästar. Två raka segrar kan mycket väl bli tre efter idag. Jag tar även med Maxemillian Trotter som ska gå barfota runt om för första gången och Lucky Luke Zenz som är distansgynnad och har lopp i kroppen.

Avd 5

Sveriges bästa sto när hon står på fyra friska ben – det är vad jag anser om Your Highness. Hästen besitter ett fantastiskt trav och har en vinnarskalle utöver det vanliga. Nu har hon dock ett tros läge och bara ett lopp i kroppen efter vila så hur gärna jag än vill kan jag inte spika…

Hon är klar förstahäst, men innerspår på tilläggsvolten gör att hon kan hamna sist direkt och det kan bli för lång fram. Jag tar med två hästar till i Sahara Fairytale som drog fram favoriten sist och R.K Princess som är fruktansvärt snabb med rätt ryggar in på upploppet!

Avd 6

U.P.W Sund hade jag som DD-drag sist han startade och efter ett helt omöjligt lopp flög hästen fram till en andraplats. Det var första gången som hästen gick barfota runt om och han såg mycket fin ut i travet. Det blir samma balans nu, men skillnaden att hästen är först i mål – spik till glatt odds!

Avd 7

Avslutningen är ett getingbo. Jag tycker dock att två hästar höjer sig över resten och nöjer mig så.

October Kronos spikade jag sist och hästen hade nog vunnit om han inte fått en Johnny Takter med solsting över sig under inledningsvarvet (en styrning som Herr Takter inte kan vara nöjd med). Nu är det spetsläge på nytt och bra segerchans. Hästen emot är stenhårde Time Machine. Hästen som var tvåa i Harper Hanovers, och därefter sett helt bländande ut, är inte chanslös trots bakspår. Han satt fast sist och det lär han inte göra igen – varning!

Spelförslag: 1680 rader / 840 sek

1. 1,3,8,9,11
2. 1,3,4,7,8,9,12
3. 2,5
4. 1,2,7,9
5. 10,13,14
6. 3
7. 4,10