Sveriges längsta upplopp ska ge mig de riktigt stora pengarna idag och för er som vill, häng på! Det är naturligtvis Axevallas bana jag pratar om och det minst sagt utslagsgivande upploppet som allt som oftast bjuder in hästarna som startar längre bak i fältet. Som det ser ut kommer underlaget dessutom att håll ihop bra trots mycket regn i veckan och barfotabalans utlovas enligt banpersonalen.

Avd 1

Stoeliten inleder och naturlig favorit är Canaka B.F som hunnit med att tampas mot de bästa i Gulddivisionen mellan stomatcherna.

Hästen är bra och ska gå utan skor, men spår långt ut gör att jag vill testa favoriten här. Miss Beniss spikade jag sist och det var INTE bra gjort. Hästen hamnade uselt till och hoppade dessutom bort sig. Nu är förutsättningarna bättre och hon ska räknas på sin fina form! Miss Sue V är nog bästa hästen i loppet, men med lång vila med sig i bagaget måste hon rankas ner. Skulle hon få lucka till slut räcker hennes speed långt! Vidare streckar jag True Advantage som var bra sist med jänkarvagn, Circles som bra blir bättre och bättre, Photo Princess som kan allt i bland och Braås Palema som nu kommer att gå barfota och med jänkarvagn!

Avd 2

Här går jag kort med två mycket fina hästar. BBS Sugarlight blir svårslagen om han är som senast då han pulveriserade motståndet första gången barfota bak. Det blir samma balans nu och han är given. Jag garderar dock med Careful Victory som som verkligen varit fin på slutet och kommer mer två raka. Nu rycker man dessutom alla skorna och då hästen är som en oljad iller från början kommer han att få ett perfekt lopp här.

Avd 3

Även i guld går jag på två hästar, Hard Livin och Capello Bob.

Den förstnämnde var fin i sin debut senast och kunde bärga andraplatsen trots träningsbalans. Nu blir det optimal utrustning med barfota runt om och norskt huvudlag. Håller hästen upp spets vinner han! Blir han av med ledningen är det dock en öppen historia där Capello Bob i så fall är det givna budet. Hästen har kanonform och gynnas av det långa upploppet.

Avd 4

Här startar Björn Goop en härlig häst i On Track Piraya. Hästen har två lopp i kroppen efter lång vila och ska räknas tidigt här, men då det har varit dåliga träningsmöjligheter för stall Goop garderar jag.

Wingait Ida är ett gjutet motdrag. Hon har spurtat som en furie i sina två sista lopp och sett bländande ut. Barfota runt om på nytt och hon blir superfarlig. Qualis Talis är även han i fin form för dagen. Han är stark som en oxe och kommer in i matchen vid överpace liksom Sundholms Keynote som var mycket bra sist.

Avd 5

Här är det åter dags för bara ston och det är Bear Glide mot tilläggshästarna som jag ser det. Nurmos häst förlorade för första gången felfri sist, men var bra och är förstahäst för mig.

Från tillägg startar dock en handfull fina hästar som jag vägar lämna utanför. Bedas Chip är bäst av dem och hon har rutin från V75 sedan innan. Fin form och kusligt lågt påpassad här! Fruitcake är en annan häst med V75-rutin i bagaget. Hon är rejält på gång för dagen och ska med på alla lappar liksom Lucky Angle Face som kan mycket vid klaff, Working On a Dream som var bra sist och Prima Donna som vann rikstoton i december.

Avd 6

Bronsdivisionen är det klart roligaste loppet i omgången och här finner vi ett par hästar som jag tror kommer att vara med i betydligt större sammanhang senare i år.

Jag tänker närmast på Perfect Power och Rocket Zet som båda är mycket lovande och härdade i årgångstoppen förra året. Bägge är uppåt i träningen och ska räknas här. Jag kan dock inte släppa två andra hästar som är kapabla nog att vinna ett lopp som detta: Lucky Sec och Higspeed Call. Båda älskar distansen och hårt tempo vilket vänta här!

Avd 7

Enda spiken i omgången slår jag ner i avslutningen och det är en häst som såg helt bländande ut senast utan att få chansen – Claes Boko! Stig H:s häst testades med jänkarvagn då vilket föll väl ut och han travade bättre än någonsin tidigare. Att han inte fick chansen gör föga då hans sparade krafter kommer till nytta här i stället – toppchans!

Spelförslag: 2688 Rader / 1344 Sek

1. 2,3,4,5,6,7,9
2. 5,7
3. 1,10
4. 4,7,9,11
5. 6,9,10,11,13,14
6. 1,4,7,12
7. 10