Axevalla kör trav i dagarna tre denna varav två omgångar med V75 denna helg. Det är topptrav från morgon till kväll och bor ni nära rekommenderas ett besök på banan. Vi talar, förutom fin sport, om en riktig familjetillställning där campingplatsen ligger längs med bortre långsidan och publiken står således runt hela banan!

Det man ska tänka på vad gäller just Axevallas banan är annars att det är Sveriges längsta upplopp och det gynnar bakspåren som, trots snabba sommarbanor, får möjlighet att komma in i matchen.

Spikarna:

Jag går på två spikar denna veckan precis som senast. Då satt båda och jag har god känsla för att de håller idag med!

Första spiken får bli i guld där både motstånd och distans är klart gynnsamma faktorer för Support Justice. Hästen är en segermaskin som håller på att växa in i den absoluta Eliten. Han har vid flera tillfällen mött de bästa, utan att göra bort sig, men för den delen inte vunnit. Nu går han ner i klass och blir han inte fast invändigt vinner han!

Jag fortsätter med att spika i loppet efter och denna gången går jag emot allt sunt vetande och singlar en häst från spår 12. Ni som följer mina tips vet att om jag väljer att göra det så innebär det att hästen är något utöver det vanliga – och det kan jag lova att detta är. Enrico Di Quattro gjorde sist sin andra start för Petri Puro och det var bland det svettigaste jag sett i den låga klassen. Hästen satt praktiskt taget sist med 400 meter kvar och hade 75 meter fram till täten, men i mål var han 30 meter före i mål och jag fattade knappt vad som hände. Hästen nuddande inte marken över upploppet utan det såg ut som om han hade en raket i röven, ursäkta uttrycket, men hästen flög! Över detta långa upplopp som Axevalla bjuder kan ingen stå emot den farten!

Avd 1 (2140m auto)

Här startar omgångens största favorit i Furious Francis som kommer från en imponerande spetsseger. Jag kan förstå de som singlar efter det loppet, men tittar man tillbaka på hästens prestationer så tycker jag inte att det är en säker spik i detta sällskapet och jag garderar.

Det kan bli mothugg för favorit direkt i inledningen då pilsnabba Only One Winner står invändigt. Hästen vann direkt i sin årsdebut sist och såg finfin ut. Han bör vara bättre nu och måste med. Jag fortsätter och kommer att ta med båda hästarna från stall Stenströmmer, Othello C.D som var duktig från dödens sist och samt Royal Prince som är tillbaka efter sjukdom, men känns mycket fin i jobben. Roligaste draget är annars Merlin som satt fast med alla krafter i behåll senast och nu ska gå barfota runt om och med jänkarvagn. Vidare vill jag ha med skrällarna: Staro Italy som höll bra sist och Blue Star Champion som Stig H håller högt.

Avd 2 (2140m volt)

Här följer ett näst intill omöjligt stolopp. De bästa hästarna står med trista lägen och det kan bli strul med många ekipage att runda. Jag fem hästar som jag tror lite extra på.

Bästa chansen tillser jag Elma Lane som gjort det bra i regi Untersteiner. Hästen hade varit ett spikförslag med öppet spår, men från innerspår i andra volten finns risk för strul. Jag vill varna lite extra Lotuscherie som sist var helt fantastisk från dödens då hon vann lätt. Barfota bak idag och de är en fördel. Även Rosella Ross vill jag varna för. Hästen har mött stoeliten på slutet och går ner i klass idag. Vidare går Resaca Del Nando, som satt fast sist, med samt Kicki The Dancer som ar lopp i kroppen efter halsinfektion.

Avd 3 (2640m auto)

Spik: Support Justice

Avd 4 (2140m volt)

Spik: Encico Di Quattro

Avd 5 (2140m auto)

Här följer ett lärlingslopp som rankas med spårtrappa. De med mest pengar insprunget står med andra ord med högst startnummer!

Jag är klar på hur jag rankar och tar med två från framspår, men tycker att de med bäst hans står i andra och tredje spår bakom bilen.

Versailles och Cab Hornline är de med framspår som ska med. Båda är jämna och säker, men behöver lite klaff om de ska vinna. Jag tycker att de två med bäst segerchans annars är spurtkanonen Mystery Love som är helt bortglömd idag och starke Rocky Reach på barfota balans. Båda betalar mycket bättre än de borde idag! Övriga som får plats på lappen är Mårten Marje som är i toppform och Stay Alert som kommer med två raka.

Avd 6 (1640m auto)

Första dubbeln kommer att öppnas i överljudsfart. Här är det en handfull ekipage som kommer att köra för kung och fosterland i inledningen och det kan bli många trötta ben till slut. Jag plockar med fyra hästar och känner mig rätt trygg i det.

På framspår vill jag ha med Red Team Rex som bara missat pallen tre gånger i livet. Detta är en mycket fin häst som är med på målfotot om han inte fastnar invändigt. Vidar tycker jag att favoriten, Star Advisor Jolie är given. Hästen är perfekt inmatchad i loppet och blir öppningen inte för hård blir han farlig. Från bakspår vill jag ha med Ni talar Bra Latin och Walmanns nya jänkare Mr Lindy. Ni talar bra Latin gör debut över kort distans, men saknar svagheter i mina ögon och är given medan Mr Lindy är mer en joker. Hästen håller Walmann högt, men han hoppade i debuten och är fortfarande osynad för mig!

Avd 7 (2640m auto)

Avslutningen är ett mycket fint lopp där jag till slut valt ut tre hästar även om jag nog skulle vilja ha några till för att vara helt trygg.

Oliver Kronos är min klara etta. Hästen är den som är mest gynnad av den långa distansen och även om han riskerar ett tufft lopp är han tuff nog att vinna här. De jag tar med bakom är mer roliga på strecken, men för den delen långt ifrån chanslösa. Allaballakaitoz vägrar jag släppa då han varit ruskigt fin efter att han kom till Peter Untersteiner. Han är snabb ut och dessutom en kämpe som gynnas av det långa upploppet. Sist med går högkapable Djali Boko som återkommer efter lite vila. Hästen borde normalt behöva lopp i kroppen, men har fått ett banjobb i 13-tempo inför detta och kan absolut överraska – varning!

Spelförslag: 2520 rader / 1260 sek

1. 1,2,5,6,8,9,10
2. 3,4,8,12,14
3. 1
4. 12
5. 5,6,10,12,13,14
6. 1,5,9,11
7. 4,6,10