Värmlandstrav idag och en härlig dubbeljackpott följer upp förra veckans favoritparad. Dagens höjdare är naturligtvis Årjängs stora sprinterlopp där Elitloppsvinnaren Nuncio tar emot vinterns gigant i On Track Piraten.

Väder och vind ser ut att hålla sig inom epitetet ”vanlig svensk sommar” och banan kommer att bli bra.

Spikarna:

Jag har två mycket vassa spikar idag och båda betalar mycket bra. Det kommer att bli många streck över för gardering av de stora favoriterna och jag går idag för mycket pengar!

I Bronsdivisionen ser det ut att gå undan i inledningen och det kommer Kan Ha att utnyttja till slut. Hästen är visserligen tillbaka efter lite vila, men har tränats på under tiden och känns fin i jobben. Hästen är en mycket fin springare som jag själv var sugen på att köpa när han var hos Westholm. Nu har han utvecklats än mer i regi Lindgren och med den stallformen man uppvisat på slutet tycker jag att Kan Ha är ett bra singelstreck för den modige!

I Klass I ger jag Gambino Degato en nu chans efter förra veckans katastrof när han han inte satte en fot rätt i volten. Nu är det auto och det passar betydligt mycket bättre. Barfota runt om igen och det efter att Johan kört ett varv efter galoppen sist och tyckte att hästen kändes makalöst fin!!!

Avd 1 (2640m volt)

Här startar den stora favoriten Takethem med god segerchans från fint springspår. Jag har dock snöat in på att han får svar invändigt av formtoppade Coldtown och då kan det mycket väl bädda för den tredje.

Seedorf O.M.F var mycket fin sist efter en mycket tyng löpning som första häst i andraspår. Nu kommer han att kunna spara sitt avslutning när andra gör jobbet och det känns som att han gynnas betydligt av den typen av lopp – varning! Skulle det mot allt förmodan gå långsamt i täten kommer inte Flemming Jensen att sitta lugn med björnstarke Rapide Du Pommeau. Hästens insats senast var av det svettigare slaget och enligt kusken var det gott om krafter kvar i mål – mest gynnad av den långa distansen av alla i loppet.

En miljonskräll får också plats och det är Orion Tilly som jag betalar för. Hästen vet jag att Untersteiner håller högt, men han har inte riktigt funnit formen han hade i Derbyt i fjol. Nu slår han ur underläge och avsluta kan han…

Avd 2 (1640m auto)

I Klass II tycker jag att storfavoriten Smokey Herman ligger illa till då det innanför står en snabb herre i Joe Hoo Lee som vill svara spets. Jag tar med sex hästar och rekommenderar än fler om ni har råd.

De jag talar mig varmast om är Conrads Infinitif och Palermo Broline. Båda ska dagen till ära starta helt utan skor och det är extra uppåt på Nurmos häst som gör det för första gången och dessutom får Erik Adielsson i jollen. Båda är givna på en seriös lapp.

På skrällfronten går, förutom tidigare nämnde Joe Hoo Lee, även Lea Chip som är kuskförstärkt med Örjan och Global Steffo med. Global Steffo fick jag härlig info på från min polare som har insyn i Jacobssons stall och de har laddat för detta loppet länge!

Avd 3 (2140m volt)

Kallblodsloppet är en ganska blek upplaga och det saknas nästan helt hästar med stjärnpotential. Kul ur spelsynpunkt, men sportsligt är det ett sömnpiller.

Jag kommer även här att gardera en stor favorit i Steinfaks som står med hela 40 meter tillägg och det är inte lätt att ta med snabba sommarbanor. Hästen är given, men då motstånd inte saknas är garderingen given. Värst emot tycker jag att Juvena och Höstbo Stig är. Juvena är loppet ledare och från spets är hon hästen att slå, medan Höstbo Stig har snabbheten att slå av vilka hästar som helst i loppet.

Bakom ovan uppräknade streckar jag även Lex Peidei som J-O Persson varnar för och långskottet Tojo Prinsen som sist stannade i slutsvängen för att göra sina behov, men ändå lyckades spurta till sig sistpengen!

Avd 4 (2140m volt)

I följande stolopp finns ingen given vinnare även om spelarna har gjort Lutuscherie still klar favorit. Hästen har vara ett lopp i kroppen efter lång vila och är sårbar i mina ögon från tillägg.

På start finns två mycket intressanta hästar i Undimede och Gloria Sund. Den förstnämnde gör debut för Veijo Heiskanen och hans förmåga att omvandla hästar är imponerande. Gloria Sund ska idag gå utan skor och det är en förutsättning för att hon ska räknas. Med skor är hon en medioker springare, men blir sju resor vassar utan!

Sist med går I Love Paris och Catch The Cash som båda är vassa avslutare och kan dyka upp på målfotot med rätt resa.

Avd 5 (2140m auto)

Spik: Kan Ha

Avd 6 (2640m auto)

Spik: Gambino Degato

Avd 7 (1640m auto)

I Årjängs stora sprinterpris väljer de flesta att hålla Nuncio i handen och det är fullt förståeligt. Hästen gör aldrig dåliga lopp och de gånger han förlorar blir han avslagen av någon som liftat med i draget.

Jag tror dock att risken finns för ett förlustscenario idag då Nuncio kommer att få göra allt slit utvändigt om On Track Piraten. Det är ingen bluff som bjuder motstånd och när två träter så kan en tredje skörda framgång och jag tror mycket på Västerbo Highflyer. Hästen har på slutet visat upp en lysande form och hästens avslutningar är det få som kan stå emot. Han är värd ett streck och jag kommer att skratta hela vägen till banken när han nosar ut de två stora streckfavoriterna…

Spelförslag: 2250 rader / 1125 sek

1. 2,4,6,9,12
2. 2,3,6,9,10,11
3. 3,6,11,13,15
4. 7,8,10,11,14
5. 11
6. 7
7. 3,8,10